• Woortman
  • Mijn Makelaar Meertens
    Jimm's Restaurant

Gieten JO11-1 haalt uit in Norg

Na een zwaarbevochten gelijkspel vorige week, in Gieten, tegen de LEO (Loon) JO11-2 is het vandaag (zaterdag 30/9) vroeg uit de veren voor de reis naar Norg.

Want in Norg wordt de wedstrijd ST Gomos-Veenhuizen JO11-2 - VV Gieten JO11-1 gespeeld.

Het veld ligt er prima bij als het keurkorps van trainer/coach Jesper Dijkstra beginnen met de warming-up. Lars Joel, ook trainer/coach, is er vandaag niet bij in verband met zijn eigen wedstrijd met VV Gieten JO19-1.

Gieten begint sterk en zet gelijk de druk op de ketel, het duurt dan ook niet lang voordat de eerste treffer aangetekend kan worden. Een mooie actie van Mike (gestart in de aanval) geeft Rick de mogelijkheid om de 0-1 te scoren. Gomos probeert zich terug te vechten en niet bij de pakken neer te gaan zitten, hun eerste aanval levert ook een kans op, maar Vince is op zijn post en stopt de inzet. Even later is het weer Gieten dat scoort, weer is het een prima actie van Mike, goed doorzetten, beetje beuken, schieten, rebound, nog een schot, goal!! De 0-2, super Mike!

Ook de jongste topper Elyezel laat zich gelden, een prachtige solo, 2 man worden uitgespeeld, helaas de bal glipt van de voet, achterbal. Gieten heeft de smaak te pakken en weg naar voren gevonden. Joris is de volgende die een prima kans creert, maar ook zijn schot gaat rakelings naast. Jammer Joris! Gieten blijft aanvallen, Gomos komt niet meer over middenlijn. Is het een fraaie combinatie tussen Elyezel en Fijs, een schot van Fijs, gestopt door de keeper. Vervolgens is het Nick, die een prima aanval denkt af te ronden met een goal, helaas de keeper ligt in de weg en ook in de rebound mist Nick de goal, zijn schot gaat naast. Een prima actie van de keeper.

Maar de boys geven niet op, ze blijven gaan, iets monder voetbal, veel op eigen klasse en een tikkeltje te zelfzuchtig, maar ze blijven gaan.... Rick ziet zijn schot gestopt, de bal wordt door de keeper tot corner getikt. Fijs achter da bal, draait de bal hoog voor en dan is het wel raak, een tikkeltje ongelukkig komt de bal op de schoen van één van de verdedigers van Gomos en hij passeert zijn eigen doelman, 0-3.

Nog een paar minuten en dan klinkt het rustignaal, dan is het Gomos die het nog een keer probeert. Maar achterin is Patrick heer en meester, op tijd is hij terug e nglijdt de bal over de achterlijn, resultaat een corner. Een corner die niet al te best wordt genomen, Patrick onderschept en stuur gelijk Fijs de diepte in. En Fijs in een spurt over 60 mtr. is door de verdedigers van Gomos niet te achterhalen, alleen voor de keeper blijft Fijs rustig en tikt de bal binnen, 0-4. En dat is ook de ruststand.

In de rust krijgen de boys van Jesper meer één opdracht, blijven voetballen, zie elkaar, voetbal met elkaar, ga niet te gauw voor het eigen succes, die doelpunten komen wel. En dat blijkt...

In de tweede helft is het één richtingsverkeer, met excuses aan Vince (onze goalie) want hij komt in dit verslag (het wedtrijdgedeelte althans) niet meer voor. Niet omdat hij werd gewisseld, maar om de eenvoudige reden dat Gomos niet bij machte bleek ook maar iets op de mat te leggen dat op een aanval leek. Als er al een bal over de middenlijn komt zijn het de verdedigers van Gieten die hun opponenten de baas zijn, Wiebe is een rasverdediger, hij geeft zijn tegenstander geen enkele kans en Patrick blijft Patrick, verbeten, niet willen verliezen ook niet in de onderlinge duels, de beuk erin. Twee toppers waar de aanvallers van Gomos hun meerdere in moeten erkennen. En het gevolg van dit goede verdedigen is dat Vince geen bal meer krijgt...  (Sorry Vince).

Maar ook in de aanval ziet het centrale verdedingsduo mogelijkheden. Het is Patrick die een fraaie rush langs de lijn afsluit met een voorzet op maat op Mike, die vervolgens goed kijkt, uithaalt, 0-5. Even later is het weer Patrick die langs de lijn snelt, nu een combinatie met Fijs, die doortikt op Elyezel en RAAK!! Ook onze benjamin weet van wanten, behendig controleert hij de bal, even kijken waar de keeper is, kappen, schieten, goal, 0-6! Een mooie actie van Elyezel.

En dan gaat het snel... De 0-7 komt van de schoen van Fijs na een mooie combinatie met Elyezel, dan is het Nick die de bal inbrengt, Fijs legt breed naar Rick en Rick scoort de 0-8. Even later gevolgd door Fijs die zelf de 0-9 aantekent. Wederom een rush langs de lijn van Patrick gevolgd door een prima pass op Mike levert de volgende kans op.. Goed doorzetten van Rick maakt van de kans bijna een goal, maar de keeper (een prima keeper!) kan de bal net wegtikken. De bal wordt opgepikt door Rick, een voorzet op NIck en raak, 0-10! Nog een goal volgt, die komt op naam van Rick, als de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd afsluit. Een keurige 0-11 overwinning waarbij de jongens zker in de tweede helft hebben laten zien met elkaar leuk te kunnen voetballen en met oog voro elkaar makkelijk te kunnen scoren! Een prima resultaat voor de boys en voor trainer/coach Jesper (zonder Lars!)

En dan... Vince! De penalty's moeten nog worden genomen. Het is Gieten die overtuigend start, de éne na de andere bal vliegt tegen het net! En Gomos? De spelers van Gomos laten zien dat ze weten hoe je een penalty mpet nemen, aan schotkracht ontbreekt het niet, maar het is Vince die elke bal uit zijn doel ranselt, Languit zwevend naar de hoek stopt hij elke bal, een echte penalty-killer die Vince! Een topkeeper!!!

Volgende week de wedstrijd VAKO JO11-1 - Gieten JO11-1. Een affiche dat garant staat voor sportieve strijd en mooi voetbal! Tot volgende week.