• Mijn Makelaar Meertens
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

VV Gieten JO13-2 maatje te groot voor VV Harkstede JO13-1

Op een fris maar gekleurd door een flets zonnetje, sportpark "de Goorns" heeft VV Gieten JO13-2 afgelopen zaterdag een prima wedstrijd gespeeld. VV Harkstede JO13-1 werd aan de kant gezet met een overtuigende 6-2 overwinning.

Gieten JO13-2 is een jong team. Met slechts drie 2e jaars JO13-spelers is het voor veel spelers de eerste kennismaking met het voetballen op een groot veld. En dat bleek in het begin van de competitie dan ook. Een pittige start van de competitie, in de eerste 4 wedstrijden, werd er gespeeld tegen de nummers 1 , 2 en 3 en de nummer laatst. En dus is de tussenstand voor de aftrap van de wedstijd tegen Harkstede JO13-1 dan ook samen te vatten in 4 gespeeld 1 gewonnen (tegen LEO (Loon) JO-2 werd het 11-2), 3 verloren  (FC Zuidlaren JO13-2 - 5-2; .NIeuw Roden JO13-1 - 10-2; en Actief JO13-2 - 1-3 verlies).

Maar een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook Harkstede heeft het lastig, tot op heden één gelijkspel en twee verliespartijen dus er zijn kansen. Helaas is trainer Kyan Remmelts er vandaag niet bij, hij speelt op hetzelfde moment op het hoofdveld met zijn eigen team (JO17-1). Wel van de partij is leider Tim Odolphy en Tim heeft de jongens met een duidelijk instructie het veld ingestuurd.

Oja, de opstelling: Vince is de keeper, in de achterhoede Hugo, Joran, Jeroen en Patrick, op het middenveld Nick, Milan en Dinand en in de voorhoede Fijs, Mike en Thobias. Op de bank beginnen Luka, Max en Jasper.

De instructie van Tim was duidelijk en al snel wordt er met goed voetbal druk gezet op de verdediging van Harkstede. Een doelpunt laat niet lang op zich wachten. Fijs scoort de eerste, even later is het Thobias die de 2-0 en de 3-0 scoort. Amper 10 minuten aan het spelen en 3-0 voor, dat gaat vlot. Gieten blijft goed voetballen op een op sommige plekken glad en glibberig veld. Ook de grensrechter heeft dat mogen ondervinden...

Vanuit een scrimmage voor de goal van Harkstede rolt de bal over het lijntje, de 4-0 is een feit! Een eigen doelpunt? Want op de vraag wie heeft er gescoord komt vanuit het veld de reactie "niemand, hij lag er zo maar in..."  Dan is het Harkstede die iets terug doet, de verdediging is even niet alert en ook Vince heeft op het harde schot geen antwoord, 4-1. Dit blijkt echter een korte opleving te zijn want in de eerstvolgende aanval is het Jeroen die de 5-1 binnenschiet en even later een fraaie aanval over de flank, Patrick gooit in naar Mike, Mike stuurt Fijs de diepte in, Fijs haalt de achterlijn, zet voor op de meegespurtte Mike en die laat zo'n kans niet liggen, resultaat 6-1. En dat is ook de ruststand.

Wat er in de ranje gezeten heeft is niet duidelijk, wel is duidelijk dat de tweede helft een stukje minder was. Minder voetbal, minder overleg en minder kansen! Nog slechts één goal en die komt op het conto van de aanval van Harkstede. Eindstand 6-2.

Maar alles bij elkaar een prima wedstrijd van een leuk team dat langzaam aan begint te wennen aan het grote veld. Onder begeleiding van de jonge coaches Tim en Kyan zullen de jongens zeker nog stappen maken en blijft het een genot om de jongens op zaterdag te zien voetballen.