Jimm's Restaurant
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

JO15-1 speelt gelijk in Ter Apel

JO15-1 speelt met 2-2 gelijk tegen Ter Apel JO15-1. Misschien kunnen we dit wel een gestolen punt noemen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De begeleiding van Wildervank had ons al gewaarschuwd voor Ter Apel. Een goed voetballende ploeg die te laag staat op de ranglijst volgens de heren van Wildervank. Daar tegenover staat een JO15-1 die de laatste weken slecht draait. Het zelfvertrouwen is een beetje weg en de resultaten zijn wisselend. Spelers maken soms verkeerde keuzes. Vandaag was weer zo’n dag dat als er andere keuzes gemaakt zouden zijn het resultaat beter zijn geweest. Diverse spelers hebben vandaag een voetbaltoernooi op school gespeeld. Natuurlijk is voetballen altijd goed voor je, maar je kunt het ook te gek maken. Een voetbaltoernooi op een hete middag spelen en vervolgens voluit gaan op de avond gaat gewoon niet. Een goede leerschool voor de volgende keer dus.

Op de maandagavond is de ploeg al bij elkaar geroepen. De neuzen moeten weer dezelfde kant op en uit de 3 resterende wedstrijden moeten minimaal 7 punten gehaald worden om de tweede plaats te behouden. Niet meer met jezelf bezig en het team vooropstellen was de boodschap. We kunnen goed voetballen maar we moeten het als team doen. Dit was in de voorbespreking ook weer de boodschap. Geen tactische boodschappen meer. Gewoon voetballen.

In de eerste helft was het voor beide teams aftasten. Al snel moest Jort het spel geblesseerd verlaten. Nogmaals, voetballen ’s middags en ’s avonds gaat gewoon niet. Een andere defensie als normaal moest het dus doen vanavond. Na ongeveer 20 minuten spelen was het bij de eerste doelrijpe kans direct raak. Jorrick snelt bij zijn man langs en schiet de bal langs de keeper van Ter Apel. De voorsprong was op dat moment verdiend. JO15-1 speelde beter en was feller en drukte door. De keeper van Ter Apel werd een aantal keren op de proef gesteld. De 0-2 was een prima aanval. Via Jorrick, Jorrit en Getu belandde de bal bij Joost die de bal beheerst in de goal schiet. Wat een luxe, een 2-0 voorsprong tegen een ploeg die zeker gelijkwaardig als ons was. We gingen dan ook rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust vermoeide gezichten in de kleedkamer. Het voetbaltoernooi zat in de benen van de spelers en begon langzaam zijn tol te eisen. De trainer van Ter Apel was het duidelijk niet eens met de speelwijze van zijn ploeg. Deze gaf zijn ploeg een ouderwetse donderspeech en deze was duidelijk hoorbaar in onze kleedkamer. We waren dus gewaarschuwd voor een feller Ter Apel in de 2e helft.

De 2e helft begint met een feller Ter Apel en een steeds verder vermoeid rakende JO15-1. Zowel op de linker als rechterflank worden we overlopen en Ter Apel speelde veel beter dan JO15-1. De 1-2 hing dan ook in de lucht. Gijs van Calker hield ons in de wedstrijd maar aan alles was te zien dat we dit niet vol gingen houden. Uiteindelijk viel de 1-2 te vroeg voor ons en Ter Apel rook bloed. We kwamen niet meer aan voetballen toe en waren te vermoeid om voluit te kunnen gaan. De 2-2 viel ook nog terecht. Ter Apel voetbalde beter en was fitter. Met hangen en wurgen werd het einde dan ook gehaald. De 2-2 was een eindstand waar we blij mee mochten zijn. De wedstrijd had geen 5 minuten langer moeten duren want dan had Ter Apel zeker nog gescoord.

Vermoeide gezichten na de wedstrijd. Als we als begeleiding geweten hadden dat er een voetbaltoernooi was hadden we deze wedstrijd niet gespeeld. Er zijn verkeerde keuzes gemaakt en daarom sta je nu met een gelukkig punt terwijl dit er 3 hadden kunnen zijn als iedereen fit was geweest. Een goede leerschool voor de volgende keer.
Met een gelukkig punt uit Ter Apel is de missie om promotie te behalen nog steeds in volle gang. Echter heeft de ploeg zich het zelf onnodig moeilijk gemaakt en moeten de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden. Dit gaat een moeilijke opgave worden maar onmogelijk is het absoluut niet. In de winterstop hebben we als doelstelling gesteld dat we bij de eerste 4 moesten eindigen. Gedurende het seizoen hebben we dit bijgesteld naar de eerste 2. We leggen de lat hoog en misschien wel iets te hoog. Het maximale is uit de groep gehaald en we zijn nog steeds trots op het resultaat wat we behaald hebben. Nog 2 finales te gaan, SJS uit en FC Assen thuis. Aanstaande zaterdag gaan we voor de derde keer dit seizoen naar SJS toe. We trappen af om 9:00 uur.