• Woortman
  • Mijn Makelaar Meertens
    Jimm's Restaurant

JO15-1 krijgt tik op de neus

Vanavond werd het inhaalduel tegen Raptim JO15-1 gespeeld. JO15-1 was de gehele wedstrijd de mindere van Raptim en verloor dan ook terecht met 2-1

Avondwedstrijden zijn niet besteed aan de spelers van JO15-1. Veel spelers hebben moeite om zich na een zware schooldag nog op de laden voor een wedstrijd als deze. Raptim arriveerde al vroeg op het sportpark en oogde fit. De leiding van Raptim was dan ook wel vol vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. Speel je eigen spel was de opdracht. We hebben snelle flanken en als we deze in stelling brengen worden we altijd gevaarlijk.

In de eerste helft schuwde Raptim de duels niet. Stevig maar fair werden er duels op het middenveld uitgevochten. De spelers van JO15-1 raakten onder de indruk en durfden sommige duels niet meer in te gaan. Hierdoor werd het spel erg onrustig en voetbalde Raptim makkelijk. JO15-1 hanteerde veel te veel de lange bal en onze flankspelers kwamen vandaag nauwelijks langs hun directe tegenstander. Toch was de eerste kans voor Gieten. Bram krijgt de bal zomaar in de voeten van een verdediger van Raptim. Hij snelde op de goal, schoot de bal goed in maar deze ging via de paal weer het speelveld in. Dit was tevens ook het enige wapenfeit van JO15-1 de eerste helft. Het spel zakte steeds verder weg en Raptim drukte door. Uit een corner vlak voor rust maakte Raptim dan ook de terechte 1-0.

In de rust moesten er weer wat mensen terecht gezet worden. Met oogkleppen op voetballen en telkens commentaar geven op alles wat maar met het voetballen te maken heeft bevorderd het spel niet. We kunnen gewoon de conclusie trekken dat het veel de slap was en dat Raptim op dat moment op alle vlakken beter was. Er moest meer gegeven worden en meer gevoetbald worden.

De tweede helft start waar de eerste eindigde. Een te slap JO15-1 liet zich de kaas van het brood eten en mocht van geluk spreken dat de 2-0 niet direct viel. Gaandeweg de 2e helft iets meer druk van JO15-1. Zonder goed te spelen werd in elk geval op inzet de achterstand niet vergroot. Kleine kansjes voor JO15-1 maar niet echt doelrijpe kansen. Raptim komt dan ook op 2-0. De snelle buitenspeler van Raptim rond koel af toen hij alleen op Gijs af mocht gaan. Dit was een mokerslag voor JO15-1. Met nog steeds veel inzet heeft JO15-1 meer balbezit, maar doet er te weinig mee. Tot 10 minuten voor tijd. Ineens begon JO15-1 te voetballen en werd het gevaarlijk. De lange bal werd eindelijk ingeruild voor wat combinatiespel op het middenveld. Raptim begon wat terug te zakken en uit vrije trappen werd JO15-1 eindelijk gevaarlijk. Gijs Hollander schiet de 1-2 binnen, maar het slotoffensief begint te laat. Raptim stapt terecht met 3 punten van het veld af.

In de kleedkamer is de jongens duidelijk gemaakt dat we niet op deze manier de competitie kunnen afmaken. Tegen LEO was het al niet best maar vandaag was gewoon een slechte wedstrijd te noemen. We zijn een goed team, maar zijn afhankelijk van elkaar en moeten blijven werken met elkaar. Het kampioenschap is met nog 3 wedstrijden te spelen ver weg geraakt. Een 2e plaats zit er nog zeker in. We staan er nog steeds goed voor en moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen. We hebben veel getraind en veel gespeeld. De meivakantie is dan ook een prima moment om een weekje volledige rust te pakken en ons weer op te laden voor de laatste 3 finales van het seizoen. Ter Apel, SJS en FC Assen zijn de tegenstanders en ook dit zijn geen verkeerde ploegen.

Als laatste van dit verslag nog een groot compliment voor scheidsrechter Lex Rubingh. Hij floot zijn eerste wedstrijd bij de JO15 en deed dit uitstekend. Zelfs toen het even moeilijk werd bij een vermeende buitenspelgoal stond Lex zijn mannetje. Prima gefloten Lex!!