Jimm's Restaurant
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

JO15-1 redt het net niet

In een rechtstreeks duel voor een plaats in de hoofdklasse is het JO15-1 niet gelukt om te promoveren. FC Assen JO15-1 was met 3-0 te sterk voor JO15-1

In de aanloop van dit duel is er rustig getraind. We waren afhankelijk van resultaten op andere velden en zaten dus in de wachtkamer. Om 12:45 uur komt de eerste uitslag binnen. Dalen wint nipt van SJS met 3-2 en staat dus nu eerste. Een 2e plaats is het maximale wat we kunnen halen. De leider van Wildervank bericht dat ze met 4-1 achter staan bij LEO. Dit bood perspectief. Een 2e plaats was weer in zicht. Wildervank verliest bij LEO met 5-3 en verspeeld voor de 2e keer het kampioenschap. De klap zal hard geweest zijn voor Wildervank. Het hele jaar bovenaan staan, alles in eigen hand hebben en toch 2 kansen op het kampioenschap verspelen. Zuur voor de jongens van Wildervank. Het begon door te dringen bij de spelers dat er een echte finale gespeeld zou gaan worden. FC Assen stond gelijk met ons en de winnaar van het duel zou 2e worden.

Gespannen koppies in de kleedkamer. Misschien wel iets te gespannen. Veel spelers hebben nog nooit zo’n duel gespeeld. Van FC Assen wisten we dat het een hele goed voetballende ploeg was. We hebben ze Wildervank van de mat zien spelen en hebben geen spaan heel gelaten van Stadskanaal en VKW de laatste weken. Misschien wel de beste ploeg uit onze competitie. Maar ook zij hebben punten laten liggen en zijn dus te verslaan.

De eerste helft begint gespannen. Veel lange ballen en weinig voetbal. JO15-1 was zenuwachtig. Te zenuwachtig om te voetballen. FC Assen wist hier beter mee om te gaan en speelde beter. Na een paar kleine kansjes voor FC Assen ineens een enorme mogelijkheid voor Bram. Normaalgesproken is het altijd raak als hij alleen op de keeper af gaat maar ook Bram hield zijn zenuwen niet in bedwang. Jammer, want dit had een keerpunt kunnen zijn in de wedstrijd. Getu viel met een knieblessure uit en dit was een nekslag voor JO15-1. De motor van ons team had het begeven en JO15-1 kwam ook nog eens op achterstand. Snel na de 0-1 kwam de 0-2. JO15-1 was knock out geslagen door FC Assen. Jarnick viel met een enkelblessure uit en JO15-1 snakte naar de rust. Met een 2-0 achterstand de rust in was niet iets waar we op hadden gerekend.

In de rust balende mensen in de kleedkamer. De 2e plaats was verder weg dan ooit. Tegen deze goed voetballende ploeg zou het moeilijk worden. We wilden in elk geval wel met een goed gevoel het veld af gaan. Nog een keer aan de ouders laten zien dat ze strijd kunnen leveren met elkaar en een team zijn.

Een beter JO15-1 in de 2e helft tegen een FC Assen dat de voorsprong verdedigde. Veel strijd ging gepaard met niet al te best voetbal. JO15-1 deelde speldenprikjes uit. Bram is nog dichtbij een treffer. Een hoge bal werd op de borst aangenomen en direct over de te ver voor de goal staande keeper geschoten. Een hele knappe actie en even was FC Assen van slag. De krachten ebde weg bij JO15-1 en in de laatste minuten veel kansen voor FC Assen. Uit een van deze kansen werd de 0-3 nog gemaakt. Deze was voor de statistieken. JO15-1 moest het onderspit delven tegen een beter FC Assen JO15-1. Scheidsrechter Sikkema blies het sprookje van JO15-1 uit en de 4e plaats in de promotie poule was het eindresultaat van dit seizoen.

Na de wedstrijd direct evalueren. Is er vandaag iets fout gegaan? Nee, want we hebben verloren van een ploeg die beter dan ons was en terecht met de 2e plaats er vandoor gaat. Hier hebben we het niet laten liggen. Op andere momenten hebben we het misschien wel laten liggen. Dat is achteraf kijken. We kunnen spreken van een seizoen waarin de doelstellingen behaald zijn. Dat is de belangrijkste boodschap naar de spelers. We zijn een team geworden, hebben ook buiten het voetbal om veel plezier gehad en daar doen we het ook voor. Vorig jaar werden we voorlaatste in de eerste klasse en nu 4e in de promotiepoule. We hebben dus enorme stappen gemaakt. 4 spelers die regelmatig met de JO17-1 meededen en dit zeer verdienstelijk deden. Ook dat is goed nieuws voor de toekomst. Verder hebben alle spelers zich prima ontwikkelt. Kortom een topseizoen!!

4e worden in de promotieklasse. Halve finale op het KNVB-kerstzaaltoernooi en de kwartfinale van de KNVB-beker op het veld behaalt. Niet gek voor 15 voetballers die niet beter zijn geworden dit jaar en 2 trainers die geen kijk hebben op het spelletje. In deze zin zit natuurlijk een boodschap. Voetbal moet leuk zijn en je moet lol hebben met elkaar. Er loopt geen nieuwe Messi of Ronaldo in de jeugd van Gieten. Vanaf de JO15 kunnen we gerust zeggen dat er niemand het betaald voetbal gaat halen. Dus dan moet je je gaan richten op andere zaken en moet voetbal hobby zijn en blijven. We hebben dit jaar te vaak gehoord dat we er niks van konden en te vaak gehoord dat onze manier van werken niet de juiste was. We hebben echter wel de groep bij elkaar kunnen houden en hebben geen enkele wanklank van ouders gehad. Natuurlijk is er weleens een ouder geweest die het niet eens was met ons, maar dit is altijd op een volwassen manier uitgesproken en heeft geen gevolgen gehad voor de relatie tussen trainers en ouders. Misschien dat er op deze punten dan wel iets van ons geleerd kan worden.

Peter en ik bedanken de spelers voor dit fantastische seizoen, bedanken de ouders voor de ondersteuning, bedanken de scheidsrechters voor de wedstrijdbegeleiding en bedanken alle supporters die het team op wat voor manier dan ook hebben ondersteund. 16 juni gaan we het seizoen met elkaar afsluiten en dan is het echt zomerstop. We wensen iedereen een fijne vakantie en zien jullie allemaal graag weer langs de lijn volgend seizoen!!