• AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • rob
  tos
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals

Seizoenafsluiting Gieten JO11-1 – Gasselternijveen JO11-1

Gepubliceerd op:

Nog 1 lekkere pot te spelen voor de mannen van de JO11-1. Thuis tegen de buren uit Gasselternijveen. Een wedstrijd die al twee keer verplaatst was maar nu onder ideale omstandigheden gespeeld kon worden. Op de avond dat de teamindeling voor volgend jaar bekend gemaakt wordt lijkt het wel alsof we allemaal een stap harder willen doen. Nee, er staat vanavond niets meer op het spel, beide teams zullen eindigen in het “linker” rijtje van de stand in deze tweede seizoenshelft, maar dat is aan de inzet niet te merken.

 

Vanaf de aftrap wordt er snelheid gemaakt. De bal wordt aan beide kanten snel rond gespeeld en het spel golft op en neer. Het eerste gevaar is van de gasten met een afstandsschot net naast. Aan de goeie kant van het veld passeert Rick 4 man maar wordt gestopt door de achterlijn. De snelle tegenaanval wordt gesmoord door Wiebe. Voetje ertussen weg met die bal. Mike krijgt de bal op zijn arm, aangeschoten, maar de scheids geeft een vrije trap. Van afstand gaat het schot over, maar Vince staat natuurlijk op de goeie plek. Dan geeft Mike een schitterende bal over de defensie van Gasselternijveen heen. Joris pakt hem op zet voor, maar prooi voor de Nijveenster keeper. We worden weer sterker en Fijs rukt op naar voren. Balletje op Rick, Rick ziet Mike komen en legt pasklaar neer, Mike haalt uit ! Wat een schot…….. maar wel over. Dan is het chaos op het middenveld. De reporter kan niet volgen wie allemaal aan de bal zitten, maar één ding is zeker. Wiebe puntert de bal schitterend hard naar voren, naar Fijs, die aarzelt niet en drukt in één keer af. 1-0.  

Dan een periode van druk over en weer. Elyezel, inmiddels in de ploeg gekomen, is de verdedigende gasten een aantal keren te snel af maar komt niet tot scoren. En ook onze corners worden niet tot goal verwerkt. Dan een corner aan de andere kant. Die is gevaarlijk. Vince rekt zich uit en stompt via de speler weg. Mooie opbouw van Patrick achteruit. Fijs pikt op naar Nick, die kaatst heerlijk terug op Fijs . Balletje voor en dan toch weer de keeper. Het spel blijft snel en na weer een gevaarlijke aanval van onze gasten besluit Vince de opbouw over te slaan en trapt hard uit. Met een mooie stuit over de nummer 3 en 4 heen en een attente Elyezel en Fijs. Die gaan samen op de keeper af en Fijs haalt uit. De 2-0. Gaan de koppies aan de andere kant hangen of gaan ze gewoon door. Het laatste dus. Patrick ziet van achteruit ruimte in de 16 en legt hem er schitterend neer. Elyezel kan net niet uithalen en de bal rolt in de handen van de goalie. Aan de andere kant moet Vince nog een keer laten zien waarom hij zo’n betrouwbare goalie is. Met een schitterende duik stopt hij de alweer sterk doorkomende nr4. Met nog een paar mooie acties en goeie kansen spelen we de tijd tot de rust vol maar het blijft 2-0.

Het is nog geen gewonnen wedstrijd en we moeten na rust dan ook volle bak door. Mike ziet meteen Elyezel vrij staan en brengt hem pasklaar in, die wordt geblokt in zijn schot en de bal komt bij Joris terecht. En soms moet je gewoon niet nadenken. Gewoon uit de draai uithalen en een schitterende 3-0 maken ! We gaan door maar de vermoeidheid begint ook te tellen. De gasten lopen makkelijker door, en af en toe laten we ze ook lopen, maar zijn niet scherp in de afwerking. Dan zijn wij weer aan de beurt. Rick doet Joris na, maar net te zacht, Fijs krult de bal net naast en alweer Rick krijgt die corner er net niet in. De volgende corner is prooi voor de lange Wiebe. Net over. Jammer hoor. Niet veel later een mooi afstandsschot van dezelfde Wiebe.  Een aantal mannen verdienen het om een goal te maken. Dan aan de andere kant weer die nummer 4, dat komt er van als Wiebe die de hele wedstrijd aan hem vastgeplakt zit dan toch echt even moet wisselen. Maar dan is er altijd Patrick.  Heel cool haalt hij hem gewoon van de lijn. En de rebound… die is gewoon voor Vince. En gaat Rick dan toch zijn goal meepakken. Nee helaas jongen. De paal staat in de weg. Beloont Mike zijn inzet dan nog met een goal ? Nee ook hij niet, zijn schot gaat naast. Terwijl aan de andere kant Patrick en Vince een spelletje synchroon duiken doen, de een om de bal te ontwijken, de ander om hem te vangen koersen we naar het einde.  Dan maar weer een beproefd recept. Lange haal van de keep, met stuit en een behendig mannetje om overal tussendoor te rennen. Je hoeft hem allen maar af te maken. En dat doet Elyezel dus ook ! Behendig, snel en koelbloedig. 4-0 mooi gedaan en een verdiende goal voor jou. De vreugdedans van de familie naast de goal maakt dit alleen maar mooier. 

En terwijl we worden afgeleid door de gillende sirenes van de brandweer die het sportpark op komt stuiven fluit de scheids deze laatste wedstrijd van het seizoen af. De laatste wedstrijd waarbij we in deze samenstelling hebben kunnen genieten van de zo snel groeiende, attente en heersende goalie Vince; De soms spijkerharde, altijd opbouwende en waar nodig opruimende Patrick; De altijd bikkelende en fysiek zo sterk verdedigende Wiebe; De stofzuigende, overzicht houdende en ook zo graag doeltreffende Mike; De uitkappende, draaiende en behendige Nick; De technische, energieke en goaltjes pakkende Joris; De vlugge, stoere, nooit aflatende en overal aanwezige Rick; De man van de assists, corners, en goals Fijs; En natuurlijk de o zo behendige, snelle en graag scorende Elyezel.  En vergeten we dan niemand ? Jesper en Lars, het enthousiasme, het inzicht, de inzet en het plezier wat jullie hebben over gebracht en waarmee jullie met de jongens bezig zijn geweest is in één woord Super!

Tot volgend seizoen !

 

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier