Gietens kwartiertje - verslag van de wedstrijd FC Amboina 2 - Gieten 4

Op deze koude zondagmorgen (zondag 10 maart jl.)  moesten de 3 punten opgehaald worden in Assen. Van tevoren werden we door reporter M. Hilbolling nog gewaarschuwd dat Amboina zich ten opzichte van het begin van het seizoen met enkele spelers had versterkt, dit zou weer een pittige pot gaan worden.

Terwijl iedereen zich in de kleedkamer opmaakte voor de wedstrijd stond de tegenstander al geruime tijd op het veld. Ook Jordi ontbrak in de kleedkamer, hij prefereerde het eten van zelfgemaakte Amboinese loempia's boven de teamspirit die we vandaag weer zo hard nodig zouden hebben.

Na een korte warming-up riep leider Harry de manschappen bijeen om de opstelling te bespreken.  Door het ontbreken van enkele dragende krachten(nee niet jij Binho), begon Gieten erg onrustig aan de wedstrijd en had het moeite om de bal in de ploeg te houden. Na zo'n 20 minuten vond Amboina het wel mooi geweest en profiteerden ze van een nieuwe fout van Gieten. Michiel gaf een slordige pass waar Joey geen controle over kon krijgen,  de spits van Amboina pikte de bal op en schoot koelbloedig raak, 1-0.

Gieten probeerde gaandeweg de eerste helft meer naar voren te voetballen maar de kansen bleven voor Amboina. Chiel wist een gevaarlijke aanval op het laatste moment onschadelijk te maken en ook Jasper moest twee keer optreden om een treffer te voorkomen. De rust naderde toen Arjen besloot nog een wanhoopsschot te doen. Arjen loste een schot waaraan een effect zat waar zelfs Roberto Carlos jaloers op zou zijn. Helaas ontbreekt er iets aan Arjens richtingsgevoel waardoor de bal recht op de keeper af stuiterde, gelukkig moest de keeper  lossen waarna Geir er zoals gebruikelijk als de kippen bij was, 1-1.

Dit was ook de stand waarmee de kleedkamer werd opgezocht om lekker op te warmen met een bakkie thee, dat zou je tenminste zeggen. In de kleedkamer aangekomen bleek er namelijk geen thee aanwezig maar slechts een pot met heet water, Amboina had besloten het over een andere boeg te gooien en probeerde ons mentaal te ontregelen. Even vragen in de kantine bleek niet te voldoen aangezien dit de kantine van LTC was, de kantine van Amboina zat in een ander gebouw een stukje verderop. Zodoende moesten we het tijdens de rust stellen zonder thee bij de peuk.

Er werd afgesproken om er in de tweede helft een stapje bij te doen, iets wat noodzakelijk was gezien het vertoonde spel. Maar ook aan het begin van de tweede helft ontbrak dat stapje extra waardoor het wederom fouten regende aan de Gieterzijde. Eerst verdedigde Arjen uit richting de achterlijn waarna hij besloot om de bal voor het eigen goal te slingeren, recht in de voeten van een vrijstaande speler van Amboina, 2-1.

Vervolgens was er een ouderwets "tikkie terug" van Joey, waarna de spits de bal kon onderscheppen en deze zeer fraai het kruis in schoot, 3-1. Gieten probeerde wel maar bleef toch tekort schieten, het ontbrak aan creativiteit en precisie.

Tot het laatste kwartier, vandaag ook wel het "Gietens kwartiertje" genoemd. Dit Gietens kwartiertje werd ingeluid door Geir, die alleen op de keeper leek af te gaan, maar met een keurige zaag op de enkels van Geir werd dat voorkomen. Joey schoot de penalty strak de linkerhoek in waardoor de keeper de bal net niet wist te raken, 3-2. De zaag op Geirs enkels leek hem goed gedaan te hebben. Hagen, die tot ieders opluchting de onfortuinlijk spelende R. Kwant afloste in de rust, gaf de bal diep waarna Geir de bal onberispelijk laag de verre hoek in schoot, 3-3.

Zo begon iedereen er plots weer in te geloven en werden net als vorige week de ballen weer blindelings naar voren gepompt. Één van deze verre ballen viel precies tussen de verdediging en keeper in. Terwijl de keeper van Amboina een sprint startte om de bal weg te kunnen trappen rukte Geir zich los van zijn naaste belager. Zodoende was Geir eerder bij de bal dan de uitkomende keeper. Geir zette zijn hoofd tegen de nog stuiterende bal waardoor deze met een boogje over de keeper van Amboina vloog, 3-4.

Met slechts enkele minuten te gaan bleven nieuwe fouten ons bespaard, al kwamen we goed weg toen een vrijstaande speler van Amboina de bal niet wist aan te nemen voor de Gieter goal. Volgend weekend thuis maar een zien of we de lijn kunnen doorzetten.

#eenteameengedachte#