• Woortman
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

Goed voetbal, veel strijd maar helaas geen punten voor Gieten Jo13-1

Goed voetbal, veel strijd maar helaas geen punten. Dat was het resultaat voor Gieten JO13-1 dat in VV Sweel JO13-1 een sterke tegenstander vond.

Vanaf het begin bleek het een lastige opgave te worden in Zweeloo. Een fysiek sterke ploeg, waar zelfs enkele ouders van de spelers van Gieten enorm van onder de indruk van waren. Wij als team schrikken hier niet meer van. Maar een feit was wel dat er bij Sweel ook nog eens een aantal technisch-vaardige spelers rondliepen die het ons zeker ook erg lastig konden maken.

Gieten begon moeizaam aan de wedstrijd en het eerste schot op de goal van Wessel was direct raak. Onnodig maar gewoon de koppies weer omhoog en doorzetten. Het verdere verloop van de eerste helft was eentonig. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en Gieten had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en de vrije man te vinden. Wel waren er enkele mogelijkheiden. Een solo van Huub kon net niet worden verzilverd tot doelkans en een goede poging van Jos werd gekeerd door de keeper van Sweel. Goed verdedigend werk van met name Melle en Stijn voorkwam de 2-0. Max die vanuit JO13-2 meespeelde als rechtsback speelde een prima pot. Kort voor rust kwam er alsnog de gelijkmaker. Een vrije bal van Jens van ongeveer 35 meter verdween over de kansloze keeper in het doel en zo gingen beide teams rusten in met een 1-1 stand.

Na de rust kwam Sweel sterk uit de kleedkamer en had Gieten het lastig. Na 5 minuten in de tweede helft kwam Sweel weer op voorsprong. Een fout in de opbouw van Gieten werd genadeloos afgestraft en dus moest Gieten weer opzoek naar de gelijkmaker. Thom speelde een uitstekende wedstrijd als rechtsbuiten en maakte het zijn tegenstander wederom erg lastig. Een goede teruggetrokken voorzet op randje zestien leverde een enorme kans op voor Huub maar de bal verdween over de goal. Helaas was het aan de andere kant wel raak na wederom een fout in de opbouw die snel werd afgestraft. Direct daarna besloot Gieten om 1 op 1 te spelen en hierdoor meer druk op de tegenstander te kunnen zetten. Dit resulteerde in enkele kansen. Een goede aanval, ingeleid door Stijn die een prima wedstrijd speelde, was helaas niet raak. En een schot van Jens, waar een goede individuele actie aan vooraf ging, ging helaas over de goal. Aan de andere kant was het nog wel 2 keer raak en dus eindigde de wedstrijd in een enigzins geflatteerde 5-1 overwinning voor VV Sweel.

Ook vandaag heeft Gieten weer een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd maar de tegenstander was gewoon beter. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Emmen JO13-1. Dit belooft zeker weer een mooie wedstrijd te worden.

VV Sweel JO13-1 *5-1* Gieten JO13-1:
1-0 (2), 1-1 Jens Scholtens (28), 2-1 (35), 3-1 (42), 4-1 (45), 5-1 (60)

Spelers Gieten JO13-1:
Wessel van Soest, Melle Bosscha, Jens Scholtens, Huub Torenbosch, Stijn Krol, Ivo Reugebrink, Sam Gebben, Levin Moek, Thom Lanjouw, Jos Huting, Sven van Seijen, Max Lenstra (JO13-2).