JO17-3 vecht zich naar overwinning.

Vandaag de tweede wedstrijd in de promotie klasse 2.  De eerste wedstrijd 2 weken geleden een verloren met 4-2 dus is het belangrijk om vandaag iig de punten te pakken.

Om 10.30 trappen we af in het JO17-dreamteam Stadium in het vertrouwde 3-4-3 systeem met alleen een paar spelers noodgedwongen op andere posities. Al snel blijkt dat er in vergelijking met de eerste wedstrijd dat er vandaag weer een team staat,wat ook nodig is. We beginnen voortvarend aan de wedstrijd en komen al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Gedurende de eerste helft golft het spel op en neer zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. In de rust aangegeven dat we druk op de bal moeten houden en verdedigend rigoureuzer moeten zijn, soms zijn we net even te lief.

Dat druk zetten betaald zich dan ook uit in de tweede helft. Het storen zaait paniek bij de tegenstander in de verdediging die geen andere optie meer ziet dan met een geweldige boogbal de eigen keeper te passeren, 2-0 dus wedstrijd uitspelen en 3 punten in de pocket zou je zeggen.

Toch komt de tegenstander er een aantal keren doorheen met de lange bal. Een schot richting de kruising (een zeker doelpunt) wordt goed gepakt maar helaas door een van onze speler, dus penalty tegen en een rode kaart. Voor de wedstrijd toevallig nog gehad over onze penalty killer Stijn dus moet dat in de wedstrijd maar even onder de loep worden genomen blijkbaar. Natuurlijk stopt Stijn de pingel dus heeft hij bewezen een penalty killer te zijn en kan het veroorzaken van penalty's kan worden afgeschaft.

Toch komt de tegenstander terug tot 2-1 en wordt het nog even spannend,maar er wordt alleen gescoord in gele kaarten voor beide teams 1. Dus wordt de wedstrijd afgesloten met een verdiende 2-1 overwinning en zijn de eerste 3 punten een feit.

Volgende week thuis tegen Stanfries uit Appelscha met een overwinning doen we gewoon mee in deze competitie,dus deze week flink trainen en als team blijven voetballen is het devies en gezien de najaarscompetitie weten we waar dat toe kan leiden. Helaas is Jarno een aantal weken uitgeschakeld door een te laat ingezette charge van achteren wat helaas niet bestraft werd door de verder goed leidende scheidsrechter. Wel komt er uit de ziekenboeg een positieve Bom-melding, Y.Bom is er de komende week waarschijnlijk weer bij.

Tot volgende week.