HCV

Een drukke periode voor Gieten 1

De tijd vliegt en zo is de maand april al weer aangebroken. Het einde van de competitie nadert en het is weer tijd om te verdelen wie er voor promotie en tegen degradatie zal gaan spelen. Wat opvalt als er naar de stand gekeken wordt is dat Gieten het minste aantal wedstrijden heeft gespeeld en zal het daarom iets drukker krijgen dan de concurrenten de komende weken.

Een voordeel is natuurlijk dat er dan nog meer punten te verdienen zijn en deze zijn nog hard nodig om eventueel voor een prijs mee te gaan strijden. De maand april begint meteen met een extra wedstrijd, eerst wordt er ´gewoon´ op zondag gespeeld tegen Bellingwolde, daarna wordt op donderdag de uitwedstrijd tegen Siddeburen ingehaald en vervolgens zal de week weer afgesloten worden met de uitwedstrijd tegen LEO Loon.

In de eerste wedstrijd van deze serie van drie ging Gieten op zoek naar revanche, de wedstrijd is tegen Bellingwolde maar revanche moet eigenlijk genomen worden op de rood-witten zelf. Enkele weken eerder werd namelijk al tegen Bellingwolde gespeeld en in Oost-Groningen werd het maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. De omstandigheden waren goed, de lente is aangebroken en dit was te merken aan de temperatuur. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat Gieten deze wedstrijd op een andere manier wilde afronden dan de uitwedstrijd, Gieten nam het initiatief en ging meteen op zoek naar kansen. In de loop van de eerste helft werden er wel kansen gecreëerd maar van al te grote dreigingen kwam het niet. Vlak voor rust werd er echter wel toegeslagen, vlak na elkaar wist het spitsenduo Alting-Hoiting toch het net te vinden. Beide tekenden ze voor een goal en werd de ruststand toch nog bepaald op 2-0. Reden tot vreugde maar uit ervaring blijkt helaas dat de strijd dan nog niet gestreden is.. Na rust was te zien dat de ploeg zich hier van bewust was en ze gingen op de zelfde voet verder met gretigheid naar goals. Wederom wisten beide spitsen het net te vinden en brachten zij de score op 4-0, vlak voor het einde werd er door de arbiter nog een strafschop gegeven. Dit buitenkansje werd door captain Denny Feiken koelbloedig benut en zo werd de eindstand bepaald op 5-0.

Later deze week werd op donderdag wedstrijd nummer twee afgewerkt, de uitwedstrijd tegen Siddeburen stond weer op het programma. Bij de warming up werd al duidelijk dat het een rommelige wedstrijd zou gaan worden, het veld was kurkdroog en enorm hobbelig. Deze verwachting werd al snel bevestigd, de thuisploeg koos er voor om enkel de lange bal te hanteren en van verzorgd voetbal was geen sprake. Gieten probeerde aan het begin nog te voetballen maar al snel werd duidelijk dat dat onder deze omstandigheden even geen optie was. Na 11 minuten was het voor de thuisploeg al raak, de bal werd goed verplaatst door Siddeburen en over links werd de openingstreffer hard in de lange hoek geschoten. De uitploeg liet zich niet van de wijs brengen en ging door met het harde werken, dit werd nog voor rust beloond: Thorsten bracht de bal na een afgeslagen voorzet weer goed in en Atal wist de bal het doel in te werken, 1-1. Met de gelijke stand gingen de ploegen de rust in, na rust was hard werken het enige wat er gedaan kon worden en dan ging het om de ploeg die het meeste geluk had. Heel de wedstrijd lang wisten alle verdedigers van Gieten bijna elk duel te winnen maar het wegwerken lukte daarentegen een keer niet geweldig, van zestien meter kon daardoor uitgehaald worden en zo werd de stand op 2-1 gebracht. Toen werd er nog gejaagd op de gelijkmaker die na een aantal kansen misschien wel verdiend werd maar hij wilde niet vallen. Vijf minuten voor tijd was het aan de andere kant nog wel een laatste keer raak, na een goede actie over de achterlijn werd de bal voorgezet en goed tegendraads binnengekopt en zo werd de eindstand neergezet, 3-1 in het voordeel Siddeburen.

Als laatst deze serie werd er tegen LEO Loon gespeeld, wederom een uitwedstrijd. De wedstrijd was voetballend gezien niet al te gelukkig, beide ploegen probeerden wel te voetballen maar echt controle kregen ze beide niet. Beide ploegen kregen wel wat kleine kansen maar tot echt grote scoringskansen werd er niet gekomen. In de loop van de eerste helft viel een diepe bal van LEO tussen de aanvaller van de blauwen en de keeper van de rood-witten, dit leidde tot een botsing en de leidsman besloot om een strafschop te geven. De topscorer van LEO ging achter de bal staan en schoot overtuigend binnen, 1-0. Dit was eveneens de ruststand, de ploeg was het er over eens dat het gewoon beter zal moeten in de tweede helft. Na de rust ging Gieten op zoek naar de gelijkmaker en wist zeker tot mogelijkheden te komen. Het ontbrak echter aan een goede eindpass en zo werden de kansen helaas niet omgezet tot doelpunten. In de blessuretijd scoorde de rechtermiddenvelder van LEO nog wel de 2-0 door een verdwaalde voorzet en zo werd de wedstrijd teleurstellend beëindigd.

Komende zaterdag is er de mogelijkheid tot eerherstel, om 18.00 staat de thuiswedstrijd tegen hetzelfde LEO Loon op programma. Een wedstrijd waarin een plek in de top 5 op het spel staat voor Gieten en de belangen voor LEO groot zijn met oog op degradatie. We hopen natuurlijk weer op de steun van de vele supporters die altijd aanwezig zijn, hopelijk tot zaterdag!
Jesper Dijkstra