Jimm's Restaurant
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

JO17-1 klopt Drenthina JO17-1

Op een zonnige zaterdag werd Drenthina JO17-1 door de jongens en dame van JO17-1 met een 4-0 nederlaag weer naar Emmen gestuurd.

Vandaag kwam Drenthina JO17-1 op bezoek in Gieten. Voor ons een onbekende tegenstander. Velen van ons hadden nog nooit tegen deze ploeg gespeeld en we wisten niet wat ons te wachten stond. Eerst moest er een foto voor de site gemaakt worden, dus alle haren in de plooi en er op zijn best uitzien. We willen natuurlijk wel dat we serieus genomen worden door de tegenstander wanneer ze onze verslagen lezen op de site. Vervolgens de bespreking. Hierin werd weinig nieuws verteld. Momenten afwachten en de flanken gebruiken om toe te slaan. Verder rustig voetballen en voetballende oplossingen zoeken. Ook kwamen nog een aantal spreuken van Johan Cruijff ter sprake. Onze nieuwe hoofdtrainers hebben in de heilige kleedkamer van het eerste 3 spreuken van de beste voetballer van Nederland laten ophangen. Een spreuk was wel van toepassing op JO17-1. “Als je de meeste duels wint, win je ook de wedstrijd”. Met deze boodschap hebben we de 11 spelers de wei ingestuurd.

Een afwachtend JO17-1 de eerste 10 minuten. Misschien hadden ze de spreuk niet helemaal begrepen. Drenthina kreeg wat te veel ruimte om te voetballen. Ze deden er echter niet veel mee en de defensie kon alles makkelijk onschadelijk maken. Na de eerste 10 minuten begon JO17-1 wat beter in haar spel te komen. Rustig werd de bal rondgespeeld en wat kansen gecreëerd. De 1-0 hing dan ook in de lucht. Drenthina probeerde via de snelle counter wat terug te doen maar de defensie gaf nog steeds niets weg. Een prima een-tweetje ging vooraf aan de 1-0. Jur en Getu sneden dwars door het centrum heen en zo kon Jur makkelijk de 1-0 binnenschuiven. JO17-1 begon steeds beter te voetballen. De 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Een overtal situatie werd goed uitgespeeld en hierdoor werd Kyan vrij voor de keeper gezet. De 2-0 was dan ook weer een prima uitgespeelde aanval. Hierna ging JO17-1 kan vrijer spelen, eerlijk gezegd wat te vrij. We willen graag verzorgd voetbal spelen maar we kunnen het ook gaan overdrijven. Een paar keer dom balverlies doordat we teveel bezig zijn met de voetballende oplossing kiezen. Dit werd niet afgestraft door Drenthina waardoor we met 2-0 de rust in gingen.

We speelden goed, gaven niets weg en waren ervan overtuigd dat we dit niet meer weg moesten geven. Even weer de koppen dezelfde kant op want als we in het spel blijven wat we de laatste 10 minuten speelden kunnen we het onszelf onnodig moeilijk maken. Gewoon rustig blijven en dan blijven de punten wel in Gieten.

In de tweede helft speelde JO17-1 weer als vanouds. Hoewel er soms nog kleine schoonheidsfoutjes werden gemaakt was er verder weinig aan de hand. Drenthina kwam niet langs onze verdediging en wij hadden meer balbezit. De 3-0 kon dan ook niet uitblijven. Het duurde echter nog wel 20 minuten voordat de 3-0 daadwerkelijk viel. Gijs Hollander werkt de bal uit een corner in de goal en besliste hiermee definitief de wedstrijd. Op alle fronten was JO17-1 nu beter. Kyan komt goed vrij op links en zet de bal lag voor. Jur kon er niet meer bij maar Jorrick had de bal voor het inschieten. De verdediger van Drenthina dacht er anders over en werkte Jorrick naar de grond. Een uitgelezen mogelijkheid om de 4-0 te maken. Helaas werd de strafschop goed gepareerd door de keeper. Geen 4-0 dus. Even later was het dan wel raak. Een scherpe corner van Jorrick is de keeper van Drenthina te machtig. Deze werkt de bal zelf in de goal en zo is het dan toch 4-0. Kansen op meer was er wel maar scheidsrechter Mulder floot bij een 4-0 stand af.

Een prima overwinning. Volwassen gespeeld en verzorgd gespeeld. Her en der wat schoonheidsfoutjes maar over het algemeen was dit ruim voldoende. Als we op deze manier doorgaan kan het een leuk seizoen worden. Volgende week wacht SJS. Een tegenstander die ons nog vers in het geheugen ligt. De najaars-titel werd vorig jaar onnodig verspeeld in Stadskanaal en hebben we dus nog wat recht te zetten tegen deze ploeg. We trappen om 14:30 uur af in Gieten.