• AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • rob
  tos
  coop
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees

Gieten JO13-1 goed uit de startblokken in de voorjaarscompetitie

Gepubliceerd op:

De kop is er af voor Gieten JO13-1, de eerste drie punten in de race om promotie naar de hoofdklasse zijn binnen. Net over de provinciegrens wint de equipe onder leiding van Freddy Reugebrink en Edward Scholtens met 0 – 2 van Wildervank JO13-1, en daar valt helemaal niets op af te dingen. In een wedstrijd waar de kansen op één hand zijn te tellen komen de Gietenaren nauwelijks in de problemen en is de overwinning, na drie opeenvolgende nederlagen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, een mooie opsteker voor het team.

 

Na het veiligstellen van een felbegeerd plekje in de promotiepoule eind november kijken de jongens al met een schuin oog naar zaterdag 9 december, de dag dat ze het kampioenschap kunnen binnenhalen tegen Wildervank JO13-1. De weersomstandigheden gooien echter roet in het eten, vanwege de hevige regenval kan de wedstrijd geen doorgang vinden en ook een week later, wanneer de inhaalwedstrijd tegen HSC JO13-1 op het programma staat, werken de weergoden niet mee. Het is één natte bende in Sappemeer, maar niet alleen in Oost-Groningen zijn de velden onbespeelbaar. Ook in Borger, waar de enige twee overgebleven concurrenten van onze JO13-1 elkaar treffen – Borger en HS’88 – gaat er een streep door het programma. In theorie kunnen beide teams in punten nog gelijk komen met Gieten, maar dan moeten de rood-witten hun twee wedstrijden dik verliezen. De KNVB biedt de verenigingen nog de mogelijkheid tot 27 januari om de afgelaste competitie wedstrijden in te halen, maar de concurrenten erkennen snel dat er geen eer te behalen valt. Zonder het resterende programma uit te spelen mag Gieten JO13-1 zich eind januari dan eindelijk kampioen noemen, een prestatie van formaat.

Gieten JO13 1 180217 1

Het gros van de selectie speelt voor het eerst op het ‘grote veld’ en maakt direct indruk door alle wedstrijden te winnen. Ook de nummers twee, drie en vier in de competitie (respectievelijk Borger, Wildervank en HS’88) zijn verzekerd van een plekje in de promotiepoule wanneer het écht om de knikkers gaat. Verder kwalificeren VV Sweel, Drenthina, Hoogeveen, Annen, Klazienaveen, VV Emmen, HH’97 en VAKO zich voor het kampioenenbal dat op 26 mei haar ontknoping krijgt. Twaalf teams die strijden om twee plekken welke recht geven op deelname in de Hoofdklasse in seizoen 2018/2019 ; het belooft een heel mooie competitie te worden.

Gieten JO13 1 180217 2

Eerst regen, later vorst. In 2018 beperkt het aantal veldtrainingen zich tot het minimum en vertoeven de boys vooral in de zaal. In de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Borger speelt Gieten JO13-1 drie oefenduels op Groningse bodem (kunstgras) en ervaren ze eindelijk weer eens wat verliezen is. Hoofdklasser Gorecht JO13-1 is een maatje te groot en ook GRC JO13-1 en Lewenborg JO13-1 blijken te sterk voor de rood-witten. Het zelfvertrouwen heeft een deukje opgelopen, maar in de competitie gelden andere wetten en de teller gaat gewoon op ‘nul’.


Gieten JO13 1 180217 3 

De eerste speelronde, ingepland voor 10 februari, gaat compleet op de schop. Wederom is de vorst de boosdoener. Ook een week later blijken veel velden onbespeelbaar, waaronder die in Gieten. Een tweede opeenvolgende zaterdag zonder voetbal lijkt zich aan te dienen voor Gieten JO13-1, maar tegenstander Wildervank JO13-1 beschikt over kunstgras en oppert het idee om de wedstrijd op hun sportpark te spelen. De voltallige selectie van Gieten omarmt het voorstel ; de afspraak staat ! Om 14.30 uur trappen de twee teams af en daarmee is de start van de voorjaarscompetitie een feit.

Gieten JO13 1 180217 4

Gieten heeft een patent op vroege doelpunten en al in de eerste minuut is Gieten dicht bij een treffer. Jos stuit echter op de doelman van Wildervank, maar de toon is gezet. De bezoekers hebben het meeste balbezit, spelen vooral op de helft van Wildervank maar hebben moeite om kansen af te dwingen. De thuisploeg speelt erg compact en geeft weinig ruimte weg. Slechts sporadisch vindt Gieten een gaatje in de rode defensie. Wildervank loert opzichtig op de counter en wordt direct gevaarlijk bij balverlies aan Gieter zijde op het middenveld. Aan de rechterkant ligt het veld helemaal open maar Gieten keeper Wessel kan nog net met zijn vingertoppen de diagonale schuiver pareren. De rebound wordt door Huub gekeerd op de lijn en omdat de bal vervolgens in de doelmond blijft hangen krijgt Wildervank een derde, uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het schot gaat net naast… dit was dé kans op 1 – 0. Gieten houdt de gelederen verder uitstekend gesloten. Jens, Yannick, Melle en Huub houden de achterin de boel netjes dicht. Vooral Yannick is sterk in de duels en goed aan de bal. De linksback gaat veelvuldig op avontuur en staat daarmee aan de basis van menige Gieten aanval. Vlak voor rust komt Gieten verdiend op voorsprong. Een inzet van Jens wordt op de doellijn door een veldspeler van Wildervank met de hand gekeerd en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Jens verzilvert het buitenkansje en schiet de bal buiten bereik van de keeper in de linkerhoek. Met een 0 – 1 tussenstand gaan beide teams aan de thee (echte !).

Gieten JO13 1 180217 5

In de pauze wordt er aan Gieter zijde gewisseld. Stijn, normaliter linksback, lost Sven af als linksbuiten en de kleinste man van het veld gooit er direct veel strijd en inzet tegenaan. Gieten blijft de aanval op zoeken en verdubbelt al redelijk snel de marge. Jos verslaat met een imponerende rush de Wildervankster defensie en stelt tenslotte Thom in de gelegenheid om bij de tweede paal de 0 – 2 binnen te tikken. Behoudens een paar speldenprikjes van Wildervank blijft Gieten redelijk makkelijk overeind, zonder overigens groots te spelen. De Gietenaren krijgen nog twee goede mogelijkheden om de score verder op te voeren maar Stijn krijgt net niet zijn schoen tegen een voorzet van Jos en Huub ziet zijn schot, na een fantastische solo vanuit de achterhoede en een mooie één-twee met Ivo, langsgaan. Wildervank is niet bij machte om Gieten vandaag op de pijnbank te leggen en zo sluit Gieten de eerste competitiewedstrijd met een overwinning af. Goed gedaan jongens !

Gieten JO13 1 180217 6

In verband met de krokusvakantie ligt de competitie twee weken stil, maar Gieten JO13-1 komt aanstaande zaterdag toch in actie. Op sportpark De Hoogspanning spelen de jongens een oefenwedstrijd tegen FC Assen JO13-1. 

Gieten JO13 1 180217 7 


Met dank aan Bé Talens voor de mooie foto’s….

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier