• Hoiting Transport
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

JO17-1 revancheert zich.

LTC is slachtoffer geworden van de dadendrang van JO17-1 en werd met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Vandaag kwam LTC op bezoek en in deze wedstrijd moest langzaam het elftal er staan wat de competitie in moet. De nederlaag van vorige week heeft er best wel ingehakt. Een kritisch verslag op de site en een donderspeech heeft de spelers wakker geschud. Het komt allemaal niet vanzelf en we moeten er echt wat voor doen om te presteren. We hadden de hoop dat de boodschap is overgekomen.

De training deze week stond in het teken van voetballende oplossingen zoeken en omschakeling. Voetballende oplossingen zoeken betekent soms rustig de bal rondspelen en wachten tot je tegenstander je ruimte gaat geven. Omschakeling was er vorige week totaal niet en daarom moest dit punt weer aangehaald worden. De oefeningen werden prima uitgevoerd en dit beloofde wat voor de wedstrijd.

Strijd, inzet en beleving wilden we zien. We wilden het JO17-1 zien wat onverslaanbaar is en wat laat zien dat het gewoon allemaal goede voetballers zijn. Door in de beker kunnen we toch niet meer dus zie dit als de laatste oefenwedstrijd voor de competitie begint. In een 4-3-3 opstelling met veel snelheid op de flanken gingen we de wedstrijd in.

Vanaf minuut 1 een fel JO17-1. Soms iets te fel zelfs. Harde duels en overtredingen waren het gevolg. Scheidsrechter Mulder had in het begin zijn handen vol aan de beide ploegen die elkaar geen centimeter ruimte gunden. Langzaam begint JO17-1 te voetballen. De voetballende oplossing werd vaak gevonden en het spel was mooi om naar te kijken. Met de snelheid op de flanken was JO17-1 gevaarlijk. De verdediging van LTC had het hier moeilijk mee en moest Bram en Jorrick vaak aan hun voorbij laten gaan. De eerste goal was dan ook een prima aanval. Bram komt goed door op links en trekt de bal laag voor de goal richting de vrijstaande Lars en Jorrick. Helaas was het een verdediger van LTC die het karwei afmaakte. 1-0!!. De slag op het middenveld leek in het voordeel beslist te zijn voor JO17-1 en werd druk gezet richting de goal van LTC. Het zou ook dan niet lang duren voor er meer goals zouden vallen. De 2-0 was een kopie van de 1-0, echter nu was Jorrick erdoor en legde de bal laag op de vrijstaande Lars en Bram. Eerstgenoemde maakte een prima overstap (miste de bal gewoon) maar Bram schoot de bal in de lege goal. 2-0!! Zonder in problemen te komen nam JO17-1 de 2-0 voorsprong mee de rust in.

In de rust alleen maar lovende woorden. Het spel was goed, de inzet was goed. Eigenlijk was alles goed. De score uitbouwen was de opdracht dan ook.

Een gretig JO17-1 kwam uit de kleedkamer. LTC moest eraan geloven vandaag. De 3-0 viel dan ook 30 seconden na het beginsignaal. De voorhoede van Gieten zette direct druk en onderschepte de bal vanaf de aftrap van LTC. Het was voor Jur een koud kunstje om de 3-0 onder de keeper door de schuiven. Helaas hebben veel ouders deze goal gemist doordat ze nog rustig aan de koffie zaten. Een les voor de volgende keer dus. LTC kwam er niet maar aan te pas. Gieten was veel sterker en creëerde kansen, veel kansen. De afronding mocht nog wel iets beter maar het voetbal was goed. Gijs van Calker benut nog een strafschop en Bram maakt er ook nog eentje. Een 5-0 overwinning gaf de verhouding op het veld wel weer. JO17-1 was veel sterker vandaag. Met een goed gevoel kwamen de spelers dan ook het veld af.

Een 5-0 overwinning. De wanvertoning van vorige week is goedgemaakt en de nederlaag is weggespoeld. Een prima pot voetbal vandaag. Leuk om naar te kijken en dus alleen maar complimenten voor de spelers. We hebben genoten vandaag!!

Volgende week start de competitie en dan weten we waar we staan. Als we deze lijn kunnen doortrekken kunnen we ver komen dit jaar. ACV JO17-3 is de eerste tegenstander en we spelen in Assen volgende week. We kunnen alle steun weer gebruiken, tot zaterdag!!