JO17-1 Strijdend ten onder

Vandaag stond de wedstrijd tegen GOMOS JO17-1 gepland. In een harde strijd ging JO17-1 strijdend ten onder met 4-2.

Na de zevenklapper tegen Musselkanaal was vandaag GOMOS JO17-1 de tegenstander van JO17-1. Een voor ons onbekende tegenstander. Ook de resultaten van de tegenstander waren net zoals JO17-1 wisselend. In Norg aangekomen was al te zien dat GOMOS over veel fysieke kracht beschikte en dat het een zware strijd zou gaan worden. In de voorbespreking geen onbekende boodschappen. We spelen en trainen de laatste weken goed en de wedstrijd tegen LEO lijkt echt een incident te zijn geweest. We benutten onze flanken goed en het enige kleine minpuntje is eigenlijk dat het laatste zetje om de bal in de goal te krijgen ons probleem wel eens is. Kortom, JO17-1 speelt gewoon volwassen en goed.

In de eerste helft werd ons vermoeden duidelijk. Met een flink portie fysieke kracht werd JO17-1 bestreden. Eerst was het wat onwennig en lieten we ons overbluffen. Nadat Ubo de boel op scherp zette begon JO17-1 ook de beuk erin te gooien. Gevolg was een harde fysieke strijd die vooral op het middenveld uitgevochten werd. Niet veel noemenswaardige momenten voor onze eerste goal. Na goed afjagen van Jur was het Jorrick die tussen de beide centrale verdedigers van GOMOS opdook en de bal langs de keeper werkte. Een prima goal. De strijd werd harder en soms te hard. De scheidsrechter liet te veel toe en onthield ons een zuivere strafschop. Wessel werd hardhandig tegen de grond gewerkt maar de scheidsrechter beoordeelde dit als correcte slidings. Normaalgesproken schrijf ik niets over scheidsrechters, want deze mensen ben je nodig en deze maken ook fouten net zoals de spelers. Echter was deze leidsman verreweg de slechtste man van het veld en keer op keer zat hij ernaast met zijn beslissingen. De geschiedenis leert dat dit ook niet de eerste keer is dat een ploeg van Gieten dit overkomt bij GOMOS. We waren dan ook 7 minuten in blessuretijd toen Ubo eerst naar de grond werd gewerkt en vervolgens makkelijk de 1-1 werd binnengeschoten. Was het nu 40 of 45 minuten voor een helft spelen? Juist, 40 minuten!! Deze goal had nooit mogen tellen en dat wist deze leidsman dondersgoed!

In de rust dan ook de ploeg meegegeven dat het geen enkele zin had om mee te gaan met deze man in discussie te gaan. Ondanks de omstandigheden voetbalde JO17-1 de eerste helft goed. Maar zoals zo vaak was dat laatste zetje het probleem. De tweede helft zou beter moeten gaan.

Een slap begin in de tweede helft resulteerde direct in een tegentreffer. De verdedigingsfout werd keihard afgestraft door GOMOS en JO17-1 was even de kluts kwijt. We mochten van geluk spreken dat GOMOS dit niet verder afstrafte. Het leek wel of er iets door de thee gedaan was. Natuurlijk was dit niet het geval maar we waren het even helemaal kwijt. Gaandeweg de tweede helft werd de strijd weer aangegaan. Echter was de strijd weer hard van beide kanten. De leidsman zijn fluit was zichtbaar defect en sommige duels gingen over de schreef van beide kanten. GOMOS maakt terecht de 3-1 door weer een onoplettendheid. JO17-1 gooide eindelijk de schroom van zich af en ging vol de duels aan. Het was Jort die 5 minuten voor tijd de 3-2 binnen schoot en de wedstrijd weer spannend maakte. GOMOS was nu de kluts kwijt en JO17-1 creëerde nog 2 kansen. Helaas wist de scheidsrechter nu wel hoe lang een helft duurde en deze gaf aan dat er nog 1 minuut te spelen was. GOMOS kwam er nog een keer uit met een counter en scoorde in de dying seconds nog de 4-2. Deze kon de boeken in voor de statistieken. Een aangeslagen en moegestreden JO17-1 stapt met een 4-2 nederlaag van het veld.

Hebben we verloren dankzij de scheidsrechter? Nee, natuurlijk niet! We hebben zelf de fouten gemaakt en deze zijn afgestraft. Heeft de scheidsrechter invloed gehad? Ja, deze man is absoluut niet geschikt om jeugdwedstrijden te fluiten. Tekenend was hoe Leonie van het veld kwam. Moegestreden en het huilen stond haar nader dan het lachen. Een prima wedstrijd maar een paar enkels die zichtbaar meerdere keren geraakt zijn. Keer op keer liet deze man veel te veel toe.

Een speciaal woord van dank gaat nog uit naar de “supporters” van GOMOS. Deze wisten diverse keren het woord “zwarte” goed te vinden. Schandalig hoe volwassen mensen soms kunnen reageren op een jeugdspeler. Gelukkig strafte Getu dit goed af door gewoon onverstoord verder te spelen. Maar de pluim gaat naar de supporters van GOMOS deze week. Echt volwassen gedaan met elkaar!!

We kijken dus terug op een goede wedstrijd en hebben ondanks de omstandigheden prima gespeeld. Volgende week komt Achilles 1894 JO17-2 naar Gieten. We hopen dat de “scouts” van Achilles thuisblijven en zien alle supporters graag om 10:30 uur weer langs de lijn. Tot zaterdag!!