• Mijn Makelaar Meertens
    Voulon Accountants
    Jimm's Restaurant

JO17-1 boekt eerste competitiezege

Op een hard en slecht kunstgrasveld heeft JO17-1 zijn eerste zege in de competitie geboekt. In Assen werd met 4-0 gewonnen.

Met wisselende resultaten in de beker gaan we de competitie in. 2 maal een verlies, 1 maal winst in de beker. Een oefenwedstrijd tegen Rolder Boys werd met 3-1 gewonnen en JO19-1 werd ook verslagen met 3-1 in een oefenwedstrijd. JO17-1 is een grillig team. De ene week is het super, de andere week kan het zomaar brandhout zijn. De leiding heeft dan ook de taak om het spel constanter te maken en minder wisselend te presteren.

Vandaag stond dan ook de wedstrijd tegen ACV JO17-3 op het programma. We speelden op een zeer slecht kunstgrasveld en de spelers hadden moeite met dit veld. Hoewel de warming up goed was sloop er langzaam toch iets in de ploeg waar we nog niet echt vat op krijgen. JO17-1 mist soms wat overtuiging en winnaarsmentaliteit. Deze dingen zijn wel nodig wil je een wedstrijd naar je hand zetten.

De eerste helft was dan ook een wat slappe eerste helft. Te weinig tempo en te veel lopen met de bal zorgde ervoor dat het spel niet zo goed was. We komen wel op 1-0. Getu stuurt Bram diep en deze trekt de bal voor de goal. Diverse mogelijkheden om de bal in te schieten maar uiteindelijk is het Jur die de bal in de goal schiet. Deze goal was wel een beetje typerend voor de eerste helft. Te veel kansen werden niet goed uitgespeeld en hierdoor hielden we ACV in de wedstrijd. ACV stelde hier weinig tegenover. JO17-1 stond defensief wel goed maar toch kreeg ACV-kansjes doordat JO17-1 zelf fouten maakte. Gelukkig stond Melvin er nog om deze foutjes dan weer goed te maken. We gingen de rust met een 1-0 voorsprong.

In de rust waren we als begeleiding niet tevreden. ACV zou in de wedstrijd kunnen komen door fouten van onszelf. De scherpte ontbrak wat en de score had gewoon hoger moeten zijn. Door wissels toe te passen hoopten we snel de 2-0 te kunnen maken en de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Een tweede helft die beter begon. JO17-1 had de boodschap begrepen en begon meer duels te winnen. Over de flanken werden we gevaarlijk en het duurde ook niet lang voor we de 2-0 maakte. Jorrick vecht zich langs zijn man en behoud heel goed overzicht. Voor Kyan was het een koud kunstje om de bal dan ook langs de keeper te schieten. De 2-0 kwam als een bevrijding. JO17-1 ging iets makkelijker spelen en creëerde kansen. ACV stelde hier weinig tegenover. De kansen die ze kregen waren nog steeds domme fouten van ons. De 3-0 was een goede aanval over de linkerkant. Nu was het Kyan die Jorrick in staat stelde om de bal in een lege goal te schieten. Met de 3-0 was de wedstrijd definitief beslist. Er kwam een kansenregen voor JO17-1 waarin er best nog wel een paar gemaakt hadden kunnen worden. Helaas gebeurde dit niet. In de laatste minuten toch nog een goal voor JO17-1. Uit een vrije bal van Jorrick kopte de geheel vrijstaande Getu vanaf de 5 meter lijn de bal achter de keeper, 4-0. Niet lang na deze goal floot de scheidsrechter af.

Met een 4-0 overwinning begin je de competitie goed. Hoewel we niet tevreden waren over de scherpte waren we blij met de punten. Het spel is nog steeds niet waar we willen zijn maar de jongens en dame laten zien dat ze het kunnen. Slechte wedstrijden winnen is ook een gave. Nu was deze wedstrijd niet slecht maar bij een beetje meer scherpte had de score zeker hoger uitgevallen.

Volgende week komt Drenthina naar Gieten. Een onbekende ploeg voor ons. Om 14:30 uur trappen we af en we hopen weer op jullie steun. Tot zaterdag!!