7 keer raak voor JO17-1

Waar er in de regio veel afgelast werd kon er in Veendam wel gespeeld worden. JO17-1 was te sterk voor Veendam JO17-2 en won met 7-3.

De herfst laat zich van zijn goede kant zien afgelopen week en de regen was dusdanig dat er op de maandag niet eens getraind kon worden. Donderdag was de training niet wat we ervan gewenst hadden en fikse regenbuien op de vrijdag zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat er niet eens gespeeld kon worden. Zaterdagmorgen contact zoeken met Veendam en hun velden waren prima bespeelbaar zei men. De wedstrijd kon doorgaan en daar waren we blij mee. De doelstelling om bij de eerste 4 te komen hebben we aan de kant geschoven als leiding maar de ploeg gelooft er nog steeds in. Om de doelstelling te behalen is een ruime overwinning nodig vandaag.

In de ziekenboeg zit alleen Gijs Hollander nog en voor de rest fitte spelers. Eindelijk konden we met een fitte groep op pad en dat was lang geleden. De voorbespreking was voor niemand nieuw. Dezelfde 11 die tegen DZOH prima gespeeld hadden zouden aan de strijd beginnen. Op een zwaar veld met een harde zijwind zouden we het moeten gaan doen.

Een eerste helft met weinig voetbal erin. JO17-1 werkte hard maar speelde niet goed samen. Met lange ballen werd geprobeerd iets te forceren maar het ging moeizaam de eerste helft. De 0-1 komt uit de lucht vallen. Bram gaat goed door op links, trekt de bal voor en uit het niets schiet een Veendam verdediger de bal achter zijn eigen keeper. Een cadeautje van Veendam en een voorsprong waar we eigenlijk geen recht op hadden. Niet snel na de 0-1 trok Veendam de stand gelijk met een prima aanval. Op dat moment ging er veel mis bij JO17-1. We komen een paar keer heel goed weg en met een fikse dosis geluk blijft het 1-1. Richting het rustsignaal werd het spel er niet beter op en eigenlijk hoopten we de rust met 1-1 te halen. Jort dacht er anders over en streept de bal nog eens op de goal van Veendam. Deze verwerkte de bal maar half en tergend langzaam stuiterde de bal over de lijn. Met een onverdiende voorsprong gingen we de rust in.

In een rust een paar boodschappen naar spelers toe. We moesten meer gaan voetballen en minder de lange bal gebruiken. Met de 1-2 de flanken zoeken en meer bewegen voor de goal. Verdedigend gezien moesten we onze taak blijven uitvoeren en niet te pas en onpas inschuiven het middenveld op. Als we gaan voetballen kunnen we deze ploeg hebben maar het moest dan wel gebeuren nu.

Een goed begin van de tweede helft. De ouders zaten nog een de warme koffie toen JO17-1 al twee open kansen op een grotere voorsprong had verspeeld. Hoe deze tot stand kwamen gaf ons wel vertrouwen en we hadden het idee snel de voorsprong uit te bouwen. Het was echter Veendam die eerst de 2-2 maakte door zwak ingrijpen in onze verdediging. Het was het signaal voor JO17-1 om definitief wakker te worden. Bram schoot dan ook vrij snel na de 2-2 de 2-3 binnen. JO17-1 begon beter te spelen en veel kansen te creëren. 4-2 werd het door Kyan die na goed doorjagen de bal onderschept en een 1 op 1 situatie goed afstraft. En als je dan een voorsprong hebt moet je wel blijven spelen en geen domme dingen gaan doen. Sommige spelers kijken te veel naar Messi en denken dit na te kunnen doen. Als je dit als spits doet heb je nog mensen die dit kunnen corrigeren, maar als je dit als verdediger doet gaat het meestal fout. Met de 3-4 kreeg Veendam weer geloof in een goede afloop. JO17-1 was wel beter en Getu schoot het verzet van Veendam eindelijk aan diggelen. De 5-3 kwam als een mokerslag voor Veendam en het was open huis in hun verdediging. Bram schoot simpel de 6-3 binnen en Kyan maakte ook nog de 7-3. De scheidsrechter vond het wel genoeg en gingen de kleedkamer opzoeken met een 7-3 overwinning.

Een terechte overwinning op basis van de tweede helft. Hiermee is plek 5 veiliggesteld in deze competitie maar kan JO17-1 zich nog plaatsen voor de promotiepoule. Er moet dan volgende week minimaal een punt behaald worden tegen een Borger JO17-1 wat de laatste weken goed op dreef is. We zijn dik tevreden over het resultaat dit najaar en hopen dat de herfst geen roet in het eten gooit volgende week. We verwachten uw massale support weer op een vroege zaterdagmorgen. Om 9:00 uur trappen we af in Borger. Tot dan!!