Het zit JO17-3 even tegen

Vandaag staat de uitwedstrijd wedstrijd tegen Smilde'94 jo17-1 op het programma. We verzamelen zoals gewoonlijk op onze bij burgemeester en wethouders bekende geheime parkeerplaats.

Om 13.15 uur staan we met één speler en een auto te weinig klaar voor vertrek. Blijkt dat een speler even vergeten was om aan ouders door te geven dat er vandaag gereden moest worden, juist nu we ondersteuning hebben van 2 meereizende supporters. Toch even bellen waar de afwezige speler blijft. Al snel wordt duidelijk dat die zich niet helemaal 100% voelt na een levensles(de eerste kater van zijn leven). Snel even van de situatie gebruikmaken en vader vragen of hij dan als compensatie zou willen rijden wat ook gebeurt.

Om 14.30 wordt er afgetrapt op veld 3 wat meer lijkt op een weiland dan op een voetbalveld. Nu we in de promotieklasse 2 spelen is weldegelijk een verschil te zien met de 3de klasse, de tegenstanders zijn technisch en tactisch wat meer onderlegd en feller in de dekking en op de bal. We moeten duidelijk nog even wennen aan deze nieuwe situatie maar dat komt heus wel. We gaan zeker onze punten nog pakken in deze competitie. Met iets meer druk zetten en dichter op de tegenstander verdedigen komt het vanzelf. Ook moeten we het niet altijd voetballend op willen lossen en gewoon even rigoureus de bal uitverdedigen.

De tegenstander van vandaag en die van vorige week zijn beide jo17-1 teams en hebben terecht beide van ons gewonnen maar hebben ons zeker niet weggespeeld wat de burger dan ook moed geeft. We richten ons gewoon op de 3 de plek wat na promotie een prima prestatie is in mijn ogen. We gaan er gewoon met volle moed tegenaan en als team blijven we positief en steunen we elkaar zowel in het veld als erbuiten. We heten niet voor niets jo17-dreamteam en ook die verliezen wel eens, maar blijven altijd een team en steunen elkaar met opbouwende feedback.

Ook vandaag weer zoals gewoonlijk positief met elkaar omgegaan zoals het hoort en ook dat voelt als een overwinning, dat levert helaas geen 3 punten op maar wel pluspunten wat eigenlijk in een teamsport nog belangrijker is.

Tot slot wil ik Jarnick en Jurjen(die na de wedstrijd van jo17-2 gebracht is om mee te doen) bedanken voor het meespelen. Ouders bedankt voor het vervoer en onze 2 spelersvrouwen Eline en Naomi voor de support.

En voor de volgende wedstrijd allemaal:

KOP D'R VEUR