• Woortman
  • Mijn Makelaar Meertens
    Jimm's Restaurant

JO15-1 uitgebekert

Met opgeheven hoofd verlaat JO15-1 het bekertoernooi. In en tegen Peize was de thuisclub te sterk voor JO15-1 en wint verdient met 3-0

De kwartfinale van de beker behalen is niet voor iedereen weggelegd. De weg is via Stadskanaal, SJS, Annen, Fit Boys en Achilles 1894 behaald en Peize JO15-1 was de volgende tegenstander. Een tegenstander die bovenaan staat in de andere promotie poule en dit seizoen nog geen wedstrijd verloren heeft. We waren dus gewaarschuwd dat we een tegenstander zouden treffen die normaalgesproken beter dan ons is.

Helaas is het meivakantie en moesten we Sander, Bram en Thom missen in de wedstrijdselectie. Huub en Jos van JO13-1 waren toegevoegd en zo konden we met 13 man afreizen richting Peize. Zoals zo vaak bij JO15-1 een waar konvooi van auto’s richting Peize. Betrokken ouders hebben in de gaten dat de spelers vandaag alle steun nodig hebben. De omstandigheden zijn zwaar. Het was warm en het gras was aan de lange kant. Voor beide partijen niet ideaal maar we moesten het er mee doen.

Op het veld aangekomen was Peize al bezig met de warming up. Grote kerels stonden warm te lopen maar JO15-1 raakte gelukkig niet onder de indruk van het fysiek geweld wat er op het veld stond. Een goede warming up moest dan ook de basis voor de zware strijd die zou komen.

De eerste helft kenmerkte zich door een strijd die door beide partijen op het middenveld werd uitgevochten. De ploegen gaven elkaar weinig speelruimte en gaven elkaar weinig kansen. Peize had voetballend meer in huis dan ons, maar met een flinke pot werklust werd dit gecompenseerd. Peize komt op 1-0. Gijs van Calker, die een hele goede wedstrijd keepte, kon de ingeschoten bal de eerste keer nog keren maar was machteloos toen de bal voor de tweede keer ingeschoten werd. Na de 1-0 ging de werklust iets omhoog en kregen we zowaar wat kleine kansjes. Helaas werd er niet gescoord en gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

In de rust was er maar 1 boodschap. Met dezelfde werklust verder gaan. We voetballen mee met een tegenstander die gewoon op bepaalde vlakken verder is dan ons.

Een feller Peize in de 2e helft. JO15-1 is nog niet helemaal wakker en sommige ouders zaten nog achter de koffie toen Peize de 2-0 maakte. Getu krijgt de bal ongelukkig op zijn hoofd en de bal gaat zo de verkeerde kant op. De spits van Peize wist wel raad met dit buitenkansje en maakte deze keurig af. Ongelukkig op een 2-0 achterstand gekomen maar wel doorgaan met strijden. Huub werd direct als extra middenvelder ingebracht en we gaan alles of niets spelen de rest van de wedstrijd. Peize krijgt een paar enorme kansen maar krijgt de bal niet achter Gijs. Ze zijn er een corner voor nodig om de 3-0 te maken. Deze draaide over Gijs heen en ging zo de goal in. Aan de andere kant nog kansen voor Jorrick, Jos en Huub maar helaas geen goals voor ons. We verliezen met 3-0 en sneuvelen in de kwartfinale van de KNVB-beker.

Na de wedstrijd berusting in het feit dat we verloren hebben van een betere tegenstander. Met strijd en bij vlagen prima voetbal hebben we laten zien dat we in elk geval terecht bij de laatste 8 zijn gekomen. Een groot compliment voor de jongens en dame is dan ook op zijn plaats. Ze zijn ondanks tegenslagen blijven voetballen en nog belangrijker ze zijn als team op het veld gestapt en van het veld gegaan. Van de begeleiding en ouders niets anders dan complimenten. Gestreden en verloren. Jammer, maar we doen gewoon nog mee voor 1 prijs. De prijs voor promotie naar de hoofdklasse is nog steeds te behalen. Er moeten 3 finales gespeeld worden in een competitie die dankzij verliezen van ons en Wildervank weer helemaal openligt. 6 ploegen kunnen de felbegeerde tickets voor de hoofdklasse nog pakken en iedereen wint inmiddels van iedereen. Dinsdag 15 mei wacht Ter Apel JO15-1. De massale steun is ook dan weer nodig natuurlijk