• Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • Hoiting Transport
  Voulon Accountants
  perdon fysiotherapie
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • Dries Installatiebedrijf
  Jimm's Restaurant
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals

Gieten JO13 zestal ongeslagen kampioen in de zaal.

Gepubliceerd op:

VV Gieten is weer een kampioen rijker. Melle, Sam, Sven, Thom, Wessel en Yannick – zes eerste jaars D-pupillen samen gevormd tot “Gieten JO13-2 Zaal” laten zich in deze winterperiode gelden en grijpen met heel mooi voetbal het kampioenschap in de zaalcompetitie voor spelers onder de 13 jaar (JO13) in de regio Assen.

Verspreid over drie zaterdagen weten de mannen al hun wedstrijden te winnen met als passende afsluiter het onderlinge duel met de enig overgebleven concurrent voor de titel, FC Zuidlaren JO13-3. In Sporthal De Börkerkoel (Westerbork) maakt het zestal korte metten met de naaste belager uit het dorp van Berend Botje en is het kampioenschap een feit.


De jongens starten hun zaalcampagne op 23 december 2017 in Sporthal De Timp in Assen. Als eerste nemen ze het op tegen ACV JO13-3 uit Assen, en in die wedstrijd (over 24 minuten) trekken de rood-witten al snel het initiatief naar zich toe. Er wordt vlot en veel gecombineerd en op dat flitsend spel heeft ACV uiteindelijk geen antwoord. Gieten scoort drie prachtige treffers, houdt de nul en maakt zich vervolgens op voor FC Assen JO13-3.

Tegen de geel-zwarten schieten de zes uit Gieten furieus uit de startblokken en borduren ze voort op het sterke begin tegen ACV. FC Assen JO13-3 wordt snel op een 2 – 0 achterstand gezet, vecht nog even terug maar stuit twee maal op de uitstekend keepende Wessel. Met Yannick als dirigent centraal achterin, Melle die met zijn loopacties veel speelruimte creëert, Sven als kapstok en Sam en Thom in een vrije rol daaromheen is Gieten domweg niet te stuiten. Alle vijf veldspelers pikken hun goaltje mee en uiteindelijk blijft de teller steken op zeven. Na twee speelrondes prijkt Gieten JO13-2 zaal bovenaan de ranglijst, een positie die ze overigens moeten delen met FC Zuidlaren JO13-3 want ook zij weten hun eerste twee potjes te winnen.

De zegetocht wordt vervolgd in het nieuwe jaar, op 6 januari om precies te zijn. Wederom vormt sporthal De Timp het strijdtoneel en staan er ook deze dag twee affiches op het programma, tegen LEO (Loon) en Achilles 1894.

Tegen LEO JO13-2 spelen de jongens ultra aanvallend en voornamelijk op de helft van de tegenstander maar het duurt lang voordat het overwicht wordt uitbetaald in doelpunten. Pas in de slotfase wordt definitief afstand genomen van de blauw-witten en wordt de partij afgesloten met een 4 – 1 overwinning.

Na een lange pauze keert het team terug op de vloer voor de confrontatie met Achilles 1894 JO13-4. De roodhemden spelen erg compact en zijn snel in de omschakeling. Bovendien treffen ze een Gieten team dat worstelt met zichzelf en onherkenbaar is ten opzichte van de eerder gespeelde wedstrijden. Gieten komt weliswaar op voorsprong maar moet daarna in een kort tijdbestek twee tegengoals slikken. De minuten tikken weg, Achilles houdt makkelijk stand en krijgt meerdere opgelegde kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Doelman Wessel houdt met een paar fantastische reddingen zijn team op de been. De jongens blijven knokken voor een resultaat. Op wilskracht trekken ze de stand gelijk (2 – 2) en de gok van coach Daan Scholtens om in de laatste drie minuten met een vliegende keeper te spelen (Wessel wordt gewisseld voor Yannick) pakt goed uit. Thom kopt op magistrale wijze een door Yannick genomen corner snoeihard tegen de touwen. De comeback is compleet en de euforie groot, om maar te zwijgen over de opluchting. Op karakter is Gieten door het oog van de naald gekropen. Zodoende blijven de jongens de trotse lijstaanvoerder, mede doordat FC Zuidlaren dure punten laat liggen tegen FC Assen JO13-4.

