Gieten 1 pakt waardevolle punten bij Amicitia

Op zondag 31 maart stond er voor Gieten 1 weer een wedstrijd op het programma. Er werd deze keer gespeeld tegen het Groningse Amicitia VMC, de nummer laatst van de competitie. Gieten had dus maar één doel, de drie punten mee naar huis nemen.

Om half drie geeft de scheids het fluitsignaal en de wedstrijd kan beginnen. De wedstrijd begint wat onrustig en er vallen weinig kansen voor beide partijen. Echter weet Gieten na de periode van onrust de wedstrijd te controleren. Er wordt getikt en de bal blijft grotendeels bij Gieten in de ploeg. Na wat kleine kansjes komt Alting 1 op 1 met de keeper en de spits schuift de bal koelbloedig langs de keeper. Amicitia heeft wel enkele uitbraken maar tot echt grote kansen komen ze niet. Vlak voor de rust komt dezelfde Alting weer in scoringspositie en schiet ook nu raak: 0-2 voor Gieten.

In de rust werd er nog wat scherpte in de ploeg gebracht door de leiding. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat Gieten een doelpuntenverschil van twee niet weet te behouden.

In de tweede helft gaat Gieten verder met waar het in de eerste helft mee bezig was, het spel proberen te maken. Dit lukt over het algemeen erg goed, maar Amicitia wordt wel gevaarlijker. In de tweede helft komen de kansen er echter ook gemakkelijker voor Gieten dan in de eerste helft. Invaller Hoiting heeft dan ook een neusje voor de goal en benut de 0-3 en even later de 0-4. Gieten blijft rustig door voetballen nu de druk eraf is. Dit leidt even later tot het vijfde doelpunt van Gieten door een andere invaller, Van der Heijde. Amicitia doet echter nog wel wat terug met de 1-5, nadat de scherpte wat is afgenomen. Echter wist Van der Heijde er nog één in te schieten om de wedstrijd af te sluiten. Met een 1-6 overwinning heeft Gieten waardevolle punten om mee naar huis te nemen.

Komende zondag 7 april staat de wedstrijd tegen Bellingwolde op het programma.

Het is voor Gieten zaak om eerherstel te behalen na de slechte uitwedstrijd tegen de desbetreffende ploeg.

Tot zondag!