• Woortman
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

JO15-1 speelt niet goed, maar wint wel

JO15-1 speelde vandaag tegen Be Quick JO15-3 een slechte wedstrijd op een zeer slecht rugbyveld in Haren, maar nam wel de punten mee naar Gieten. Eindstand 2-4.

Be Quick uit is altijd lastig. Misschien een cliché maar voor vandaag gelde dat zeker. De nummer laatst uit deze competitie had er alles aan gedaan om het JO15-1 moeilijk te maken. Bij aankomst in Haren begon het al. De parkeerplaats stond zo vol dat we onze auto’s nauwelijks kwijt konden aan de Esserberg. Vervolgens moesten we de kleedkamer opzoeken en natuurlijk deelden we deze met een tegenstander die nog onder de douche moest. De elftalbespreking moest dus heel snel uitgevoerd worden. Vervolgens moesten we een plek zoeken om de warming up te doen. Ergens achteraf werd een stuk veld gevonden en hier stond warempel ook nog een doel op. De staat van dit doel was echter dusdanig dat Yannick moest uitkijken als er een bal op paal of lat kwam dat de boel niet uit elkaar viel. Om half 11 mocht JO15-1 aantreden op veld 8. Dit veld wordt normaliter gebruikt om rugbytrainingen op te doen. We waren het er snel over eens dat ons trainingsveld in Gieten in betere staat was. En iedereen weet de staat van ons trainingsveld, deze is niet al te best te noemen.

In de 1e helft had het na 30 seconden al raak moeten zijn. Vanaf de aftrap wordt de bal direct diep gespeeld en Bram staat al 1 op 1 met de keeper. Helaas schiet hij de bal naast. Toch komen we vrij snel op 1-0. Jorrick schiet de bal hoog in en de bal lijkt over te zeilen. Echter daalt de bal precies op het juiste moment en viel hij in de goal. Een monsterscore leek in de maak. Echter was dit niet het geval. Het ging moeizaam namelijk. Be Quick was waarschijnlijk gewaarschuwd voor onze spitsen en had een ware muur opgetrokken in hun verdediging. Met een 5 mans verdediging, 3 mans middenveld en 2 behendige spitsen probeerde Be Quick het JO15-1 moeilijk te maken. Aanvankelijk leek het de goede kant nog op te gaan. Bram is erdoor op links en schuift de bal voor de goal langs. Iedereen mist hem en zo kan Jorrick de bal in de lege goal schuiven, 2-0. Vanaf dat moment ging het mis bij JO15-1. Duels werden niet meer gewonnen en er werd niet meer opgelet. Uit een vrije trap werd het dan ook snel 2-1. Be Quick begon beter te spelen en JO15-1 zakte weg in zijn spel en speelde heel matig. Zonder echte kansen weg te geven werd de rust met een 2-1 voorsprong behaalt.

In de rust verontwaardiging van alle kanten. Wat was er aan de hand met JO15-1. We zijn onszelf niet, laten ons op alle mogelijke manieren aftroeven en het lijkt erop dat we afgelopen vrijdagavond stevig doorgezakt hebben met elkaar. Natuurlijk is dit niet het geval maar we waren het er wel over eens dat we de 2e helft een ander spelbeeld moesten laten zien.

De boodschap leek begrepen te zijn want direct na rust toch wat kansen voor JO15-1 om de score uit te bouwen. Toch verslapte het spel weer. Om de malaise compleet te maken maakte Be Quick 2-2 uit een voorzet die in een keer in het doel verdween. Ook dit kon er nog wel bij. Voor ons het geluk dat Be Quick de verdedigende stelling verliet en meer wilde dan een gelijkspel. Van de ruimtes achterin werd gretig gebruik gemaakt en zo maakte Jorrick de 3-2. Eindelijk begon het op voetbal te lijken en niet snel na de 3-2 werd weer Jorrick binnen de beruchte lijnen neergelegd. De scheidsrechter wees naar de stip en dit was de ideale mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Gijs van Calker schoot de strafschop onberispelijk binnen en zo was de marge weer 2. Be Quick werd nog wel gevaarlijk, maar met hangen en wurgen werd met de 4-2 het eindsignaal gehaald.

Leonie had de juiste opmerking na de wedstrijd. “Als je kampioen wilt worden moet je ook slechte wedstrijden winnen”. Een juiste conclusie, want deze 3 punten moet je meenemen en de manier waarop ze behaald zijn moeten we met elkaar snel vergeten. We hadden alles tegen vandaag maar vooral onszelf. Toch is het knap van het team om deze wedstrijden te winnen. Dit geeft aan dat ze in elk geval voor elkaar strijden als het even tegenzit. De missie om promotie te behalen nog steeds in volle gang en volgende week komt Germanicus uit Coevorden op bezoek bij ons. De aftrap is dan om 14:30 uur en support is weer van harte welkom.