Gieten JO17-1 is toe aan rust

JO17-1 speelde 3 wedstrijden na het vorige verslag. Na deze 3 wedstrijden is slechts 1 punt vergaard. Hoe dit tot stand gekomen is leest u hier verder.

Zaterdagavond, laat in de avond. Waar moet je beginnen met schrijven. Teleurstelling overheerst. Niet in de ploeg, maar in de omstandigheden. We hadden een doelstelling en gaan deze niet halen. De ploeg lijkt uitgeblust, is moe en lijkt klaar met voetbal voor dit seizoen. Het is een zwaar seizoen tot nu toe. De spelers van JO17-1 spelen wekelijks een dubbel programma en het gaat zijn tol eisen nu. De wil is er wel maar het gaat gewoon niet. JO17-1 is vermoeid.

Vrijdagavond 8 maart. We hebben onze wedstrijd verschoven om de overige teams van spelers te voorzien. Niet vreemd voor JO17-1, want dit doen we het hele seizoen al. Achilles JO17-2 komt op bezoek en we spelen een prima wedstrijd. We leggen Achilles onze wil op maar vergeten 1 ding, Namelijk scoren. Een 1-0 achterstand bij rust maar gewoon veel beter dan de tegenstander. Tekenend voor het seizoen. In de 2e helft een vergelijkbaar spelbeeld. Veel beter maar niet scherp voor de goal. Wel maakt Jort nog de 1-1, maar we krijgen te weinig. We hadden een overwinning verdient op basis van het vertoonde spel en staan met 1 punt. Dit voelt als een verlies. Ook verliezen we Jur Mulder met een enkelblessure. De gifbeker moet ook helemaal leeg. Gelukkig waren Erik Boelsem en Peter van Dijk er voor ons om ons in de kantine op te vrolijken. Hetgeen zeker gelukt is. Tot in de late uurtjes bleef het gezellig in Gieten. Voor sommige moeders was het zelfs iets te gezellig geweest…….

Zaterdag 16 maart. Regen, regen en nog eens regen samen met een harde wind. We spelen bij Be Quick JO17-3, verwachten om op kunstgras te spelen en verliezen met 3-0. Helaas geen kunstgras maar een vreselijk nat veld. Zware omstandigheden en beide ploegen leggen een slechte wedstrijd op de mat. Zowel de begeleiding van Be Quick, de KNVB scheidsrechter en wij vonden dat deze wedstrijd eigenlijk niet gespeeld had moeten worden. Dit was geen voetbal, dit was ploeteren, werken en hopen dat de bal goed viel. Enige hoogtepunt was de 2-0 van Be Quick. Deze bal werd schitterend ingekopt door een speler van Be Quick. Voor de rest geen kansen voor beide partijen. De andere 2 goals van Be Quick hadden een hoge geluksfactor maar we hebben er ook niets tegenover gezet. Kortom een terechte nederlaag.

Zaterdag 23 maart. GOMOS komt op bezoek en inmiddels zit Bram samen met Jur en Gijs in de ziekenboeg. Kyan moest werken dus met 4 spelers van JO17-2 (die overigens uitstekend hun taak vervulden) beginnen we aan de wedstrijd. We komen met 1-0 achter door een foutje in onze verdediging maar spelen verder goed mee. GOMOS heeft fysiek meer in huis maar JO17-1 begint gedurende de eerste helft beter te voetballen. Uit een uitbraak scoort Jorrick beheerst de 1-1 en met deze stand gingen we rusten. Complimenten in de rust. Met een gehavend team waren we niks minder dan de koploper. Gewoon doorvoetballen dus. En in de 2e helft een iets minder JO17-1. GOMOS bracht ook niet veel meer maar was voetballend wel iets beter. Gijs vC bracht heel ongelukkig zijn tegenstander ten val die gretig naar de grond ging. Strafschop, zware beslissing en hoewel Melvin er heel dichtbij zat was het 1-2. In een alles of niets poging werd er hard gewerkt, maar niets meer gecreëerd. Een 1-2 nederlaag waar op werklust een punt verdiend was. Jammer maar goed gewerkt!! Na de wedstrijd het gebruikelijke ritueel. Jort, Jorrick en Gijs vC met JO19-1 mee. Bas, Robbert, Jarne, Jorrit en Ubo sloten aan bij JO17-2. Wederom 8 spelers met een dubbel programma.

Is het dan allemaal kommer en kwel? Natuurlijk niet, want we ontwikkelen ons wel goed. Inmiddels hebben alle spelers het niveau om met de JO19-1 mee te spelen. Knap werk voor een ploeg die voor een groot gedeelte uit 1e jaars JO17 spelers bestaat. Ook blijft het een team. We blijven werken voor elkaar en hebben het buiten het voetbal om ook leuk met elkaar. Alle lof voor de spelers van JO17-1 dus. Wekelijks wordt er veel van deze spelers verlangt. Ze staan als speler klaar voor diverse teams en een groot gedeelte is tussen de bedrijven door ook nog eens jeugdtrainer bij de JO11 of JO13. Echte voetballers dus en deze spelers moeten we koesteren. We zijn als club trots op deze spelers!!

Volgende week zijn we een weekje vrij. Dit zijn we ook hard nodig. Over 2 weken komt LEO op bezoek. Tegen deze ploeg hebben we nog iets recht te zetten. We zien graag alle ouders en belangstellenden om 10:30 uur langs de lijn.