Muntendam 1 -- VV Gieten 1 (1-2 )

Op zondagmiddag 10 maart stond de wedstrijd Muntendam tegen Gieten op het programma. Muntendam heeft net als Gieten de punten hard nodig en het beloofde een wedstrijd op karakter te worden. Door een modderig veld met veel polletjes en wind en regen ( en zelfs sneeuw ) waren dit niet de perfecte omstandigheden om een mooie pot met goed voetbal op de mat te zetten.

Muntendam starte goed aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor hun. Een paar snelle uitbraken wat vaak leidde tot een corner waren de grootste gevaren van de Muntendammers. Gieten groeide steeds meer in de wedstrijd, via het middenveld werd prima gevoetbald en er waren een paar uitbraken van zowel rechts als links. Echte kansen waren er niet, Stein Rietman was af en toe nog gevaarlijk voor de goal. Ook zorgde de rechterflank met Stan Reugebrink die opstoomde vaak voor gevaar. De verdedigers van Gieten wonnen hun duels en er leek een tijdje niks aan de hand te zijn voor de Gietenaren. Tot dat er weer een gevaarlijke uitbraak kwam van Muntendam, een goede steekbal leidde voor wat verwarring in de verdediging van Gieten en de aanvaller van Muntendam werd neergelegd in het 16 meter gebied. Penalty voor Muntendam. Bal op de stip en de aanvoerder van Muntendam ging achter de bal staan. Alle ogen waren gericht op Jesper Dijkstra die in het goal stond ter vervanging van alle afwezige keepers. Helaas schoot de aanvoerder van Muntendam de bal in de rechteronderhoek en Gieten keek tegen een 1-0 achterstand aan. Met nog dik 15 minuten voor rust aan kon Gieten nog wat aan de achterstand doen. Echte kansen kwamen er niet weer en Gieten ging met een 1-0 achterstand de rust in.

De 2e helft begint en Gieten probeert Muntendam onder druk te zetten, dit lukte aardig en Gieten wist al snel het balbezit af te dwingen. Er kwamen weer een paar kleine kansjes en prima uitbraken van Gieten de eerste minuten maar nog steeds geen goal. Toen veroverde Gudo Rietman de bal voor Gieten op het middenveld door een goede interceptie, Gudo dribbelde richting het 16 meter gebied en werd op randje 16 neergelegd door een Muntendammer. Dit was een klusje voor aanvoerder Denny Feiken van Gieten. Het was een goed schot maar helaas moest Gieten nog even wachten op de doelpunten. Toen vielen Kerwin Tappel en Joep Meertens in aan de kant van Gieten, zij beloven nog een belangrijke rol te krijgen in deze wedstrijd. Inmiddels was het gaan sneeuwen en kreeg Muntendam een corner. Jesper Dijkstra pakte de bal maar liet hem heel even los. De bal lag in een koude natte plas en Jesper Dijkstra offerde zich op en dook in de plas om eerder bij de bal te zijn dan de spelers van Muntendam. Weer goed gekeept door topkeeper Jesper.

Gieten nam weer het initiatief om aan te vallen en was aan het domineren aan de bal maar moest goed uitkijken voor een tegenslag van snelle buitenspelers van Muntendam. Gieten kreeg een corner en Marnix Kruize gooide de bal in de 16. De bal werd weggekopt door de verdediging van Muntendam en kwam terecht voor de voeten van Stan Reugebrink aan de kant van Gieten. Hij legde hem weer breed waardoor Marnix hem weer voor kon geven. De bal werd weer weggekopt en deze keer kwam die in de voeten van invaller en jeugdspeler Joep Meertens die niet nadacht en schoot hem met zijn rechter been in de linkerhoek via de paal. Dit was in de 83e minuut en Gieten kon er weer in geloven.

Frank Posthumus was inmiddels ook ongevallen aan de kant van Gieten. Hij stond in de spits en beloofd nog een belangrijke rol te krijgen. Muntendam is aan de bal en Tim Odolphy van Gieten zet een geweldig blok en veroverd de bal van Muntendam. Muntendam wil een vrije bal zien maar de scheidsrechter laat keurig door gaan. Tim hervat het spel snel zodat Gieten gelijk weer in de aanval kon. De bal werd diep gegeven op invaller Kerwin Tappel die met zijn snelheid 2 verdedigers afschud en 1 op 1 komt met de keeper van Muntendam. Wie er naast hem staat is invaller en wederom jeugdspeler Frank Posthumus. Kerwin blijft koelbloedig en speelt samen met Frank de keeper van Muntendam uit en het is in de 87e minuut 1-2 voor Gieten. Nog 3 minuten te gaan en Gieten moet tegenhouden en kan af en toe een uitbraak forceren door de snelheid van Kerwin Tappel. De verdediging van Gieten met Jeffrey Tappel, Hidde van der Weijde, Thorsten Schuiling, Tim Odolphy en op het einde nog Denny Feiken stond de hele wedstrijd als een huis en Muntendam wist ook niet de laatste 3 minuten nog te scoren. Vreugde aan de kant van Gieten en de 3 punten zijn binnen.

Marnix Kruize