Jimm's Restaurant
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

JO17-1 stelt zwaar teleur

In Westerbork was VKW JO17-1 te sterk voor Gieten. JO17-1 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Soms heb je van die wedstrijden die je slechts in een woord kunt samenvatten. Vandaag was er zo eentje die je kunt samenvatten als “waardeloos”. JO17-1 moest om 11 uur aantreden tegen VKW JO17-1. Met Bram, Ubo en Jur afwezig reisden we met 13 spelers naar Westerbork. In Westerbork aangekomen genoeg lawaai in de kleedkamer. Duidelijk geen wedstrijdconcentratie en het zou de voorbode worden van een wanvertoning van een groot aantal spelers van JO17-1.

Een warming up waarin al veel spelers moesten gecorrigeerd worden en de kantjes ervan af liepen. Als trainers hadden we het gevoel al dat het net goed zat. Voor de wedstrijd proberen de boel nog op scherp te zetten. Helaas had dit geen effect.

Een slappe eerste helft waarin VKW snel scoorde. De nr. 10 van VKW kon vogelvrij door onze verdediging heen lopen en simpel scoren. Een een-tweetje dwars door ons centrum. Dit mag gewoon niet gebeuren en heeft alles met concentratie te maken. VKW speelde in een gesloten formatie en gaf verdedigend weinig ruimte weg. De bal werd lang rondgespeeld achterin maar onze middenvelders en aanvallers bewogen te weinig. VKW kwam er gevaarlijk uit door dom balverlies of te slap ingrijpen. Zo hield Melvin nog een paar keer de stand dragelijk met uitstekende reddingen. Maar JO17-1 creëerde niks en speelde lusteloos. Vlak voor de rust de terechte 2-0 tegen. Zelf niets gecreëerd en een VKW dat gewoon op alle fronten beter was. Met een 2-0 achterstand de rust in. Dit was niet wat we als begeleiding in gedachte hadden.

In de rust was er weinig positiefs te melden. JO17-1 was inspiratieloos en te veel spelers waren met andere dingen bezig dan met voetballen. Zeuren op elkaar, te weinig inzet tonen en geen vechtlust tonen. Een opsomming van negatieve punten helaas. Er was weinig positiefs te melden. We hebben 2 dagen eerder nog laten zien dat we het wel kunnen. Rolder Boys werd in een oefenwedstrijd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Echter was er vandaag niets over van het spel van afgelopen donderdag.

Een tweede helft die steeds erger werd voor JO17-1. Bij de eigen opbouw een corner tegen krijgen omdat de passing niet goed is slechts een van de voorbeelden waar JO17-1 mee bezig was. VKW combineerde er op los en JO17-1 liep achter de bal aan. De 3-0 viel uit een afstandsschot en was misschien het enige slippertje van Melvin, die samen met Leonie, Getu en Jarne wel het niveau haalden wat gevraagd wordt. De rest viel door de mand. Fysiek en voetballend was VKW de baas op het veld. 10 minuten voor tijd liet VKW de teugels vieren en toen begon JO17-1 eindelijk aan de wedstrijd. Jorrick kreeg een enorme kans maar was in eerste instantie te wild en schoot over. Even later werd dit door hem goedgemaakt door een goede actie waarbij er eerst een man goed uitgespeeld werd en vervolgens laag en hard in de goal geschoten werd. Nog een paar kleine kansjes maar JO17-1 was gewoon te laat begonnen met voetballen. Een terechte 3-1 nederlaag was dan ook het gevolg.

Dit verslag is misschien wel heel negatief. Maar ook de meegereisde ouders waren vol verbazing over het vertoonde spel van JO17-1. Het was gewoon heel slecht en zwaar onvoldoende. Gelukkig ook de mening van de ouders. We zaten allemaal op een lijn. Dit was zoals eerder in het verslag genoemd “WAARDELOOS”

Volgende week komt LTC naar Gieten. We verwachten een ander JO17-1 in het veld die gaat laten zien dat ze goed kunnen voetballen, inzet tonen en door het vuur gaan voor elkaar. Deze wedstrijd zullen we snel vergeten.

Tot volgende week. Om 14:30 uur in Gieten!!