• Hoiting Transport
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

Winst voor JO17-1

Op een zeer benauwd en warm sportpark in Emmen vocht JO17-1 naar een 5-2 zege op Bargeres JO17-1.

Wederom wat later een verslag. Dit keer niet omdat er gezocht moest worden naar woorden, maar gewoon omdat uw reporter andere verplichtingen had dit weekend. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bargeres JO17-1 op het programma. Bargeres is tot nu toe een laagvlieger bij ons in de klasse. Wat opviel dat deze ploeg weinig scoorde en ook weinig tegendoelpunten kreeg. Nipte verliezen van 1-0 en 2-1 en een winstpartij van 2-1 waren hun resultaten. Uitgaande hiervan leek de ploeg een solide verdediging te hebben en niet veel scorend vermogen. Voor de rest een onbekende ploeg voor ons.

Tijdens de warming up hadden de spelers al wat moeite met de omstandigheden. Voor een dag halverwege oktober was het wel heel warm en benauwd. Gelukkig was de goede wil wel aanwezig en leek JO17-1 wel gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Even stiekem kijken bij de tegenstander leek het daar anders. Spelers kwamen aanwaaien en de warming up van onze tegenstander leek nergens op. In de bespreking vlak voor de wedstrijd is dit benoemd en er moest direct druk gezet worden op hun verdediging. Snel scoren was de opdracht en de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen.

Bij de start leek de opdracht even vergeten te zijn. Bargeres combineerde de eerste 2 minuten vrijuit maar werd niet gevaarlijk. Na eindelijk balbezit te hebben werd in de 3e minuut Kyan de diepte ingestuurd en hij vond met een lage voorzet Jorrick. Deze kon de bal simpel binnenwerken en zo was ons doel bereikt, namelijk een snelle voorsprong. Het spelbeeld was toen 20 minuten anders. JO17-1 dicteerde en creëerde veel kansen. Goals zaten er echter nog niet in. Bargeres kwam er zo nu en dan uit via hun aanvoerder, verreweg hun beste voetballer. Gijs van Calker had zijn handen vol aan deze speler. Het gevaar kon echter nog steeds gestopt worden, echter kwam deze speler wel steeds dichter in de buurt van Melvin. Aan de andere kant nog steeds veel kansen. Ubo schiet dwars door de verdediging heen en kan alleen op de goal af. De laatste man en keeper maakten het hem zo moeilijk dat de scheidsrechter uiteindelijk niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Gijs van Calker schoot deze onberispelijk binnen en zo stond het 2-0 voor ons. Vanaf dat moment zakte JO17-1 weg. Te veel ruimte werd weggegeven en dit gaf de aanvoerder de mogelijkheid om de 2-1 te scoren. Zwak ingrijpen en te veel ruimte geven was hier de oorzaak van. JO17-1 dreigde door het ijs te zakken. Vlak voor rust werd JO17-1 weer wakker. Het was de ingevallen Jarne die Kyan perfect bediende. Deze schoot de bal hard in de goal en gaf JO17-1 meer lucht.

Uw reporter ging naar de interland Nederland-Duitsland en moest dus de leiding overdragen aan Peter Thijs vlak voor rust. Peter behaald samen met zijn collega-leiders goede resultaten bij JO13-1 en dus alle vertrouwen op een goede afloop van de wedstrijd. Van Peter begreep ik dat het spelbeeld gelijk was aan de eerste helft. Een beter JO17-1 wat soms even wegzakte in niveau en hierdoor de tegenstander even liet meedoen. Jur en Kyan maakten beide nog een goal en Bargeres ook nog eentje. Een 5-2 overwinning dus en een prima resultaat gezien de omstandigheden waarin gespeeld werd.

Bij vlagen goed voetbal, soms iets onrustig maar over het algemeen goed verzorgt. We doen mee in de top en hebben als doelstelling bij de bovenste vier te eindigen. Soms vraag je jezelf wel eens af of je niet teveel vraagt van deze jongens en dame. Zijn de verwachtingen misschien niet iets te hoog? 2 jaar geleden werden we met het merendeel van deze jongens voorlaatste in de 1e klasse. Nu draaien we bovenin mee. Toch een teken dat we goede dingen aan het doen zijn en dat de jongens en dame grote stappen vooruit hebben gemaakt de afgelopen jaren. Toch blijven we waakzaam voor te veel enthousiasme. We hebben de zwakkere broeders uit onze klasse gehad en moeten nog getest worden. Volgende week een zaterdag vrij en hier pakken we dan ook onze rust. Over 2 weken komt WVV JO17-2 op bezoek in Gieten. We hopen dan weer op veel support!