Jimm's Restaurant
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

Net niet………….

JO17-1 is het niet gelukt de promotiepoule te halen. Borger was in eigen huis JO17-1 met 4-3 de baas.

Zaterdagmorgen 7:05 uur. De eerste speler vraagt al of het door gaat. Vandaag was de dag dat JO17-1 voor zijn laatste kans streed. Er moest een punt meegenomen worden uit Borger om de promotiepoule te behalen. Om 7:45 uur het verlossende bericht uit Borger. We gaan spelen. 13 Spelers waren topfit om de strijd aan te gaan. Om 8 uur vertrekken naar Borger. Het deed de ouders terugdenken naar de periode dat hun kroost nog jong was. Normaalgesproken speelt de F-jeugd om 9 uur ‘s morgens. Bij Borger speelt de JO17-1 hun thuiswedstrijden om 9 uur ‘s morgens. Even omschakelen dus voor de ouders en spelers. Het was voor 1 vader zelfs iets te vroeg.

Een gespannen en geconcentreerde ploeg in de kleedkamer. Geen tactisch gelul vandaag, geen speciale dingen en opdrachten. Het moest gebeuren vandaag. Het veld was hard en het was steenkoud. Allemaal omstandigheden waar de tegenstander ook last van had. We moesten er vol voor gaan.

Een eerste helft waarin Borger beter voetbalt maar Gieten dit compenseert met strijdlust. Borger dringt aan en wil ons direct bij de keel grijpen. Dit mislukt en het was Getu die als eerste de paal raakte. Ook Kyan is dichtbij een treffer. Borger beschikte over een razendsnelle linksbuiten en dit was een plaag voor de Gieter verdediging. Deze draaide bij Ubo weg en krulde de bal vlak buiten de zestienmeter in de verre hoek. Gewoon een goede goal van Borger. JO17-1 zakte even weg en de 2-0 viel uit een corner. Ongelukkig viel de bal voor Getu nadat deze door een aantal spelers gemist werd. Langzaam rolde bal in de eigen goal. Normaalgesproken zakt JO17-1 weg, maar vandaag kwam de alles of niets mentaliteit eindelijk naar voren. JO17-1 gooide de schroom van zich af en begon eindelijk te voetballen. De lange bal werd ingeruild voor iets meer verzorgd spel en JO17-1 begon aan te dringen. Na een paar speldenprikjes was het de keeper van Borger die de bal niet goed klem heeft uit een voorzet. Jorrick was er als de kippen bij om de bal in de goal te schieten. De 2-1 was brandstof om naar meer te zoeken. Bram raakt na een goede aanval weer de paal en we gingen de rust in met een 2-1 achterstand.

In de rust nog steeds volle concentratie. Borger was voetballend beter en we zijn een paar keer goed weggekomen. Maar we zijn zelf ook gevaarlijk geweest en een punt mee stelen uit Borger zat er nog steeds in. De laatste 40 minuten van dit najaar moesten we vlammen en voluit gaan. We zouden de spelers persoonlijk van het veld dragen. Alles moest gegeven worden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een voetballend beter Borger tegen een strijdend Gieten. Borger maakt 3-1 en ook nog 4-1. Het geloof leek weg bij Gieten. Eerst verscheen Getu vrij voor de keeper en later Bram. Bram schoot het geloof weer terug in de wedstrijd en maakte 4-2. In een alles of niets poging ging JO17-1 op jacht naar goals en de keeper van Borger hielp een handje door 5 minuten voor tijd een mislukte voorzet op miraculeuze wijze in eigen doel te werken. Het zouden nog 5 hachelijke minuten worden waarin JO17-1 alles gaf maar niks meer kreeg. Borger ging met een 4-3 overwinning het veld af. Stiekem hadden we op een puntje gehoopt maar reëel gezien was Borger ook wel beter.

Teleurstelling maar realiteit in de kleedkamer. Hier hebben we het niet verspeeld, we hebben het op andere momenten verspeeld. We hebben alles gegeven en gedaan wat we konden. Er zat niet meer in vandaag en het resultaat is een 5e plaats in de najaars competitie.

Een snelle evaluatie leert dat we het eigenlijk best goed gedaan hebben. 2 jaar geleden werd deze ploeg troosteloos na 22 wedstrijden een na laatste in de competitie toen ze in de JO15 zaten. De jongens die van Eext overgekomen zijn waren gewend om 2 klassen lager te acteren. Als je dan nu een 5e plaats haalt en het net niet redt om in de promotiepoule te komen voor hoofdklassevoetbal kunnen we gerust zeggen dat de spelers hele grote stappen hebben gemaakt. Stappen die goed zijn voor de toekomst van de VV Gieten. Voorbeeld hiervan is de aansluiting van diverse jongens bij de JO19-1. 4 spelers die al een hele wedstrijd in de benen hadden moesten nog bij de JO19-1 invallen en dit deden ze met succes. Na een 3-0 achterstand bij rust wist JO19-1 met behulp van de voorhoede van JO17-1 de score om te buigen naar een 5-4 overwinning met als hoogtepunt 4 goals van Jur Mulder.

‘s Avonds het seizoen afsluiten bij de trainer. Het gourmetten en natafelen met elkaar was erg gezellig. De ploeg zette Kerwin nog in het zonnetje. Kerwin staat in weer en wind met zijn vlag langs de lijn en de jongens waarderen dit enorm. Kerwin was de ploeg dankbaar voor het “Kerstpakket”.

We gaan nu de winterstop in en fit worden is voor sommige spelers het advies. We hebben veel gevoetbald. Sommigen teveel zelfs. JO17-1 dankt ouders en supporters voor hun onvoorwaardelijke steun. We zijn het soms niet eens geweest met elkaar. We zijn soms boos geweest op elkaar. Maar boven alles hebben gepresteerd met elkaar en we zijn een team. We wensen iedereen prettige feestdagen en hopen alle supporters en ouders weer aan de lijn te zien komend voorjaar.