• Woortman
    Jimm's Restaurant
    Car Wash Gieten
  • Mijn Makelaar Meertens

Eerste nederlaag VV Gieten JO19-1 is een feit!

Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste wedstrijd verloren. Het was een wedstrijd waarin wij ver uit de beter spelende ploeg waren, en BSVV JO-19 1niet veel in te brengen had.

In tegenstelling op de week er voor, startte wij de wedstrijd scherp. De bal ging soepel rond en straalden veel zelfvertrouwen uit. In de poule-fase van de beker kwamen we ook in actie tegen de ploeg uit Smilde en was dus bekent bij ons waar de kwaliteiten van hun lagen. De grootste kwaliteit van hun is de snelle buitenspeler die ze in de counters voortdurend opzochten. Om te voorkomen dat ze hier gebruik van konden maken zette wij meteen al veel druk op de verdediging, waardoor wij de lange bal van hun kant weer onderschepten. Dit resulteerde in een hoog percentage balbezit aan onze kant. Met het vele balbezit creëerden we een groot aantal goed uitgespeelde kansen. Mede door een goed keepende keeper van BSVV bleven deze kansen helaas onbenut. Ondanks het hoge drukzetten van ons wist de tegenstander een drietal keren tot een doelpoging te komen.

De tweede helft zakten we ietsjes weg. Het spel werd rommeliger en werden iets wat nonchalant. Des al niet te min waren we nog steeds de bovenliggende partij waar bijna al het gevaar weg kwam. We creëerden net als in de eerste helft nog een goed aantal kansen, maar misten net het beestje geluk om de bal tegen de touwen te werken. Ongeveer een kwartier voor het einde nam de frustratie toe. We gingen wat meer mopperen op elkaar, wat ons spel niet ten goede deed. Bovenop deze frustratie kende de scheidsrechten ook nog een penalty aan BSVV toe. Onze erkende penaltykiller onder de lat Arno Dijkstra hield ons in leven door de bal te keren. helaas mocht dit niet baten, ver in de blessuretijd viel 1-0 binnen na een snelle counter aan de kant van BSVV. Eindstand 1-0 en dus voor het eerst dit seizoen met lege handen naar huis.

Volgende week spelen we thuis om 14:30 thuis tegen Borger JO19-1.

Wissels:
Brian voor Frank