• Woortman
  • Mijn Makelaar Meertens
    Jimm's Restaurant

Gieten JO11-1 naar eerste winst tegen WVVJO11-2

Na vorige week van de scheidsrechter te hebben verloren, maar als morele winnaar uit de strijd te zijn gekomen hadden de boys nu nog meer zin om de eerste overwinning in deze zware competitie te gaan pakken. Zonder Joris en Patrick, die genieten van een heerlijke vakantie (en dus ook zonder onze vaste reporter) maar met Sven van Seijen als stand-in kon het weleens een mooie wedstrijd worden op het roemruchte sportpark van WVV in Winschoten.

WVV begint fel aan de wedstrijd en combineert er meteen lustig op los. Een aantal kleine behendige mannetjes snijden als een mes door de boter door onze defensie en er dreigt meteen gevaar. Maar al snel krijgen we door dat we fysiek sterker zijn en met Sven als regisseur op het middenveld kunnen we ten aanval trekken. Dat leidt meteen tot gevaar. Eerst is het Fijs die zijn schot gekeerd ziet en Mike laat van heel ver zien dat hij een vlammend schot in de benen heeft. Ook deze bal gaat via de handen van de Winschoter goalie buiten het doel.

Maar meteen weer gevaar vanuit WVV. De bal bij ons niet voldoende weg gewerkt, maar het schot gaat over. Opnieuw een tegenaanval, de goed uitkomende Vince onderschept op tijd en het gevaar is weer even geweken. Maar meteen weer een nieuwe aanval die door een keihard werkende Wiebe tot corner wordt verwerkt. Die gaat heel zeker klemvast in de handen van Vince en na een snelle uittrap is het Sven die een mooie actie maakt naar de goal, onderuitgehaald wordt, geen vrije trap krijgt, maar snel weer staat en de bal bij Elyezel weet te krijgen. Die weet in de kleine ruimte optimaal van de verwarring gebruik te maken en schuift de bal beheerst in het hoekje. 0-1 Gieten !

Wvv pakt de draad meteen weer op en wil duidelijk ook wat halen vandaag. Dan lukt het ze om alleen op de keeper af te gaan. Vince maakt de goal klein, duikt, maar wordt uitgespeeld. We hebben de 1-1eigenlijk al geteld…. Maar dan is daar Wiebe, op volle snelheid gooit zijn been er nog net tussen en de bal schuift naast.  Wij worden weer sterker. Eerst is het Rick die de keeper op de proef stelt waarna ook Nick een vrije kans krijgt,  geblokt wordt en afspeelt op Fijs die vervolgens hoog over schiet. Er is druk en een goal kan niet lang meer uitblijven. En dan vanuit opnieuw een corner van WVV een snelle rush van Fijs naar voren die de vrijlopende Sven prima weet te vinden. Snoeihard ramt die hem in het net. 0-2. Boem !! Nog even wordt het spannend, maar met Mike die achterin blijft stofzuigen is dit een mooie stand om te gaan rusten.

De tweede helft kent hetzelfde patroon maar nu starten wij feller. Fijs op de lat, Sven van ver, net over getikt en Mike mist net. Weer een corner voor WVV. In de cornerstand inmiddels met 10-2 voor. Maar wij onderscheppen en Elyezel zet een rush in naar voren. Geeft over aan Fijs die naar de cornervlag gaat en voorzet. Sven net niet, maar Elyezel zelf wel, maar weer net naast. Inmiddels heeft ook Rick zich in de verdediging gemeld en jaagt op alle wat rood/zwart is. Ook dat levert weer een corner op. Pfff.. die gaat op de lat. De volgende uitbraak wordt netjes door Vince gestopt en opnieuw is het een combi tussen Fijs en Sven. Sven drukt af en het is 0-3.

We gaan door maar de vermoeidheid begint op te spelen. Achterin worden meters gemaakt en lopen onze stoere verdedigers zich de longen uit het lijf. Aan de andere kant zijn we ook nog steeds gevaarlijk en is Nick, na meerdere mooie rushes naar voren nu zelf aan de beurt om het af te maken. Net over. Jammer, de goal was verdiend geweest. Dan loopt ineens Elyezel te hinkelen. Wat is er aan de hand? De halve zool onder zijn schoen vandaan. Tijd voor een pitstop. Maar WVV geeft nog niet op. Ze blijven druk zetten en zowaar loopt er ineens een mannetje vrij op Vince af. Die is niet te stoppen en het staat 1-3. We trappen af en wat gebeurd er nu… Weer een rood/zwarte vrij en bijna een herhaling van een minuut eerder. Het staat 2-3. Het gaat nog spannend worden de laatste 3 minuten. Maar dan is er Elyezel, letterlijk op een slof en een oude voetbalschoen….. zonder noppen weet hij wel raadt met de pass van Fijs. Om twee man heen, eerste schot op de keeper en in de rebound erachter. 2-4. Nu rustig uitspelen. Maar dat gaat niet gebeuren. Weer een doorgebroken man van WVV. Mike kan alleen nog maar aan de noodrem trekken. Hij gaat voor de bal, maar de man gaat mee. Penalty. En ook die gaat er in. 3-4. Hoe lang hebben we nog. De spanning is niet te houden langs de kant en in het veld. Alles wat Rood/wit is bibbert en alles wat rood/zwart is juicht en joelt. We trappen weer af en dan is er meteen het eindsignaal. 3-4 winst voor de boys van Gieten. Verdiende overwinning met maximale inzet behaald. Sven heel hartelijk bedankt voor de invalbeurt. En wij zijn met stip drie plaatsen gestegen op de ranglijst.

Klasse Mannen !!