• Mijn Makelaar Meertens
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

JO17-1 te sterk voor DZOH JO17-2

Op een druilerige donderdagavond was JO17-1 te sterk voor DZOH. De ploeg won overtuigend met 3-1

De ziekenboeg bij JO17-1 begint langzaam leeg te lopen dachten we. Totdat er weer eentje bij kwam. Jur dacht goed te kunnen te kunnen basketballen op school met als gevolg een gebroken pink. Doordat JO19-1 ook krap in de spelers zit besloten op de donderdagavond te spelen. Dat geeft de spelers wat lucht en ze hoeven niet op de zaterdag 2 wedstrijden te spelen. DZOH wilde meewerken aan ons verzoek en zo stonden er donderdagavond 2 ploegen klaar voor de strijd.

Vooraf in de bespreking nog over de doelstelling gehad. Een plaats bij de eerste vier was dit, maar we hebben deze ingeruild voor het seizoen op een goede manier uitspelen. Een plek bij de eerste vier zou een bonus zijn maar absoluut geen must meer. In een klassiek 1-4-3-3 opstelling gingen we dan ook van start.

Vanaf minuut 1 is JO17-1 feller, sterker en beter. DZOH kwam weinig aan voetballen toe en JO17-1 was heer en meester op het veld. Via de snelle flanken werden genoeg kansen gecreëerd en het was wachten op de eerste treffer. JO17-1 speelde goed maar toch kwam DZOH op een 1-0 voorsprong. Een ingooi achter de man, verdedigers die niet opletten en een keeper die uitgleed op het gladde veld. Een opeenstapeling van fouten was de oorzaak van deze achterstand. Waar normaal JO17-1 wel eens van slag raakte bleef men nu rustig voetballen. De verdiende 1-1 kwam dan ook via een prima combinatie tussen 4 spelers en hierdoor werd Ubo vrij voor de keeper gezet. Ubo schoot de bal hard in de goal en deed de spelers van JO17-1 juichen. JO17-1 drukte door en DZOH was niet bij machte om een vuist te maken. Schoonheidsfoutjes in onze verdediging werden gelukkig niet afgestraft en Melvin hoefde nauwelijks in actie te komen. We gingen met 1-1 de rust in.

Complimenten voor het spel van JO17-1. De wil om te winnen was aanwezig maar moest nu ook omgezet worden naar 3 punten. Doordat de kleedkamers redelijk gehorig zijn was al snel bekend dat onze tegenstander de tent dicht wilde gooien en in een 1-5-3-2 opstelling ging spelen. JO17-1 wilde koste wat het kost winnen. Met de juiste instelling ging het team de tweede helft in.

In de tweede helft troffen dan ook een tegenstander aan die erg verdedigend ging spelen. Het was even wennen voor de spelers dat er erg veel ruimte was om te voetballen tussen onze verdediging en ons middenveld. DZOH had het centrum dichtgegooid met een blok van 3 verdedigers en 2 back op de flanken. Veel hielp dat niet. JO17-1 was beter en ging de wedstrijd naar zich toetrekken. Na wat kleine kansen te hebben gecreëerd was het Jort die van 25 meter verwoestend uithaalde. De bal verdween loeihard achter de doelman van DZOH en eindelijk was de dik verdiende voorsprong er. Bas kwam erin voor Mark. Mark die eindelijk weer minuten in JO17-1 maakte na zijn langdurige blessure. Na de granaat van Jort was het Gijs van Calker die dezelfde gedachte had als Jort. Ook deze bal verdween schitterend achter de keeper van DZOH. Het verzet was gebroken bij DZOH na de 3-1. Inmiddels waren Sem Stoffers en Jos Huting van JO15-1 ingevallen en speelden ook verdienstelijk mee. Jos had zijn debuut nog kunnen opleuken met een treffer maar gleed helaas weg in de modder. Scheidsrechter Rijnberg floot voor het laatst en JO17-1 ging met een 3-1 overwinning het veld af.

3 punten in de knip, goed gevoetbald en positief naar elkaar gebleven. In deze wedstrijd leek het erop dat JO17-1 zichzelf weer heeft herpakt na de zware afstraffing van vorige week. We hopen dat we deze lijn door kunnen trekken en iedereen op het juiste moment fit te hebben. Volgende week gaan we op bezoek bij Veendam 1894 JO17-2. We trappen af om 14:15 uur in Veendam.