• Mijn Makelaar Meertens
    Voulon Accountants
    Jimm's Restaurant

JO15-1 bekert verder.

Het bekeravontuur begon in Gieten tegen Stadskanaal JO15-1. Deze werden met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Vervolgens werden SJS JO15-1 en Annen JO15-1 met respectievelijk 4-2 en 5-1 aan de zegekar gebonden. Dit was een goede basis om te starten aan de competitie.

Ook in de competitie ging het voortreffelijk. JO15-1 sleepte 9 overwinningen en 1 gelijkspel binnen. Helaas werd de competitie niet uitgespeeld. Op de wedstrijd tegen Wildervank JO15-1 heerste een vloek en zo bleef JO15-1 op doelsaldo op de tweede plaats staan achter SJS.
Een tweede plaats was echter voldoende voor plaatsing in de promotiepoule in het voorjaar. In het voorjaar gaan de heren en dame dus een poging doen de hoofdklasse te bereiken.

In de winterstop weinig trainingsmogelijkheden. Een 9-2 nederlaag in Rolde. Een 3e plaats op een indoorsoccertoernooi in Duitsland en een 2-2 gelijkspel tegen SJO BTC in Finsterwolde. Niet echt een serieuze en ideale voorbereiding op de voorjaars en bekercompetitie. Veel te weinig getraind en kunnen spelen. Ons trainingsveld was bij tijd en wijlen vergelijkbaar meer een zwembad. Toen ook nog een keer de vorst intrad hadden we de competitie aan kunnen gaan met Noordlaren voor organisatie van de eerste marathon op natuurijs. Laten we hopen dat de gemeente Aa en Hunze snel een kunstgrasveld in Gieten legt. Deze is heel hard nodig om de jeugd in Gieten aan het voetballen te houden.

Vandaag de wedstrijd tegen Fit Boys JO15-1. Vanwege gesteldheid van de velden in Gieten moesten dus uitwijken naar kunstgras. VV Haren had een veld vrij en Fit Boys was bereid om naar Haren te komen. De bekerkraker kon dus gespeeld worden.

Vooraf een duidelijk boodschap. Een bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich. Resultaat telt. Deze boodschap werd goed opgevangen want JO15-1 speelde een van zijn beste eerste helften van het seizoen. Fit Boys kwam er niet aan te pas en JO15-1 heerste over het hele veld. Gelegenheidskeeper Gijs Van Calker heeft de bal niet gezien in de eerste helft. Over het hele veld werd er druk gezet en dit resulteerde in veel kansen voor de spitsen en middenvelders van JO15-1. Jorrick maakte de openingsgoal en Getu Riensema verdubbelde de marge snel. De druk was van de ketel en voetballend werden en nog meer kansen gecreeerd. Jorrick scoort de 3-0 en Gijs Hollander denkt de 4-0 te maken. Echter had de scheidsrechter een duw gezien dus deze goal telde helaas niet. Met 3-0 de warme kleedkamer in. Een goede eerste helft waarin het enige verwijt was dat de marge groter had kunnen zijn. Nog even gebeld met Peter Thijs. Peter leefde op afstand mee en hebben we gerustgesteld dat dit niet meer fout zou gaan.

In de tweede helft een rommelig begin. De spelers waren een beetje ingedut door de warme kleedkamers in Haren. Fit Boys was iets verdedigender gaat staan en hierdoor werd het moeilijker door de verdediging van Fit Boys te snijden. Keeper Gijs moest zowaar even handelend optreden tegen een spaarzame kans van Fit Boys. Uiteindelijk begon Fit Boys wat vermoeider te raken en kwam er weer ruimte. Bram kon van afstand de 4-0 inschieten en Joost maakt ook nog 5-0.  Kansen op meer waren er ook nog maar uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 5-0 overwinning.

Een prima prestatie van de heren en dame. Met deze overwinning plaats JO15-1 zich bij de laatste 22 van het bekertoernooi en het team heeft laten zien dat ze klaar zijn voor de voorjaarscompetitie.

Een overwinning moet geviert worden en Petra Ten Hof-van Ulft had bij aankomst in Gieten de cola en bitterballen klaar staan voor de ploeg.