Jimm's Restaurant
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

Gieten JO13-1 wint spannende wedstrijd van VAKO JO13-1

Met 7 punten uit 6 gespeelde wedstrijden treed Gieten JO13-1 aan in Vries tegen de plaatselijke VAKO JO13-1. Eerder dit seizoen werd er in de beker met 11-3 gewonnen van dezelfde tegenstander. Vandaag beloofde het een iets gelijkopgaandere wedstrijd te worden.

Met vermoeide benen en een enigzins aangepaste opstelling verscheen Gieten vandaag aan de aftrap. Stijn was afwezig en vanuit JO13-2 speelden Robin, Max en Abel mee, ook deze jongens maakten vandaag weer een prima indruk en laten zien dat ze zich moeiteloos kunnen aanpassen aan het JO13-1 niveau. De boys van Gieten JO13-1 waren gisteren ook aanwezig op het ACV huXam-toernooi en nog geen 24 uur later stonden ze ook in Vries om 09:30 aan de aftrap met het plan om de 3 punten naar Gieten nee te nemen en er weer een mooie voetbalochtend van te maken.

VAKO begon scherp aan de wedstrijd. Het eerste schot belandde in het zijnet maar enkele ogenblikken later was het alsnog raak. De bal werd bij Gieten achterin verovert en 1 op 1 met Gieter keeper Wessel werd de het buitenkansje keurig afgerond en zo keek Gieten al na 3 minuten tegen een achterstand aan. Gieten kwam beter in de wedstrijd naar mate de wedstrijd vorderde en ging het eigen spelletje spelen. Huub viel geblesseerd uit en Abel kwam als spits in het veld. Jos kwam op het middenveld te spelen en Jens kwam op de plek van Huub centraal achterin. Vanuit een uitstekende aanval van Gieten via meerdere schijven, kwam de bal aan de rechterkant bij Abel terecht, hij zag Max vrij staan en Max besloot op doel te schieten met zijn mindere linkerbeen. Dit was zeker geen verkeerde keuze want de keeper kon de bal wel keren maar in de rebound  was Sven alert en prikte de 1-1 binnen. Een mooie beloning voor Sven die hard werkte en een prima wedstrijd speelde. Gedurende de eerste helft nam Gieten meer risico en met de uitstekend spelende Melle, Robin en Levin achterin kon Gieten 1 op 1 spelen achterin. Gieten creëerde kansen en zette goed druk. Het harde werken werd beloond en Ivo maakte na een goede individele actie (solo tussen 4 man door, een soort Messi actie) schoot hij de 1-2 binnen en met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft ging gelijk op. Gieten begon sterk en kwam via een goede goal van Abel op 3-1. Sam speelde een sterke wedstrijd op het middenveld en vond een aantal keer met een steekpass de diepgaande Thom. Na 50 minuten zakte het tempo bij Gieten terug, met het huXam-toernooi bij ACV van vrijdag nog in de benen is dat ook zeker geen gekke gedachte.

Na 60 minuten floot de scheidsrechter af en kon Gieten terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Bij vlagen werd er uitstekend combinatiespel op de mat gelegd, en wist Gieten met veel druk naar voren de wedstrijd te domineren. Met een 1-3 overwinning in de tas werden de 3 punten meegenomen naar Gieten. In deze "Engelse weken" reizen we komende woensdag af naar Hollandsscheveld waar de "thuiswedstrijd" tegen HH'97 JO13-1 op het programma staat. Zaterdag komt Hoogeveen JO13-1 op bezoek dus beloofd het weer een mooie voetbalweek te worden.⚽