Jimm's Restaurant
  • Woortman
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

Gieten JO11-1 overklast runner-up ACV JO11-2.

Na de spectaculaire winst vorige week in Winschoten tegen WVV JO11-2 wachtte vandaag (zaterdag 12/5) de confrontatie met runner-up ACV JO11-2. Een lastige tegenstander, de tweede plaats op de ranglijst, 7 gespeeld, 6 gewonnen en alleen een verlies tegen Westerwolde JO11-1 zeggen voldoende.

Met een complete selectie, ook Joris en Patrick zijn er weer bij wordt er afgetrapt. En gelijk ligt de strijd open, ACV probeert combinerend de gaatjes te vinden en Gieten verdedigt en is gevaarlijk in de counter. Het eerste gevaar komt dan ook vanuit een lange bal van Vince, de bal wordt door de verdediger verkeerd ingeschat en Fijs stormt door richting de goal, helaas op het laatste moment ziet hij zijn schot geblokt. Even later is het Wiebe die met een prima blok de aanval van ACV ontregelt en Fijs wegstuurt, maar nu staat het vizier niet helemaal scherp, Fijs schiet naast.

De Gieter-heren zitten prima in de wedstrijd, er wordt geknokt en gestreden en het combinatievoetbal van ACV loopt stuk op de onverzettelijkheid van onze verdedigers waarbij Mike als laatste man als "stofzuiger" zijn verdedigers te hulp schiet als dit nodig lijkt! ACV komt er niet doorheen! En op het middenveld sleurt Nick dat het een lieve lust is, vol overgave strijdend en bikkelend! Lekker Nick! En voorin? Voorin staat onze ruwe diamant, Elyezel! Vandaag op nieuwe schoenen en die geven vleugels. Elyezel is zeker twee koppen kleiner dan zijn tegenstander maar "voor de duvel niet van bang". Vol overgave gaat hij het gevecht aan en met succes.

Als er dan opnieuw, nu is het Patrick die FIjs de diepte instuurt, gevaar dreigt voor de goal van ACV, het schot van Fijs wordt geblokt is het diezelfde Elyezel die in de rebound de bal via de handen van de uitstekende keeper van ACV langs de goal ziet vliegen. Jammer, prima actie boys!

Komt ACV er dan helemaal niet aan te pas? Ja, echt wel. Maar wij hebben een prima verdediging EN wij hebben Vince! Een prima aanval van ACV wordt afgesloten met een schot, maar Vince ziet de bal langs zijn goal vliegen. Even later moet hij wel in actie komen, een snoeihard schot wordt door hem uit de goal gebokst. Prima keeperswerk Vince!

Het spel blijft boeiend, ACV is meer dreigend, maar Gieten is gevaarlijk in de tegenaanval en dat leidt tot succes. Het is Mike die een stevig blok zet in de verdediging, Mike geeft breed naar Patrick, Patrick slingert de bal langs de lijn over Fijs heen, Fijs spurt langs de lijn geeft voor op de vrijstaande Joris en die tikt beheerst binnen, prachtige aanval en een verdiende 1-0!

Even later is het weer raak, nu is het weer een lange bal van Vince die door de verdediging slecht wordt ingeschat, de keeper komt eruit, of toch niet... Hij twijfelt en is dan te laat, Fijs zet zijn voet er tegen aan en tergend langzaam rolt de bal in de goal, 2-0.

En nog voor de rust wordt het 3-0 als de behendige Elyezel door zijn directe tegenstander onder de voet wordt gelopen, de prima leidende scheidsrechter fluit, een vrije trap links van de goal. Mike neemt plaats achter de bal, een aanloop en met een lepe boog verdwijnt de bal in de goal, 3-0! Prima voetbal boys, prima vrije trap Mike!

En die 3-0 is ook de ruststand. Aan de kant van ACV vertwijfelde gezichten, het zou toch niet gebeuren dat...

In de tweede helft is Gieten minder dreigend, of eigenlijk ACV nog iets dreigender, meer balbezit, prima combinatievoetbal, maar keer op keer stuiten de aanvallers van ACV op onze verdedigers. Rick, Patrick, Wiebe en Mike (in wisselende veldbezettingen) staan hun mannetje en als daar dan nog een echte keeper achterstaat. Geen doorkomen aan.

ACV zet volop druk, komt ook dreigend voor de goal maar Vince weet bij een levengrote kans toch nog, in twee reflexen, ACV het scoren te beletten. ACV blijft aanvallen, Gieten moet terug. Van dreiging in de Gieter-aanval is weinig over, verdedigen, verdedigen, verdedigen... Maar Vince is en blijft voor ACV een obstakel! En zijn uittrappen zijn vandaag bijzonder gevaarlijk! Eerst is het Elyezel die via de lange bal wordt bereikt, Elyezel tikt zijn mannetje dol, haalt uit maar ziet zijn bal over de goal verdwijnen. Even later weer een uittrap, weer staat de verdediger niet goed, Fijs spurt langs zijn tegenstander, haalt uit maar schiet op de paal.

Even later is het wel raak, in een snelle aanval is het Elyezel die Fijs op maat bedient, Fijs geeft voor en Rick maakt af, 4-0! Tegen de verhouding in, maar wel lekker!

In de laatste minuten komt ACV nog terug tot 4-2, maar dat mag de pret niet drukken! De wedstrijd wordt gewonnen op strijd, doorzettingsvermogen en een vleugje individuele klasse! Goed gespeeld jongens!

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan is Wildervank JO11-2 de tegenstander. De aftrap is om 10:15 uur en publiek is ook dan weer van harte welkom!