• Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • rob
  tos
  coop
  Bust Hoveniers

BSVV verrassende winnaar 37e Ponybar Kerstzaalvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op:

In een uitverkochte sporthal De Goorns, er waren meer dan 500 bezoekers, is BSVV verrassend winnaar geworden van het 37e Ponybar Kerstzaalvoetbaltoernooi. De Bovensmildegers, die de laatste jaren nooit verder waren gekomen dan de halve finales, versloegen titelhouder en favoriet WVV uit Winschoten in de finale met 4-2. Derde werd Rolder Boys, vóór Nieuw Buinen, Gieten en Hoogezand.

Poule I

De avond werd begonnen met de wedstrijd in finalepoule I tussen Hoogezand en Nieuw Buinen. De Bunermonders hadden 's middags ook al gespeeld op de finaledag van het prestigieuze Protos Weering toernooi, waar het een knappe vijde plaats behaalde. Al na anderhalve minuut scoorde Nieuw Buinen. Een aanvallend onmachtig Hoogezand, vorig jaar derde op het toernooi, wist hier niets tegenover te stellen zodat Nieuw Buinen deze wedstrijd met 1-0 won. 
De tweede wedstrijd in deze poule ging tussen Nieuw Buinen en titelverdediger WVV. In een spannende wedstrijd werd er niet gescoord. Gaandeweg de wedstrijd werd het doel van WVV om dit duel niet te verliezen, om zodoende het karwei in de laatste wedstrijd tegen Hoogezand af te maken. Dat laatste lukte de Winschoters, al ging het niet gemakkelijk. Na ruim drie minuten spelen stond Hoogezand op een 2-0 voorsprong. Nadat Melvin Ubels de aansluitingstreffer had gemaakt scoorde WVV na bijna zeven minuten spelen de 2-2. Marcel Smit maakte er enkele minuten later zelfs 3-2 van, maar na een fraaie solo scoorde Heine Uuldriks namens Hoogezand de 3-3. Melvin Ubels bezorgde WVV de winst met twee treffers. In de laatste minuut werd het nog wel even spannend, nadat Peter van Son de 5-4 had gescoord.

Poule J
De andere finalepoule ging tussen de Drentse clubs BSVV, Gieten en Rolder Boys. Kenners meenden dat deze poule beduidend zwakker was dan poule I.
In de eerste wedstrijd kwam thuisclub Gieten uit tegen BSVV. Gieten miste good-old Gert Maliepaard, waardoor het aanvallend redelijk onmachtig was. De Bovensmildegers waren de eerste ronde van het toernooi met veel moeite doorgekomen. Via een derde plaats in hun poule gingen ze op basis van een beter doelsaldo door naar de halve finales, waarin ze verrassend de poulewinst pakten vóór Nieuw Buinen en ZNC uit Zuidbroek.
Na ruim drie minuten kwam BSVV op een 1-0 voorsprong, nadat een van richting veranderd schot keeper Jasper Stern te machtig was gebleken. Gieten liet de kop echter niet hangen en vier minuten voor tijd scoorde Bas Alting de verdiende gelijkmaker.
In de volgende wedstrijd rekende een slim spelend BSVV af met Rolder Boys. BSVV liet zich veelal terugzakken op eigen helft, zodat Rolder Boys voorin weinig ruimte werd gegeven. Desondanks kwam Rolder Boys na zes minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Niels Stoffers. Ruim een minuut later werd het 1-1, nadat een Rolder verdediger een voorzet in eigen doel werkte. Oudgediende Nico Hoogeveen (35) zorgde zeven minuten voor tijd voor een 2-1 voorsprong voor de zaterdagderdeklasser ut Bovensmilde. Nadat Rolder Boys alles of niets ging spelen met een 'vliegende keep' leidde balverlies tot de 3-1. In de laatste minuut scoorde 'vliegende keep' Jeroen Knol de 3-2, maar meer zat er voor Rolder Boys niet in.
De derde en laatste poulewedstrijd ging tussen de buren Rolder Boys en Gieten. De thuisclub had nog kans om poulewinnaar te worden, dan moest er sowieso gewonnen worden van de zondagtweedeklasser. Rolder Boys kwam na vier minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marnick Ottens. Even later maakte Florian van der Heyde, in de vorige ronde nog ingezet als keeper, er 1-1 van. Een beter spelend Rolde liep door twee goals van Sander Jansen uit naar 3-1, waarna Bas Alting er uit een penalty 3-2 van maakte. Van der Heyde bepaalde met een eigen doelpunt de eindstand op 4-2. Hierdoor was BSVV poulewinnaar en finalist van het toernooi.

