Verslag van de belevenissen van Pupil van de Week Daan van der Leij

Zondag 7 april mocht ik pupil van de week zijn bij de wedstrijd Gieten 1 – Bellingwolde 1. Het was heerlijk weer dus ik had er super veel zin in. Om één uur moest ik aanwezig zijn in de bestuurskamer. Hier kreeg ik een flesje drinken en een “Pupil van de week” vaantje. In de bestuurskamer zaten ook de scheidsrechter, de trainers en nog wat andere “belangrijke” mensen.

Nadat ik mijn drinken had opgedronken ging ik met de opa van Jorn naar de kleedkamer van Gieten 1. Hier kregen de spelers de opstelling te horen van de trainer en de badmeester. Ik vond dat de opstelling weinig verrassingen kende. Toen alle spelers klaar waren liepen we naar het veld. Hier mocht ik overpassen met de spelers en op het doel schieten en koppen. Na de warming-up gingen we terug naar de kleedkamer tot dat de wedstrijd begon.
Daan van der Ley 001

Om twee uur liep ik samen met de spelers en de scheidsrechter het veld op. Nadat de teams van helft hadden gewisseld mocht ik de aftrap nemen samen met Bas. Vervolgens dribbelde ik langs de verdedigers van Bellingwolde alsof ze er niet stonden en liet de keeper kansloos met een ziedend schot. Nadat ik hiervoor het applaus in ontvangst had genomen mocht ik op de bank zitten tussen de wisselspelers. Hier kreeg ik een super mooie “Pupil van de week” bal met daarop de handtekeningen van alle spelers, de trainer en de badmeester.
Daan van der Ley 002

De wedstrijd verliep heel goed voor Gieten en uiteindelijk is het zelfs 5-0 geworden! Ik heb nog even warm gelopen maar de trainers besloten dat het niet nodig was om in te vallen. Na de wedstrijd heb ik samen met de spelers een klein feestje in de kleedkamer gevierd om vervolgens met een big smile op mijn gezicht weer naar huis te gaan.

Ik wil graag iedereen bedanken voor deze super leuke middag!

Daan van der Leij (en papa)