JO17-3 verliest terecht.

Vandaag tegen Stânfries jo17-1 uit Appelscha,een voor ons onbekende tegenstander. Met een harde zijwind over het veld wordt er om 10.30 afgetrapt met bij ons een speler in de goal omdat onze vaste keeper afwezig is.

Door de wind is het voor beide ploegen moeilijk voetballen en gaat er veel mis in de opbouw zodat er in het begin weinig kansen ontstaan. Wel is duidelijk te zien dat de tegenstander iets slimmer is en zeer offensief speelt. Wij zijn iedere keer net een stapje te laat en geven de tegenstander iets teveel ruimte, waardoor de tegenstander in de eerste helft op een verdiende voorsprong komt. Natuurlijk wil iedereen winnen maar soms moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn en accepteren dat de tegenstander beter is en verdiend op voorsprong staat.

Toch proberen om iets meer grip op de tegenstander te krijgen in de tweede helft. Want in de eerste helft werd er te weinig druk gezet en teveel ruimte gegeven.
De enige manier om een tegenstander van dit kaliber ( dit team hoort in de eerste klasse,maar mogen niet omdat ze dispensatie spelers hebben) te bestrijden is druk zetten en kort dekken. De tweede helft begint veel belovend en er ontstaan enkele kansen voor ons die helaas niet benut worden.
Wel wordt er meer druk gezet en scherper gedekt. Toch weet de tegenstander nog een paar keer te scoren.

De wedstrijd wordt met 0-5 verloren. Op basis van met name de tweede helft(we hadden wel een doelpunt verdiend maar het zat vandaag gewoon niet mee) een beetje geflatteerd maar al met al een terechte nederlaag. Deze tegenstander was gewoon beter en het zal mij dan ook niets verbazen dat ze aan het einde van de competitie eerste staan zonder puntverlies.

Voor ons geldt herstellen, trainen, hoofd weer omhoog en ons richten op de volgende tegenstander.

Jorrick en Mark bedankt voor het meespelen.

Tot de volgende keer.