Gieten valt terug in oude gewoontes

​Zondag 24 Maart, Zeijen.

De wedstrijd tegen SVZ in Zeijen staat op het programma voor de mannen uit Gieten.

Een duel in de derde klasse die bij winst voor Gieten zal betekenen dat er weer een opwaartse lijn is richting de bovenste laag van de competitie. Na winst in Muntendam en een gelijkspel thuis tegen Veendam, waarbij er nog 1-3 op het scorebord stond, ging het duel vandaag om een plek in de top 5.

De scheidrechter fluit en de wedstrijd ontpopt, Gieten heeft een goede start en probeert via het geoefende positiespel de ploeg uit Zeijen aan parten te spelen. Zeijen heeft zich in een 3-4-3 formatie voornamelijk beperkt tot de diagonale crossbal en van daaruit proberen te voetbalen. Dit maakte het veld nogal lang, maar toch probeerde Gieten te blijven voetballen. Na een ontwenningsfase van kwartier, kwam het spel dominant van de kant van Gieten en zo ontstonden er een aantal kansen voor van der Heijde en Alting. Na een uitgespeelde aanval van Gieten komt de bal bij Alting terrecht en deze weet hem met flair en power langs de verdedigers en de keepers te krijgen 0-1. Dit geeft Gieten het gevoel nog meer in de wedstrijd te kruipen en de wedstrijd volledig over te nemen. De spitsen zijn een kwaal voor de verdediging en vanuit een vrije trap strak op Bassist, die aangeeft op Amini, waarna het een koud klusje is om te klaren 0-2.

Het kantelpunt, de jonge ploeg mist ervaring in het vasthouden van een voorsprong is dit seizoen al vaker gebleken. En ook vandaag is het niet geconcentreerd na een voorsprong, nog voor de rust is er via een uitgespeelde aanval over links een voorzet beland bij een medespeler van SVZ, compleet vrij is het ook een simpele schuiver die zorgt voor de aansluitingstreffer. Deze aansluitingstreffer blijkt naar meer te smaken en lijkt ook iets te breken bij de mannen uit Gieten.

Na de thee met suiker en een dextro blijkt er toch geen extra energie te komen in de ploeg bij Gieten. SVZ daarentegen is met een compleet andere mentaliteit de kleedkamer uitgestapt, alles-of-niets! Gieten probeert wel, maar weet geen gevaar meer te stichten voor de goal.  Beslissende ballen worden verkeerd gegeven en de aanvallers weten de ballen die wel bereikt worden niet vast te houden of tot iets waardevols om te toveren. Dan kruipt SVZ terug in de wedstrijd het is vanuit zwak verdedigen een voorzet die binnengekopt mag worden. Veerkracht wordt niet getoond want nog geen 3 minuten later is er vanuit een te betwisten vrijtetrap, een voorzet die op het hoofd valt van een SVZ speler. Arno weet de bal in eerste instantie te stoppen, echter de rebound is voor het strijdlustige SVZ.

Er is nog een kanonskogel van de aanvoerder en een kans voor de invaller Tappel junior. Echter zijn de kansen verder zo schaars voor Gieten, dat er geen punten meer gehaald zullen worden in Zeijen.

Het patroon is bekend en zal doorgrond moeten worden in de komende weken, de rug zal gerecht moeten worden. Er zijn nog voldoende punten te verdienen en er is bewezen dat er genoeg potentie zit in de ploeg. Echter zal de samenhang van de succesvolle factoren meer in verband gebracht worden met z’n allen en dat zal als team moeten gebeuren.

Volgende week Amicitia uit, waarbij geldt drie punten of gain vreet’n.