JO17-1 speelt twee uitersten

De voorjaarscompetitie is inmiddels van start gegaan en JO17-1 heeft er al 2 duels opzitten. Een blamage tegen LEO en een zevenklapper tegen Musselkanaal.

Koning winter heeft het land verlaten en JO17-1 heeft zijn voorbereiding er weer opzitten. Een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Wildervank werd verloren maar het spel was prima tegen deze tegenstander. Een paar trainingen in de sportschool omdat de velden onbespeelbaar waren. Een avondje indoorsoccer en wat trainingen op het veld tussendoor. We mogen niet eens klagen over wat we in de winterperiode gedaan hebben. Een redelijke voorbereiding dus.

Een nieuwe competitie indeling met allemaal gelijkwaardige tegenstanders. JO17-1 kwam 1 punt te kort voor de promotiepoule en zit nu dus in een “gewone” 1e klasse. Deze ploegen zijn allemaal ongeveer op dezelfde plek geëindigd in het najaar. Enige bekende in deze klasse in Musselkanaal, een tegenstander die met 5-3 te sterk was voor JO17-1 in de najaarscompetitie. LEO, GOMOS, Achilles en Be Quick zijn nieuwe tegenstanders voor JO17-1.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De start van de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd in Loon tegen LEO. Over wat we in Loon hebben gezien kunnen we heel kort zijn. Het was een blamage, een schandalige vertoning en nog nooit zijn we als begeleiding zo teleurgesteld geweest in de ploeg. Hoewel we nog met 1-0 voor kwamen was het spel dramatisch slecht. Spelers waren moe en zaten met hun gedachten duidelijk ergens anders. We hadden het aan Melvin te danken dat we slechts met 4-1 verloren. Een meer dan terechte nederlaag.

Op de training is door Peter van Dijk duidelijk gemaakt dat het anders moet en op deze manier niet verder kan. Zaterdag was dit ook al door mijzelf gedaan en hopelijk zou de boodschap nu aankomen. Feest vieren op de vrijdagavond en presteren op zaterdag gaat niet samen. Voetbal is een teamsport en als een aantal het laat afweten op de zaterdag vallen we gruwelijk door de mand. Een revanche tegen Musselkanaal moest er dan ook komen.

Donderdagavond kwam Musselkanaal JO17-1 op bezoek. Een getergde ploeg in de kleedkamer. Er moest iets rechtgezet worden. Enerzijds omdat we in Musselkanaal in het najaar Gijs Hollander zijn kwijtgeraakt. Na veel behandelingen blijkt Gijs zijn achterste kruisband te hebben ingescheurd. Een grote aderlating voor het team maar vooral voor hem. Anderzijds moest de nederlaag tegen LEO weggespoeld worden. Iedereen had de juiste instelling om er een succes van te maken.

Een eerste helft zoals we deze nog niet eerder zagen van JO17-1. Na een wat twijfelachtig begin was het Bram die zijn eerste goal onterecht wegens zag afkeuren. JO17-1 speelde goed en hield druk op de tegenstander. Een golf van aanvallen op de goal resulteerde uiteindelijk in de 1-0 van Kyan. Het was de opmaat voor een half uur voetbal waarin Musselkanaal van het veld geblazen werd. Gijs van Calker kopt een corner schitterend in. Over de flanken zijn we heer en meester en creëren kans na kans. Nogmaals Kyan, Jorrick, Jort en een eigen goal zorgde ervoor dat we met een 6-0 voorsprong de rust in gingen. Een meer dan terecht tussenstand op dat moment.

In de tweede helft een wat minder spel. Musselkanaal drong wat aan maar JO17-1 speelde slordiger. De concentratie was soms weg, ballen komen niet meer aan en uit positie lopen. De wedstrijd was al gespeeld en dat was aan het spel te zien. 10 minuten voor tijd begon JO17-1 nog even te voetballen en dit resulteerde weer in kansen. Van deze kansen wist Jorrick nog eentje achter de keeper van Musselkanaal te werken. Eindstand 7-0

Een wereld van verschil tussen de zaterdag en donderdag. Ouders en begeleiding stonden verbaasd wat er gebeurde op het veld. De ploeg gaf ook eindelijk toe dat we het zaterdag lelijk hebben laten afweten en dat we gewoon heel goed kunnen voetballen als we allemaal fit zijn. Er zijn afgelopen week dus harde maar goede lessen geleerd door JO17-1. We juichen nog niet te vroeg, eerst moeten we zien of we dit niveau ook vast kunnen houden maar deze punten pakken ze niet maar van de ploeg af.

2 vrije zaterdagen staan nu gepland en op 2 maart gaan we naar Norg om te spelen tegen GOMOS JO17-1. Tot dan!!