Op de slotdag, 20 januari, verkast het voetbalcircus naar Westerbork. In Sporthal De Börkerkoel lonkt de titel voor de Gietenaren en voorafgaande aan het tweeluik met FC Assen JO13-3 en FC Zuidlaren JO13-3 is de sfeer opperbest. De mannen hebben er ontzettend veel zin in en lijken totaal geen last te hebben van kampioenstress. Er wordt wat gedold en veel gelachen, het strijdplan wordt in een luttele minuut met elkaar bekonkeld en dan wacht FC Assen JO13-3, als opwarmer voor de alles beslissende wedstrijd tegen FC Zuidlaren JO13-3. De Zuidlaarders hebben hun eerste wedstrijd van de dag er al op zitten en Achilles met duidelijke cijfers terugverwezen. Voor het zestal in het rood-wit is de opdracht duidelijk : winnen om de marge op Zuidlaren te behouden.

De openingsfase oogt wat onwennig –  zou er dan toch wat druk op het team staan? – maar al snel gooien de boys de schroom van zich af. Yannick bouwt strak en zorgvuldig op, Sam en Thom strooien met acties en nemen het team bij de hand, terwijl Sven voorin met Melle geweldig de ruimtes bestrijkt, heel goed kaatst en zo veel voetbal in het team brengt. De voorste linie kan met vertrouwen spelen en lukt een keer een actie niet dan staan Melle en Yannick op de goede plek om de bal snel te heroveren. De jongens zijn complementair aan elkaar, en die mix blijkt lastig te bestrijden. FC Assen JO13-3 doet er alles aan om Gieten het scoren te beletten, maar de rood-witte trein valt niet te stoppen. Sven legt prima af op Sam voor de 1 – 0 en al snel loopt de score op naar 3 – 0 voordat FC Assen JO13-3 iets terug doet en de spanning enigszins terugbrengt door de 3 – 1 binnen te tikken. Alle comeback aspiraties worden per omgaande de kop in gedrukt door Thom die een paar seconden na de geïncasseerde tegentreffer met een verwoestend afstandsschot de bal de kruising in jaagt. Wat een goal ! 4 – 1 voor Gieten, wedstrijd gespeeld ! In de slotfase tekent Sam nog voor de 5 – 1 en kan Gieten zich met het nodige vertrouwen opmaken voor de kraker tegen FC Zuidlaren …. met de vorm zit het wel goed.

De jongens kunnen in Westerbork op aardig wat steun van familieleden rekenen maar de aanwezigheid van super supporter Peter Thijs is echt de kers op de taart. Geweldig Peter, we zijn er vreselijk blij mee !

De spanning is te snijden in de zaal wanneer FC Zuidlaren en Gieten aan de aftrap staan voor de allesbeslissende wedstrijd om het kampioenschap. De winnaar pakt de titel, Gieten heeft aan een gelijkspel genoeg maar tijdens de wedstrijdbespreking laten de mannen al ondubbelzinnig weten dat ze daar geen genoegen mee gaan nemen. Het zestal is tot op het bot gemotiveerd om Zuidlaren te kloppen én de titel te pakken.

Die ijzeren wil om te winnen straalt het team ook uit in de arena. Gieten is gretig, zet vroeg druk op de bal en probeert met veel beweging en snelle combinaties de weg naar het Zuidlaarder doel te vinden. Met die tactiek grijpen de mannen hun tegenstander bij de strot en is Yannick al vroeg in de wedstrijd dicht bij een treffer ; zijn inzet teistert het aluminium. Kort daarop kunnen de handjes wel de lucht in, Sam rondt koeltjes af na goed voorbereidend werk van Sven en Thom. Zuidlaren moet twee keer scoren om Gieten van het kampioenschap af te houden en gaat vol overgave op jacht naar doelpunten maar Gieten geeft geen krimp. Sterker nog, dankzij de openingstreffer is er een last van hun schouders gevallen, gaan ze vrijuit spelen en zorgen ze er samen voor dat Zuidlaren geen enkele kans krijgt om zich terug te vechten in de wedstrijd. In de onderlinge duels is Gieten beter, Melle en Yannick neutraliseren ieder gevaar en de drie voorin weten elkaar feilloos te vinden. De 2 – 0 hangt lang in de lucht en valt uiteindelijk met nog zo’n 10 minuten op de klok. Zuidlaren zet alles op alles, maar schikt zich uiteindelijk in zijn lot. Tegen dit oppermachtige Gieten valt vandaag niets te halen. Gieten loopt uit naar 3 – 0 en uiteindelijk 4 – 0 wanneer Melle een puike partij bekroond met een bekeken schuiver langs de uitgekomen keeper. Een afgetekende overwinning voor de boys in het rood-wit, die op het moment dat ze er moesten staan het allerbeste uit zichzelf hebben gehaald.

Klasse gedaan jongens en gefeliciteerd met het kampioenschap ! Jullie hebben geweldig met elkaar gespeeld.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier