Jimm's Restaurant
  • Hoiting Transport
    Voulon Accountants

JO15-1 bekert weer verder

Op een zonnige zaterdagmorgen heeft JO15-1 zich bij de laatste 11 van het bekertoernooi geplaatst. Achilles 1894 JO15-2 werd met 6-1 aan de kant gezet en mocht zich best wel gelukkig noemen dat JO15-1 de laatste minuten het vizier niet meer op scherp had staan.

Zaterdagmorgen 9:15 uur. 14 spelers staan klaar om de bekerclash met Achilles aan te gaan. In de voorafgaande week voor de wedstrijd is er messcherp getraind. Aan de trainingsinzet kon het dus niet liggen deze wedstrijd. Met veel support richting Assen dus. Dit geeft aan dat ook de ouders zeer betrokken zijn en graag verder met het team willen bekeren. Een ding dat telt vandaag en dat is winnen. Hoe we er komen maakt niet uit. Als we er maar komen was de opdracht. Resultaat telt vandaag dus. Snel scoren, druk zetten en de tegenstander je wil opleggen is vaak het spel van JO15-1. Dit moest vandaag perfect uitgevoerd worden.

Vanaf minuut 1 liet JO15-1 dan ook zien dat het wilde winnen. Er werden kansen gecreëerd en eigenlijk hadden we al na 10 minuten met 3-0 voor moeten staan. Helaas was de keeper van Achilles een sta in de weg tot die tijd. Dan komen we toch met 1-0 voor. Bram snelt alleen op de keeper af en schiet de bal hard onder de uitkomende doelman door. Eindelijk was de wedstrijd open en moest Achilles van zich af gaan bijten. Dat deed het ook vrij snel. 2 spelers van JO15-1 trappen over de bal heen en de bal wordt niet goed weggewerkt. Gevolg een speler van Achilles die de bal simpel langs Yannick kon schuiven en zo de 1-1 binnen werkt. Dit was ook direct het laatste wapenfeit van Achilles. Vanaf dat moment deed JO15-1 een schepje er bovenop en liet niets meer aan het toeval over. Jorrit kopt de 2-1 snel na de 1-1 binnen en zo werd er gewerkt aan het uitbouwen van de score. Gijs Hollander scoort de 3-1 uit een corner en Bram schiet de 4-1 binnen. Voor de rust nog een paar kansen maar gescoord werd er niet meer.

Net zoals vorige week kon JO15-1 met een goed gevoel de rust in. Deze wedstrijd was weer in een helft beslist. Spelers met pijntjes werden gewisseld en vol vertrouwen de 2e helft in. Snel scoren om de wedstrijd definitief in het slot te gooien was de opdracht.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. JO15-1 bepaalde het spel en af en toe een afstandsschot van Achilles om Yannick warm te houden. Voorin werd Sander ingebracht voor Jorrit en het was Sander die net zoals vorige week de lepe spits ging uithangen. Via de flanken werd meerdere malen de achterlijn gehaald en veel kansen op meer werden gecreëerd waaruit best wel een goal gemaakt had kunnen worden. Een iets te diepe bal werd door de keeper weggeschoten. Getu neemt de bal aan en schiet vanaf 35 meter de bal over de keeper heen weer in de goal. Bij 5-1 was het wel duidelijk, JO15-1 ging weer winnen en de volgende ronde was behaald. 6-1 werd het door Bram die de bal panklaar van Jorrick kreeg. In de laatste minuut volgde nog een prachtige aanval. Via de verdediging en het middenveld werd Jort als opkomende verdediger ingespeeld. Sander kwam goed vrij en ging de 1-2 met Jort aan en Jort stond vervolgens vrij voor de keeper. Deze haalde echter op knappe wijze de bal uit zijn goal en zo bleef het dus 6-1 voor JO15-1.

Weer een knappe teamprestatie. Iedereen speelde weer voluit en het was weer mooi om te zien hoe alles als team gedaan wordt. Deze groep maakt enorme stappen en heeft het ook nog eens uiterst gezellig met elkaar. Waar vorig jaar en twee jaar geleden deze groep mee deed in de onderste regionen van de 1e klasse staat er nu een groep die nog steeds op twee fronten meedoet voor de prijzen. Er volgt een tussenronde waarin er 3 wedstrijden gespeeld worden en met een beetje geluk worden we vrijgeloot en staan we in de kwartfinale. Een topprestatie is het nu al maar waar gaat dit eindigen vraagt iedereen zich af. Volgende week gaan we bij Be Quick de competitie weer hervatten en we wachten af waar we de volgende ronde weer tegen spelen. De aftrap is om 10:30 uur in Haren. We hopen natuurlijk weer op dezelfde steun die we vandaag ook hebben gehad.