• Mijn Makelaar Meertens
    Jimm's Restaurant
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

Gieten JO13-1 verslaat Emmen JO13-1 in een kraker van een wedstrijd.

Vandaag (zaterdag 14 april) stond er een thuiswedstrijd tegen VV Emmen JO13-1 op het programma voor de JO13-1. In een mooie wedstrijd wist Gieten uiteindelijk aan het langste eind te trekken en dit was het resultaat van een echte teamprestatie.

Aan de zijde van Gieten was Jens vandaag afwezig en Sam (ziek geweest) begon vandaag eerst aan de kant. Dit betekende dat er de nodige JO13-2 spelers waren opgeroepen en deze speelden een prima wedstrijd. Gieten begon vandaag met 4 tweede-jaars, 5 eerstejaars en 2 JO11 spelers in de basis. Een erg jong team maar dit was zeker niet van het vertoonde spel af te lezen.

Waar vorige week nog moeizaam aan de wedstrijd werd begonnen was dat vandaag niet het geval. Deze week is er 2 keer uitstekend getraind en ook de Warming-Up zorgde ervoor dat we vol vertrouwen aan de wedstrijd konden beginnen. Om 09.02u werd afgetrapt op het eigen Hoofdveld. Gieten speelde met veel druk maar voren en liet de bal het werk doen. Al in de zevende minuut viel de bal zo'n 25 meter van het doel voor de voeten van Stan. En als je een iemand hier de bal als tegenstander niet moet geven is het Stan wel..... Er volgende een verwoestend afstandschot die onhoudbaar voor de keeper als een streep in de uiterste hoek van de goal belandde. Een geweldige goal Stan! In het vervolg van de eerste helft kwam Emmen beter in de wedstrijd en werd Gieten achteruit gedwongen. Emmen kreeg wat mogelijkheden maar Wessel hield zijn goal schoon. Melle speelde achterin weer een weergaloze wedstrijd en heeft minimaal 2 zuivere Emmen-goals weten te voorkomen. Met prima tackles gooide hij zich voor de bal en wist tot twee keer toe het schot te blokken. Fantastisch Melle! Aan het eind van de eerste helft speelde het spel zich vooral af op de helft van Gieten maar dit zorgde er ook voor dat er veel ruimte achter de verdediging van Emmen kwam te liggen. Met snelle aanvallers als Thom, Abel, Sven en Jos wist Gieten hier wel raad mee maar tot doelpunten leidde het helaas niet. En dus ging Gieten rusten met een 1-0 voorsprong op zak.

In de rust kwamen de jongens tot de conclusie dat het best goed ging maar speelstijl wel veel kracht heeft gekost. Daarom werd besloten om in de tweede helft te gaan inzakken en Emmen het spel te laten maken. Hierdoor kwam er veel ruimte en daar wist Gieten van te profiteren. Jos werd tot 2 keer toe de diepte in gestuurd maar werd teruggevlagt voor buitenspel. In de 45e minuut was het alsnog raak! Levin stond zoals gebruikelijk uitstekend te spelen en wist de bal op eigen helft te onderscheppen, hieruit volgde een lange bal over 50 meter in de ruimte waar Jos wel raad wel wist. De Usain Bolt van het Gieter platteland wist met een sprint van 40 meter 3 verdedigers van Emmen het nakijken te geven en gaf een uitstekende bal met links op Abel en zo kwam Abel in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Abel bleef koelbloedig en passeerde de keeper met een simpele maar heel nutige balrol beweging en scoorde de 2-0! Emmen wist nog wel aan te dringen en wist de bal ook tussen de palen te krijgen maar de goal werd overigens terecht afgefloten voor buitenspel. Robin speelde uitstekend op de controlerende middenvelder positie en wist veel ballen te veroveren. Het gelegenheids verdedigingsduo Ivo-Huub stond uitstekend en ook Sven wist de verdediging van Emmen goed af te jagen. Ook de laatste 10 minuten werden doorstaan zonder tegendoelpunt en zo wist Gieten de punten vandaag in eigen huis te houden.

Jongens van JO13-2 (Stan, Abel en Robin) heel erg bedankt en jullie bleken weer een meerwaarde voor het team te wezen. Een smetje op deze mooie voetbalochtend was wel dat er 3 gele kaarten waren gevallen en dat Stijn na 20 minuten de wedstrijd is uitgeschopt.

Komende zaterdag staat er weer een mooie wedstrijd op het programma want om 09.00 wordt de derby Gieten JO13-1 - Annen JO13-1 afgetrapt!

Gieten JO13-1 *2-0* Emmen JO13-1.
1-0 Stan den Dunnen (7), 2-0 Abel Riensema (45).

Selectie Gieten JO13-1:
Wessel van Soest, Melle Bosscha, Ivo Reugebrink, Huub Torenbosch, Stijn Krol, Thom Lanjouw, Levin Moek, Jos Huting, Sven van Seijen, Sam Gebben, Robin Kruize (JO13-2), Stan den Dunnen (JO13-2) en Abel Riensema JO13-2)