Finalewedstrijden
De wedstrijden om de vijfde en zesde plaats (tussen Hoogezand en Gieten) en om de derde en vierde plaats (tussen Rolder Boys en Nieuw Buinen) kenden geen spannend scoreverloop.
Nadat Gieten op een 2-0 voorsprong was gekomen, door goals van Van der Heyde en Alting (mooie combinatie met de jonge Marnix Kruize), lieten de Hoogezanders de kop hangen, al kwamen ze acht minuten voor tijd nog wel terug tot 2-1. Denny Feiken scoorde de 3-1 voor Gieten, waarna Hoogezand met een 'vliegende keep' ging spelen. Dit waagstuk werd in de slotfase twee keer afgestraft door Jesper Dijkstra. Beide keren schoot hij van grote afstand in het verlaten doel van Hoogezand. Eindstand 5-1.
In de strijd om de derde plaats had Rolder Boys geen kind aan het uitgebluste Nieuw Buinen. Halverwege het duel stonden de Rolders al met 3-0 voor, door goals van Laernoes, Stoffers en Krikke. Nadat Nieuw Buinen een tegendoelpunt had gescoord zorgden Ottens en Stoffers voor een 5-1 overwinning voor Rolder Boys.
De grote finale was wel spannend. Zeer spannend zelfs. Vrijwel iedereen rekende op een overwinning voor de sterke titelverdediger uit Winschoten. Na ruim twee minuten spelen kwam WVV ook op voorsprong, door een treffer van Rick Heijenga. Een halve minuut later scoorde BSVV de gelijkmaker, na een geniale hakbal. Nog een minuut later kwam BSVV zowaar een voorsprong, nadat een afstandsschot via de binnenkant van de paal tegen de touwen belandde. WVV had het moeilijk maar rechtte de rug. Dit resulteerde acht minuten voor tijd in de gelijkmaker door Marcel Smit, 2-2. Nico Hoogeveen werd uiteindelijk 'man of the match'. Nadat hij de 3-2 had gescoord maakte hij een in de laatste minuut aan alle onzekerheid een eind door met een verre trap in het verlaten doel van WVV te scoren: 4-2. Hiermee was de sensatie compleet!
Oh ja, de kenners die dachten dat finalepoule I een stuk sterker was dan finalepoule J, kwamen bedrogen uit. De finalewedstrijden werden namelijk alle gewonnen door vertegenwoordigers van poule J.

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Bé Speelman.

volle tribunes
Volle tribunes

het arbitrale kwartet
Het arbitrale kwartet, Henk Bebingh (tijdwaarneming), Klaas Kooistra, Henk Boland en Marc van der Heide

spelmoment uit de finale
Spelmoment uit de finale WVV - BSVV

dolle vreugde bij BSVV 2
Dolle vreugde bij BSVV

winnaar BSVV
Winnaar BSVV

keeper BSVV krijgt wisselbeker van Jan Mulder
Keeper Daan Budding van BSVV krijgt de wisselbeker uitgereikt door Jan Mulder (organisatie) en wethouder Bas Luinge

TV Drenthe interviewt keeper BSVV 2
Keeper Daan Budding van BSVV wordt geïnterviewd door TV Drenthe

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier