Jimm's Restaurant
  • Woortman
    Voulon Accountants
  • Mijn Makelaar Meertens

JO15-start de competitie goed!

JO15-1 is de competitie uitstekend begonnen. Op een hobbelig hoofdveld werd Dalen JO15-1 met 3-0 naar huis gestuurd. Een prima start van een op papier zware competitie.

In het najaar werd een 2e plaats behaald en dus plaatste JO15-1 zich voor de promotie poule. Deze klasse is sterk bezet met clubs die allemaal in het najaar hoog geëindigd zijn. Dalen JO15-1 was de lijstaanvoerder van de 1e klasse 01 met 9 gespeeld, 27 punten, 40 doelpunten voor en slechts 3 doelpunten tegen. Zelfs een groep vol zelfvertrouwen vond dit indrukwekkende cijfers en wist dus dat het geen makkelijke middag in Gieten zou worden.

De afgelopen week is er 3 keer getraind om de groep op scherp te krijgen. De vorst had in de afgelopen weken voetballen onmogelijk gemaakt en dus was dit wel even nodig. Maar aan het begin van de wedstrijd stonden er 15 spelers die vlijmscherp waren en klaar waren voor de wedstrijd.

In de eerste helft liet Dalen duidelijk zien dat ze over veel kwaliteit beschikten. Met goed verzorgt combinatiespel werd de aanval gekozen. Veel verder dan ons eigen strafschopgebied kwam Dalen echter niet. Ui de eerste spaarzame aanval aan de andere kant is het direct raak. Bram is erdoor op links en schuift de bal keurig in voor de goal langs waar Jorrick de bal simpel tegen de touwen werkt. Dalen was even van slag, wist niet goed met deze situatie om te gaan maar hield wel het betere van het spel. JO15-1 komt een paar keer goed weg en een goal van Dalen hangt op dat moment in de lucht. Doordat Dalen ver naar voren speelde kwam er ruimte achter de verdediging. Hier wisten de spitsen van Gieten wel raad mee. Vanuit de gesloten verdediging werd via de counter een paar keer een gevaarlijke aanval gecreëerd. Hieruit werd echter niet gescoord en ging JO15-1 toch wat gelukkig met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de rust weinig tactische tips. We wisten dat we wat geluk hadden gehad en dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. 4 wissels werden toegepast en er werden wat positiewisselingen gedaan om de grote sterke linksbuiten van Dalen af te stoppen.

In de 2e helft een iets ander spelbeeld. Dalen ging ook iets opportunistischer spelen en hierdoor kreeg JO15-1 iets meer ruimte om te voetballen. Dalen werd hierdoor minder gevaarlijk en JO15-1 kreeg kansen op meer. Via de linker en rechterkant werden we steeds gevaarlijker. Uit een corner werd het dan ook 2-0. Leonie schiet de bal bekeken en hoog bij de 2e paal weer in nadat de corner was afgeslagen. De verdediging van Dalen staat raar te kijken bij dit schot en via de paal en een speler van Dalen beland de bal dan ook in het doel. Vanaf dat moment alles of niks bij Dalen en komt Dalen een paar keer gevaarlijk voor onze goal. Yannick verricht een paar belangrijke reddingen en de verdediging staat voor de rest als een huis. De 3-0 was ook weer een merkwaardige goal. Dalen onderschept de bal op eigen helft en 3 Gieten spelers zijn wat laat in de omschakeling. Dalen wil er snel uitkomen maar verliest de bal weer op het middenveld. Gijs speelt de bal diep en iedereen ziet dat de Gieten spelers buitenspel lopen. Helaas voor Dalen maar gelukkig voor ons lette de grensrechter van Dalen niet op en zo werd dit cadeautje uitgepakt door Bram. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Dalen was niet meer bij machte om een vuist te maken en JO15-1 bleef op de counter loeren. Enig wapenfeit van Dalen was een vrije trap die goed door Yannick uit de goal werd gestompt. Na 70 minuten fluit scheidsrechter Eleveld af en zijn de 3 punten voor JO15-1.

Of dit een terechte overwinning was blijft de vraag. Op basis van de eerste helft had Dalen zeker wel meer verdiend. Echter tellen de goals en dus wint JO15-1 op basis van een sterk collectief. Volgende week naar Wildervank. Een bekende maar ook onbekende tegenstander. In het najaar zouden beide ploegen elkaar treffen. Echter gooide koning winter roet in het eten en dus werd deze wedstrijd 3 x afgelast. Koning winter heeft Gieten en omstreken hopelijk verlaten en dus gaan we vol vertrouwen richting Wildervank volgende week.