• Woortman
    Voulon Accountants
    Jimm's Restaurant
  • Mijn Makelaar Meertens

WVV winst Univé kersttoernooi na zinderende finale

WVV (zo.) heeft na een zeer spannende finale het 36e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. De winnaar van twee jaar geleden en runner-up van vorig jaar won na strafschoppen (4-3) van LTC. Om de derde plaats won Hoogezand van VAKO. Wildervank werd vijfde en WVV (za.) eindigde als zesde.

Op de finaleavond werd in een bomvolle sporthal De Goorns eerst in twee poules van drie teams gestreden, waarna de nummers drie van beide poules om de vijfde plaats speelden, de nummers twee om de derde plaats en de poulewinnaars om de toernooiwinst.

In de eerste finalepoule rekende LTC gelijk af met Wildervank. De Assenaren wonnen met 4-1, met onder meer twee goals van Damian Dissel. VAKO uit Vries won ook van Wildervank, maar deed dat met een kleinere overwinning (2-0; goals van Meijering en Van Huffelen), zodat in de laatste poulewedstrijd LTC tegen VAKO aan een gelijkspel genoeg zou hebben om eerste te worden. Na acht minuten spelen kwamen de Vriezenaren op voorsprong door een doelpunt van Björn Tooren. Zes minuten voor tijd scoorde Avin Hussain de gelijkmaker, waarna Dissel de Assenaren een minuut later op een 2-1 voorsprong zette. VAKO ging alles of niets spelen, met een "vliegende keep", en kwam ruim een minuut voor tijd weer op gelijke hoogte (2-2). Een slotoffensief haalde echter niets meer uit, zodat LTC de poulewinnaar werd.

In de tweede finalepoule begon het favoriete WVV (zondag) tegen WVV (zaterdag), dat zich toch wel verrassend had geplaatst voor de finaleavond. In het Winschoter onderonsje bracht Martijn Drent na twee minuten spelen de zondagtak op een 1-0 voorsprong. Zeven minuten voor tijd bepaalde Marcel Smit de eindstand op 2-0.
Vervolgens bedwong WVV (zo.) ook Hoogezand, met 3-0. Gevierde man was Martijn Drent, die alle treffers voor zijn rekening nam. WVV (zo.) was hiermee poulewinnaar, maar moest nog 1,5 uur wachten om de grote finale te spelen. In de laatste poulewedstrijd won Hoogezand met liefst 7-1 van WVV (za.), waardoor het om de derde plaats ging strijden. Gerwin Bodewes scoorde deze wedstrijd vier keer.

De strijd om de vijfde plaats ging tussen Wildervank en WVV (za.). Binnen een minuut kwamen de Winschoters op voorsprong door een eigen doelpunt. Nadat Tom van Aalst WVV (za.) op 2-0 had gezet, leek de ploeg verzekerd van de overwinning. Vlak voor tijd maakte Wildervank echter gelijk (2-2), zodat strafschoppen moesten beslissen welk van de teams er vijfde werd. Nadat Mollema en Kant namens WVV (za.) hadden gemist en Wildervank wel beide strafschoppen had benut, was laatstgenoemde ploeg zeker van de vijfde plaats.

De strijd om de derde plaats was aanvankelijk een stuk minder spannend. Nadat VAKO op voorsprong was gekomen, liep Hoogezand uit naar een 4-1 voorsprong. De spanning keerde echter terug toen VAKO alles of niets ging spelen en binnen een minuut twee keer via Leander Meijering scoorde. Het stond nu 4-3 en VAKO probeerde uit alle macht op gelijke hoogte te komen. Achterin werd noodgedwongen veel ruimte weggegeven en dat werd de Vriezenaren in de slotminuut noodlottig. Bodewes scoorde zijn vierde treffer van de wedstrijd en maakte er 5-3 van. Bodewes werd met acht treffers topscorer van de avond.

De grote finale tussen LTC en WVV (zo.) was zeer spannend. WVV was vorig jaar verliezend finalist tegen SC Emmeloord, terwijl het twee jaar geleden toernooiwinnaar was. LTC deed de afgelopen twee toernooien eveneens van zich spreken, met een derde en vierde plaats. De ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder en doordat beide teams werden gesteund door een grote supportersschare kwamen de spelers tot grote hoogte. Na 5,5 minuut brak Stefan Kuntz namens LTC de score open, waarna Martjn Drent er al snel 1-1 van maakte. Lange tijd prijkte deze stand op het scorebord totdat Kuntz vijf minuten voor tijd LTC op prachtige wijze (gevoelvolle stift) weer op voorsprong zette.
Wat opviel was dat WVV vrijwel continu in dezelfde opstelling speelde en nauwelijks wisselde. Dit leek voor vermoeidheid in de benen van de betreffende spelers te zorgen. LTC was hard op weg naar de tweede toernooiwinst, aangezien ze het toernooi in 2007 hadden gewonnen. Twaalf seconden voor tijd zorgde Melvin Ubels voor de niet meer verwachte gelijkmaker, na een schot op doel van Bert Jan Haaijer. Doordat het duel in 2-2 eindigde, moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. In de voorgeschreven reeks van drie strafschoppen werd van beide teams een poging gemist, zodat er om-en-om werd geschoten totdat er een beslissing zou zijn. Uiteindelijk was Rick Mast van LTC de schlemiel doordat zijn inzet op de paal belandde. Hiermee won WVV (zo.) voor de tweede keer het toernooi.

Voor alle uitslagen klik hier.

WVV kampioen
Toernooiwinnaar WVV (foto Bé Speelman).