• Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • rob
  tos
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport

JO15-1 wint in een waar voetbalgevecht tegen Germanicus JO15-1

Gepubliceerd op:

Een waar voetbalgevecht op het hoofdveld in Gieten. Toen alle kruiddampen opgetrokken waren stond JO15-1 met de overwinning en 3 punten in de pocket. Eindstand 3-2.

Vandaag een 6 punten duel. JO15-1 deelde de 2e plaats met Germanicus en het was al duidelijk dat de winnaar van dit duel het Wildervank nog lastig kan maken in de kampioensstrijd. De verliezer zal voorlopig afhaken en daarom was dit duel erg belangrijk voor JO15-1.
Bij aankomst van Germanicus was een ding duidelijk. Wij beschikken over grote jongens, maar onze tegenstander bleek ze nog groter te hebben. Het leek dan ook of er een wedstrijd tussen JO19 ploegen werd gespeeld in plaats van JO15 spelers. Gelukkig waren de spelers van JO15-1 vol vertrouwen en lieten zich niet imponeren door de spelers van Germanicus.
In de wedstrijdbespreking was het dan ook duidelijk. Uitgaan van eigen krachten, niet met de omstandigheden bezig zijn en als je vandaag wilt winnen moet je wat extra’s brengen vandaag. Deze boodschap werd duidelijk begrepen en een goede warming up was het gevolg.

Onder luid lawaai van de trilplaat van Hendrik begon de 1e helft. Een strijd die vooral op het middenveld zich afspeelde. Weinig kansen werden door beide ploegen gecreëerd. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en gaven niets weg. De grote laatste man liet aan Bram even weten dat hij aanwezig was. Een fair stevig duel was de aanleiding voor een waar voetbalgevecht waarin beide ploegen elkaar nauwelijks ruimte gunden. Vanaf dat moment ging Germanicus drukken en was de bovenliggende partij. Overigens zonder dat er kansen werden gecreëerd, want de verdediging van JO15-1 stond als een huis. Toch komt Germanicus op voorsprong. Een vermeende handsbal van een Germanicus speler werd niet opgemerkt door de scheidsrechter. Een paar jongens appelleren maar vergeten door te spelen. Germanicus maakt hier handig gebruik van en scoort de 0-1 uit de voorzet. Waar in het verleden de koppies wel eens naar beneden gingen, gingen ze vandaag omhoog. JO15-1 ging vol de strijd aan en had haar zinnen op de overwinning gezet. Niet veel later profiteerde Sander dan ook van een fout in de verdediging van Germanicus. De 2 grote verdedigers hadden zichtbaar moeite met de wendbare kleine Sander die overal tussen zat. Sander schoot dan ook de 1-1 binnen en deze was op dat moment ook gewoon verdiend. Tot de rust weinig kansen voor beide partijen. De strijd om het middenveld was volledig losgebarsten en de twee ploegen gaven elkaar nauwelijks ruimte om te voetballen.

In de rust was het vrij duidelijk voor iedereen. We hadden te maken met een goede ploeg en fysiek gelijkwaardig of misschien wel iets meer in huis had dan ons. Toch werd er prima gespeeld en moest iedereen zich voor 120% inzetten om een overwinning binnen te halen.

De 2e helft begon stil. Niet omdat de ouders stil waren, maar omdat de trilplaat van Hendrik eindelijk opgeborgen was. Nu konden we dus echt gaan genieten van een wedstrijd die in de 2e helft echt ging ontbranden. Een gelijk opgaande strijd was bezig. Weinig ruimtes, weinig aanvallen en spaarzame momenten voor de goal. JO15-1 had wel de schroom van zich af gegooid en ging wat verder naar voren spelen. Bram die een paar keer de achterlijn haalde maar er kwam nog niet echt een doelrijpe kans uit. Tot dat Bram Sem Stoffers vond uit een voorzet. Deze schoot via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen. Gieten ontplofte. Het grote JO15-1 legioen, bestaande uit ouders en andere belangstellenden juichten voluit en dit moet men in Wildervank gehoord hebben. Germanicus begon ons terug te drukken en ging 1 op 1 spelen. Een voorzet van Germanicus beland voor de goal. Yannick werk de voorzet weg maar blijft geblesseerd liggen op de grond. De bal wordt opnieuw ingebracht en valt via de kluts voor de voeten van de Germanicus spits die de 2-2 binnen schoot. Yannick moest geblesseerd het veld verlaten en werd door stand in Gijs van Calker vervangen. De spannende strijd ging verder. Aanvallen over en weer. Veel emotie langs de kant van het veld. Iedereen, zowel Gieten als Germanicus publiek leeft mee met het spel. Aanval JO15-1 beland een paar minuten voor tijd op de paal. We waren er niet gerust over en dachten dat hij zomaar aan de andere kant kon vallen. 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Jort die de bal achter de verdediging van Germanicus legde en Bram die de bal hard onder de keeper door schoot. 3-2!! Euforie op de tribune in Gieten. Dit was precies wat we wilden en het leek erop dat we de overwinning gingen binnen slepen. 8 minuten blessuretijd werd bijgeschreven en in de laatste minuut nog een uitval van JO15-1. Getu snelt op de keeper af maar schiet de bal op de keeper. Uit de rebound schiet Sem de bal weer in maar een speler van Germanicus haalt deze met de hand uit de goal. Strafschop. Jort die een uitstekende wedstrijd speelde ging achter de bal staan en schoot de bal goed in. De keeper van Germanicus toonde zijn kwaliteiten en haalde de bal knap uit de hoek. Vrijwel direct volgde het eindsignaal en was het feest compleet. De nummer 2 uit de competitie was verslagen en op inzet was dit ook verdiend.

Iedereen was in euforie stemming. Dit was een belangrijke overwinning. De teamprestatie was vandaag echt heel goed te noemen. Iedereen had vandaag een dikke voldoende iedereen heeft genoten van dit voetbalgevecht. De missie om promotie te behalen naar de hoofdklasse is nog steeds in volle gang en vandaag is een belangrijke horde genomen. Nog 6 finales te gaan en dan kunnen we bekijken of de missie voltooid is. Elke speler stijgt boven zichzelf uit op dit moment en staat en precies op het juiste moment. Als begeleiding zijn we nu al trots op het resultaat wat behaald is met deze groep, maar de vraag is waar dit gaat eindigen.
Aanstaande dinsdag spelen we om 18:30 uur tegen VKW. Een tip voor de kaartverkoper ( Bé Speelman ) bij ons eerste elftal. Kom eens op zaterdagmiddag entree heffen. De publieke belangstelling is dusdanig dat dit zeker rendabel te noemen valt. Iedereen dank voor het support vandaag en we verwachter aanstaande dinsdag weer dezelfde support langs de lijn.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier