• Woortman
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

JO13-1 laat zich gelden tegen Achilles 1894

Voor JO13-1 stond zaterdagochtend de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. Tegenstander was Achilles 1894 JO13-1 uit Assen, een tegenstander van formaat.

De bekerwedstrijden zitten erop en de eerste competitieronde staat voor de deur. JO13-1 is de beker uitstekend doorgekomen met 3 ruime overwinningen op Rolder Boys, Zuidlaren en Annen en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Er wordt aantrekkelijk gevoetbald en met vertrouwen kan worden uitgekeken richting het treffen met Achilles JO13-1. Ondanks de beperkte trainingruimte wordt er goed en hard getraind en dit valt te zien in de wedstrijden.

Om 08:10 verzamelen in de kleedkamer. Er zijn frisse en scherpe koppies te zien en de jongens zijn gebrand om er een mooie en spannende wedstrijd van te maken. De warming-up verloopt uitstekend, en om 09:00 uur wordt er afgetrapt op veld R.

Achilles is in de openingsfase de bovenliggende partij en voert het tempo flink op. JO13-1 moet even bijbenen maar weet de openingsfase zonder schade te doorstaan. De verdediging staat goed compact en Achilles weet er nauwelijks door heen te komen. Vooraf was afgesproken om Achilles onder druk te zetten en dit pakt aardig goed uit. De spelers van Achilles hebben weinig tijd aan de bal en worden gedwongen breed of achteruit te spelen.

Na 15 minuten zijn er de eerste mogelijkheden voor Gieten. Abel is voorin erg balvast en weet met zijn snelheid voor de nodige dreiging te zorgen. Op het middenveld wordt aardig gecombineerd en Achilles wordt achteruit gedrukt. De backs, Tijn en Max spelen een belangrijke rol en maakten ook aanvallend de nodige meters. Achterin houden Melle en Yannick de linies dicht op elkaar en winnen de keiharde duels. Gieten wordt steeds gevaarlijker. Aanvallend worden de zijkanten gevonden en Achilles wordt gedwongen te verdedigen. Dit zorgt voor een aantal corners en mogelijkheden voor Gieten maar tot grote kansen leidt het niet.

Aan de andere kant sticht ook Achilles gevaar. De snelle en vaardige buitenspelers van Achilles zorgen voor dreiging maar worden goed verdedigd. Keeper Wessel kiest goed positie voor zijn doel en weet de nodige diepte ballen weg te werken.

Het is een gelijkopgaande wedstrijd en de ruststand is dan ook 0-0. Een goede eerste helft en JO13-1 ruikt dat er in de tweede helft misschien wel meer te halen valt.

In de rust worden 2 wissels doorgevoerd en met dezelfde intentie wordt er begonnen aan de tweede helft. Viggo valt goed in op het middenveld en wint veel duels en verovert veel ballen. Karsten, ingevallen als rechtsback, zit kort op de man en geeft weinig ruimte weg. Gieten begint goed en zet veel druk naar voren. Achilles wordt onrustiger en lijdt meer en meer balverlies. De snelle aanvallers van Gieten worden meer  bereikt en zorgen voor veel dreiging. Van achteruit wordt er verzorgd gevoetbald en via het middenveld wordt de aanval bereikt. Gieten krijgt een aantal mogelijkheden en corners maar de bal valt helaas niet goed.

Aan de andere kant van het veld dringt Achilles steeds meer aan. De ruimtes worden groter en het werd een "open wedstrijd". Uit het niets krijgt de rechtsbuiten de bal voor zijn voeten en heeft tijd om uit te halen. Zijn schot wordt knap gepareerd door Wessel maar de rebound valt met het enige fortuin voor de voeten van de spits. Deze twijfelt niet en schiet de bal in het lege doel. Helaas, 0-1! Hier valt niet veel aan te doen en Gieten laat de koppies niet hangen.

Vanaf de aftrap wordt Gieten gevaarlijk. Een schitterende lange pass van Stijn valt over de verdediging van Achilles. Abel gelooft erin en weet de bal op rondje 16 meter gebied knap onder controle te krijgen. Hij kapt een verdediger uit en gaat naar zijn rechterbeen. Helaas heeft hij net iets te veel tijd nodig en wordt zijn schot op het laatste moment geblokt en vliegt de bal via een Achilles been net over het doel. Dit was toch wel de kans op de gelijkmaker, maar het zat jammer genoeg even niet mee.

Gieten blijft druk zetten. Sam verovert de bal op het middenveld en speelt Abel aan in de voeten. Opeens ligt het helemaal open bij Achilles. Max is meegelopen en ontvangt de bal van Abel uitstekend in de loop. Een goede aanname richting de goal zorgt ervoor dat Max opeens oog in oog met de keeper staat. De verre hoek ligt open en dit heeft Max uitstekend gezien. De bal lijkt richting de verre hoek te gaan maar rolt op het laatste moment voorlangs. Helaas! Weer geen goal.

De slotfase gaat inmiddels in en Gieten zet veel druk vooruit. Achilles wordt verder achteruit gedrukt maar grote kansen op de gelijkmaker komen er niet meer. Na ruim 30 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft fluit scheidsrechter Harold Dijkstra af.

Goed gevoetbald met veel inzet en passie maar het zat vandaag helaas niet mee. Een lesje effectiviteit van Achilles. We mogen trots zijn hoe er is gespeeld en hebben zeker laten zien mee te kunnen komen in het hoge tempo. Helaas hielden we geen punten over maar dit is niet het belangrijkste. Dit soort wedstrijden zijn goed voor de ontwikkeling en worden de spelers alleen maar beter van.

Aanstaande zaterdag nemen we het op in en tegen Klazienaveen JO13-1. We spelen uit en trappen om 11:30 uur af. Dit beloofd weer een mooie wedstrijd te worden. Tot zaterdag