Verslag van Toine Smink - Pupil van de Week bij de wedstrijd Gieten 1 - Kwiek 1

Tweede paasdag werd een hele bijzondere middag voor mij! Schitterend weer, maar wel wat warm voor een potje voetbal. Een uur voor de wedstrijd liepen mijn vader en ik de trap op van ons mooie nieuwe clubgebouw. We gingen in een hele grote (bestuurs)kamer zitten met de scheidsrechter en de leiders van Gieten en Kwiek.

Toen ging ik met de opa van een teamgenoot naar de kleedkamer en daar herkende ik 6 spelers van Gieten 1 en 2 begeleiders! De assistent coach gaf de opstelling en daarna gingen we inspelen. Even een balletje trappen met de wisselspelers. Net voor de wedstrijd gingen we nog even naar binnen en gaf de coach de laatste aanwijzingen. Nog even hard de muziek aan en toen gingen we in de line-up het veld op.

Toine Smink 002

Ik mocht de wedstrijdbal vasthouden en daarna de aftrap doen met Marnix. Ik dribbelde door de hele defensie van Kwiek heen en scoorde met een boogje rechts van de keeper. Na het applaus ben ik naast de wisselspelers gaan zitten en kreeg ik een hele mooie wedstrijdbal met de namen van alle spelers en de assistent coach erop!

Toine Smink 001

Het was een hele spannende wedstrijd, waar Gieten eerst weinig grip op kreeg en halverwege de eerste helft werd een afvallende bal die de keeper van Gieten niet kon pakken, vrij makkelijk binnengetikt. Dat was even balen en de assistent coach was daar hoorbaar ontevreden over... Gelukkig kwam voor de rust nog de gelijkmaker ;) Bas Alting had maar even de ruimte en haalde snoeihard uit, met een schot in dezelfde hoek als waar ik voor de wedstrijd scoorde! 1-1 de rust in.

Na de rust kwam Gieten beter in het spel. Kwiek kwam steeds meer onder druk te staan en er ontstonden kansen rond de 16 meter. Atal Amini was ingevallen en liep na een mooie steekpass op de keeper af. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed, waarop Jarno Hoiting (ook ingevallen) kon intikken: 2-1
In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 door een hoekschop die halfhoog aankwam en met het hoofd werd binnengekopt door wederom Bas Alting! Super gedaan mannen! Gefeliciteerd Gieten 1!!!

Toine Smink 003

Na nog een drankje in de bestuurskamer en het in ontvangst nemen van een vaantje had ik een prachtige middag achter de rug! Dit was mijn verslag en ik wil iedereen bedanken die deze fantastische middag mogelijk heeft gemaakt!!!