Jimm's Restaurant
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

JO17-1 verliest terecht

In een wedstrijd waarin de emoties hoog opliepen verloor JO17-1 uiteindelijk terecht van SJS JO17-1 met 3-1.

Soms moet je even wachten met een verslag schrijven tot je de juiste woorden kunt vinden. Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag was dit het geval. SJS JO17-1 kwam op bezoek. De spelers van beide ploegen kenden elkaar goed doordat velen elkaar troffen op het voetbalkamp in Gasselte. Soms is dit een voordeel en soms is dit een nadeel. Zaterdag bleek dit erg nadelig te zijn voor de spelers van JO17-1.

In de week voor de wedstrijd een niet ideale voorbereiding. Bas Alting kon het training geven niet meer combineren met zijn werk en moest noodgedwongen stoppen. Hierdoor moesten JO17-1 en JO17-2 samen trainen met 1 trainer. Om 24 spelers bezig te houden in je eentje valt dan ook niet mee. Doordat er veel blessures zijn moesten sommige spelers nog dubbele wedstrijden spelen op de zaterdag. Ook niet ideaal maar hier komen we later dit verslag op terug.

Met dezelfde 11 als vorige week gingen we dan ook de eerste helft in. De eerste helft was grimmig van sfeer. Veel spelers van zowel SJS als Gieten waren snel geïrriteerd. Dit uitte zich in veel overtredingen en veel slordig spel. Dit zijn we niet gewend van de spelers van JO17-1 maar het gebeurde gewoon. SJS komt dan ook op een 1-0 voorsprong. Verkeerd ingrijpen van onze defensie zorgde ervoor dat een speler van SJS simpel de bal kon voorgeven en voor de spits was het simpel afronden. JO17-1 speelde wel op balbezit, maar deed er weinig mee. SJS wachtte af en liet Gieten komen. Wel bleven de irritaties over en weer een probleem. Een speler van SJS ging over de schreef en kon met een directe rode kaart vertrekken. Beide ploegen waren vervelend, maar een speler was gewoon te opzichtig hierin en dat werd hem fataal. Voor hetzelfde geld was het een speler van JO17-1 geweest. Hierdoor kwam er meer ruimte maar hier ging JO17-1 verkeerd mee om. Allemaal naar voren rennen en je defensieve taak vergeten was dan ook de aanleiding tot de 0-2. De snelle spits van SJS kon vrijuit op Melvin af en faalde niet. Direct na de 0-2 wist JO17-1 wel het overtal goed uit te spelen en hierdoor werd het vanaf de aftrap direct weer 1-2. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de kleedkamer 11 opgefokte spelers. We gingen mee in de speelwijze van SJS maar konden hier niet mee omgaan. De werklust van SJS en felheid van de duels die ze uitvochten was voor ons de aanleiding om te gaan zeuren tegen alles en iedereen wat niet Gieten was. We moesten het overtal gaan uitspelen en rustig gaan spelen.

In de tweede helft een tam JO17-1. We gingen mee in het spelletje maar waar de spelers van SJS zich als kerels gedroegen waren de spelers van Gieten soms zwak en lief. Geen moment in de tweede helft was zichtbaar dat SJS met 10 man speelde. De 1-3 was dan ook het gevolg en deze was gezien het spelbeeld terecht. Tam, mak en slap tegen een man minder. SJS combineerde er vrolijk op los en wist elke keer een vrijstaande man te vinden. Met slim spelen heeft SJS dan ook terecht de wedstrijd naar zich toegetrokken. We hebben nauwelijks iets gecreëerd de tweede helft en SJS had de score kunnen uitbouwen. SJS won dan ook met 3-1.

Zoals eerder gezegd in dit verslag, veel spelers speelden een dubbele wedstrijd. Echter kan en mag dit niet de oorzaak zijn van het verlies van zaterdag. Op deze leeftijd moet je makkelijk anderhalve wedstrijd op een zaterdag kunnen spelen. We zijn mentaal heel zwak geweest en hebben ons uit de tent laten lokken door 10 man van SJS. Waar we voetballend volwassen worden en kunnen spelen moeten we mentaal sterker worden. Sommige spelers moeten leren incasseren niet en alleen uitdelen. Anderen de schuld geven is makkelijk maar in de spiegel kijken is voor deze wedstrijd de beste optie. We gaan ervan uit dat we hiervan weer geleerd hebben en gaan volgende week gewoon voor de 3 punten bij Bargeres in Emmen.