Jimm's Restaurant
  • Woortman
    Voulon Accountants

Einde aan een mooie reeks voor de JO11-1

Vandaag (zaterdag 26/5) staat de wedstrijd tegen Leo Loon, onze directe concurrent op de ranglijst, op het programma. En 1 ding is zeker….. onze wedstrijden tegen Leo Loon zijn altijd leuk, spannend, sportief en aan elkaar gewaagd. Het kunstgras in Loon ligt er prima bij op deze tropische zaterdagochtend en ondanks dat dit niet onze favoriete ondergrond is hebben we er gewoon zin in!

Met een volledige fitte en aanwezige selectie beginnen we aan deze uitputtingsslag. De eerste minuten loopt de wedstrijd zoals we kunnen verwachten. Kansen over en weer en spanning in de lucht. Fijs raakt lat en paal, Joris heeft een mooie rush, maar de 1-0 wordt niet gemaakt. Achterin zetten de mannen alle zeilen bij en Patrick, Mike en Wiebe houden de boel droog. Komen de behendige en snelle mannen van Leo toch door dan staat daar onze jarige Goalie Vince. Hij werkt drie keer achter elkaar de bal over en naast zijn doel. Goeie acties Vince ! Maar gedurende de 1e helft sluipt er toch angst in onze ploeg.  Het spel wordt onrustig en waar we anders netjes verdedigen en weer opbouwen proberen we het nu op de “Hots-Klots-Begonia” manier. Een ding is dan al zeker, die goal van Leo moet wel gaan vallen. Maar dat gebeurd niet meer in de 1e helft en met veel zweet en dorst gaan we de kleedkamer in.

2e helft, nieuwe ronde, nieuwe kansen.  Maar de druk van Leo blijft en we zijn niet in staat er voetballend onderuit te komen. Opnieuw tikt Vince een inzet over de lat en een bal die op de lat stuit en weer het veld in valt wordt door Fijs en Vince samen weggewerkt.  Leo moet nu toch wel gaan scoren

Balletje van achteren van Patrick, Mike houdt overzicht en ziet Nick op rechts vrij opkomen.  Nick neemt nog ff aan en haalt uit met rechts. In de verre hoek 0-1.  Mooie goal Nick !! Met gebogen hoofdjes lopen de Leo mannen in de zon naar de middenstip. Zal dit de kentering in de wedstrijd zijn? Nee dus. Direct vanaf de aftrap stormt Leo naar ons doel  en boem hij ligt er in, 1-1. Maar ook wij maken er nu weer meer een echte wedstrijd van. Uitbraak van achteruit naar Rick, mooi gezien dat Fijs vrij loopt, die legt hem weer naar Nick voor zijn tweede, maar die gaat net naast. Publiek en spelers beginnen steeds enthousiaster te worden en de wedstrijd wordt onvoorspelbaar. Dan een snelle actie van Leo, daar valt niet tegen te lopen. Schot van Links in de bovenhoek. Mooie goal, niets aan te doen.  2-1. We gaan toch door en Elyezel stelt de keeper van Leo op de proef. Die werkt niet mee en een afstandsschot van Leo wordt door Vince gestopt. Dan weer een mooie combinatie en die gaat er wel in. Toch 3-1. Jammer en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Maar we laten de koppies niet hangen en gaan wel door. Daar gaat Wiebe om 3 man heen en schiet van afstand. Net naast. Ook Rick probeert door te komen, maar wordt geblokt. Intussen wordt er in de verdediging druk gewisseld omdat de warmte en inspanning hun tol beginnen te eisen. Dan valt ook de 4-1 voor Leo en lijkt de wedstrijd gespeeld.  Maar voorin hebben we nog wat energie over. We voeren toch weer de druk op. Schot Joris wordt gestopt, opnieuw schot Joris in moeilijke hoek ook weer gestopt. 3 x is scheepsrecht en dus probeert Joris het nog een keer.  Mooi schot en mooie goal Joris! 4-2.

4-2 blijft het en de punten blijven dus in Loon. Een spannende, boeiende, soms leuke  en ook nu weer sportieve wedstrijd met een terechte winnaar.  Nog 1 wedstrijd te gaan in deze leerzame seizoenshelft.  Laat Gasselternijveen maar komen!