Gieten 1 wint oefenwedstrijd in/tegen Bareveld 1

Zondag 3 februari stond de topper Gieten - HSC op het programma. Helaas door weersomstandigheden kon deze wedstrijd niet plaatsvinden. Gelukkig was hier al rekening mee gehouden, waardoor plan B in werking gezet kon worden.

De grasmeesters in Bareveld vonden het veld dusdanig goed dat wij als alternatief op onze competitie wedstrijd een vriendschappelijk duel tegen het eerste elftal van de vereniging konden spelen. Bareveld 1 komt momenteel uit in de de 4e  klasse zondag. Op papier zouden wij dus hoge ogen moeten kunnen gooien tegen deze ploeg.

Een oefenwedstrijd biedt altijd een mooie mogelijkheid voor de technische staf, om verschillende tactieken in praktijk te brengen. Ook is er de mogelijkheid spelers een kans te geven zich te bewijzen op diverse posities. De selectie waarmee vertrokken werd, was daarom dus ook 16 man sterk.

Eerste helft:
Binnen enkele minuten kwamen we op een 1-0 achterstand doordat we niet scherp begonnen. De duels werden verloren waardoor Bareveld hun eerste doelpoging meteen raak was. Een erg slecht begin. Gelukkig konden wij ons na de tegenslag enigszins herpakken. We hadden meer rust in het spel en stonden organisatorisch beter. Ook konden we elkaar makkelijker bereiken wat leidde tot een paar kansjes. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Denny, topspits in wording, werd bereikt waarna hij keurig afrondde, 1-1. Ook na de gelijkmaker waren wij de bovenliggende partij, we hadden meer balbezit en de betere kansen. Rond minuut 20 van de eerste helft kregen wij een vrije trap toegekend van de scheidsrechter. Denny mocht aantreden, en krulde de bal beheerst in de bovenhoek, 1-2. Nu was het zaak om door te drukken, om zo de wedstrijd op slot te gooien. Er waren genoeg mogelijkheden om drie of misschien wel vier goals te maken. Echter was de afronding matig waardoor er maar één van deze mogelijkheden benut werd. Jarno nam de 1-3 voor zijn rekening, nadat zijn schot via de tegenstander in het doel verdween. Het team was nog geen geoliede machine, er waren nog te veel persoonlijke en structurele fouten. Door deze mankementen bleef Bareveld gevaarlijk en wisten hier uiteindelijk van te profiteren. Na slordigheden kwamen ze vrij voor ons doel, 2-3.

Tweede helft.
In de rust waren veel wissels doorgevoerd, een back en het gehele middenveld werden vervangen. Aan het begin was het dus nog een beetje wennen aan elkaar. Er werd bij aanvang iets terughoudender gespeeld. Al vrij snel was duidelijk dat Bareveld iets hogerop speelden, om ons wat meer onder druk te zetten. Hier speelden wij gedurende de tweede helft redelijk onder uit. Eveneens als in de eerste helft werden er redelijk wat kansen gecreëerd, die helaas niet benut werden. Ook waren de slordigheden nog steeds aanwezig, wat af en toe gevaarlijke situaties opleverde. Al met al hebben wij ons staande gehouden tegen Bareveld. Het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar we maken kleine stapjes de goede kant uit.

Eindstand 2-3.