• Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • Dries Installatiebedrijf
  Jimm's Restaurant
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • Woortman
  Hoiting Transport
  Voulon Accountants
  perdon fysiotherapie

Gieten JO11-1 boekt een verrassende overwinning in Vries tegen VAKO JO11-1

Gepubliceerd op:

Na de eenvoudige en zeer ruime overwinning vorige week in Norg tegen ST Gomos/Veenhuizen JO11-2 wacht deze week een tegenstander met "iets" meer kwaliteit. Vandaag (zaterdag 7/10) moet de strijd worden gestreden tegen de toppers van VAKO JO11-1.

Strijdtoneel is het complex van VAKO in Vries, een complex dat met de nieuwbouw van de kantine een forse opwaardering heeft gekregen, erg fraai zijn de kantine en kleedkamers gebouwd, afgebouwd en ook de positie t.o.v. het pupillenveld is erg fraai. Het is koud, de wind doet zich gelden en de motregen maakt het er niet veel beter op. Maar onder de overkapping is het ook voor de supporters een prima stek om de wedstrijd te volgen.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat beide teams willen gaan voor de overwinning, maar erg aan elkaar gewaagd zijn. De eerste kans is voor VAKO, maar het schot van afstand wordt door een uitstekende keeper onschadelijk gemaakt, prima actie Vince! VAKO voelt dat er kansjes zijn en zet druk, Gieten moet terug. Achterin zijn het Patrick en een super spelende Wiebe die het de aanvallers van VAKO onmogelijk te maken om echt gevaarlijk te worden. En in de aanval laten Fijs en Rick ook de tanden zien, een prima voorzet van Fijs valt bij Rick voor de voeten, helaas Rick glijdt uit voordat hij kan uithalen en de verdediging van VAKO weet de bal weg te spelen. Het is wel duidelijk, dit wordt geen walk-over, voor geen van beide teams!

Het spel gaat heen en weer, een schot van Rick gaat net over, een schot van VAKO wordt door Vince gestopt. Even later een neiuwe poging van VAKO, ditmaal zeilt de bal over de goal. Vince mag uittrappen, doet dit prima en het is Fijs die de bal meeneemt, met een handige beweging zet Fijs zijn tegenstander opzij en hij spurt richting goal, een schot... Helaas, de bal ploft in het zijnet. Mooie actie Fijs en door...

Even later is het wel raak. Een mooie aanval, voorzet van Fijs op Mike. Mike heeft weinig tijd nodig, legt aan, haalt uit en raak, 0-1! De eerste ligt in het netje, keurig boys. Even later is het weer een fraaie aanval van Gieten, het schot van Fijs wordt echter geblokt, resultaat een corner. De corner wordt genomen, Elyezel haalt uit, helaas ook zijn schot wordt geblokt. Maar de boys zijn los. Gieten valt aan, VAKO moet terug en dat levert resultaat op. Wederom wordt er een nieuwe aanval opgezet, nu opgezet door Joris, breed naar Fijs, voorzet op maat op Elyezel die kapt zijn tegenstander uit en haalt uit, 0-2! Mooie goal Elyezel.

Bijna is het rust, nog één keer zet VAKO aan, maar enig beulswerk van Patrick voorkomt dat de aanvaller van VAKO gevaarlijk kan worden. Dit gaat wel ten koste van de aanvaller en dus is een vrije trap  het resultaat. "Muurtje", "muurtje" wordt er geroepen vanaf de zijkant. En dus wordt er snel een "muurtje" gebouwd. Maar deze snelle bouwklus blijkt van weinig resultaat, de aanvaller van VAKO haalt uit, de bal zeilt richting de muur, er wordt gebukt en Vince is vervolgens kansloos, 1-2. Jammer, vlak voor rust komt VAKO terug in de wedstrijd.

In de rust hebben de coaches weinig woorden nodig. De jongens spelen top en voetballen samen, door gaan! Komt goed.

Na de rust begint VAKO sterk, de 1-2 heeft de boys uit Vries hoop gegeven. Maar zoals ook in de eerste helft blijkt Vince een fors obstakel, hij pakt de ballen met een uitstraling van "kom maar op, deze is voor mij". Langzaam verschuift de wedstrijd weer op richting de goal van VAKO. Een mooie actie van Nick leidt tot een corner, Fijs slingert de bal voor, via een verdediger belandt de bal op de paal, resultaat een nieuwe corner. Weer slingert Fijs de bal voor de goal, Joris kan er net niet bij, maar de bal wordt slecht uitverdedigt en belandt voor de voeten van Fijs die gelijk uithaalt en raak 1-3! Even later is het weer raak, nu is het Patrick die op de van hem bekende wijze een stevig blok zet, verdediger tegen de vlakte een strakke pass richting Fijs, voorzet op Nick, via de keeper wordt de bal naast getikt. Fijs neemt weer de corner, weer strak voor de goal, weer komt de verdediging in de problemen, Grote problemen want de bal belandt in de goal, 1-4 een eigen doelpunt.  

En dan lijkt de wedstrijd gespeeld. Gieten speelt prima, Gieten bepaalt en is heer en meester op het veld. Super voetbal gecoacht door een voortreffelijk duo langs de kant. Lars en Jesper laten zich veelvuldig horen, maar in alles positief! Een genot om te zien hoe deze jongens hun vrije zaterdagochtend doorbrengen met dit team en met resultaat. Jesper/Lars of Lars/Jesper alle complimenten, jullie doen het prima.

Terug naar de wedstrijd waar de volgende corner van Gieten al weer tot gevaar leidt. Nu is het Rick die de bal voorzet, Elyezel haalt uit maar ziet zijn schot geblokt. VAKO lijkt geklopt, maar schijn bedriegt. Een slordigheidje achterin, Wiebe even niet alert, speelt de bal in de voeten van een aanvaller van VAKO die weinig tijd nodig heeft en gelijk uithaalt, 2-4. Jammer, maar niet getreurd... Gesteund van af de kant pakken de boys het weer op. De volgende aanval van VAKO stuit weer op een subliem verdedigende Wiebe, met een stevig blok voorkomt Wiebe een schot. De bal gaat breed naar zijn maatje in de verdediging Patrick. Patrick stoomt op langs de lijn, speelt Fijs aan en die slalomt door de verdediging en tikt binnen 2-5.

Even later is het VAKO dat nog wel scoort, 3-5. Maar het slot-offensief is voor de boys van Gieten. Een uitbraak van Mike, alleen voor de keeper, helaas de keeper wint. Gevolgd door een mooie combinatie van Joris naar Nick naar Fijs, schot Fijs, geblokt. En dan is het tijd!. Een mooie en verdiende 3-5 overwinning in Vries tegen VAKO JO11-1 dat is een lekkere opsteker.

De complimenten aan de boys, een zeker keepende Vince, het stevige verdedigingsblok van Wiebe en Patrick, de prima middenvelders Joris en Nick en in de aanval de "killers" Fijs, Rick en Elyezel. En Mike... Mike is de smeerolie in de ploeg, speelt op alle posities prima, pikt zijn doelpuntjes mee maar is ook in de verdediging aan het bikkelen als het nodig is. Met ander woorden een prima team, geleidt door twee jonge topcoaches Lars en Jesper.

Volgende week wacht de wedtrijd tegen Wildervank JO11-2, thuis in Gieten, aftrap om 10:15 uur. Komt u ook?

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier