• Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • rob
  tos
  coop

Poule B: Roden en ZNC door

Gepubliceerd op:

Op de tweede avond van het 35e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi hebben Roden en ZNC zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales. Beide teams wonnen drie wedstrijden, terwijl het onderlinge duel in een 1-1 gelijkspel eindigde. VKW eindigde als derde en zit in de wachtkamer of het door mag naar de volgende ronde.
Nieuwkomer Roden is een prima aanwinst voor het toernooi gebleken. De zondagtweedeklasser, gecoached door oud-zaalvoetbalinternationel Harry Zwiers, liet zien uitstekend uit de voeten te kunnen in de zaal. In de eerste wedstrijd werd het stad-Groninger VVK direct met 7-1 afgedroogd, met drie treffers van Bert Roede. Daarna werd VKW uit Westerbork met 4-0 verslagen.
ZNC uit Noordbroek/Zuidbroek, vorig jaar tweede op het toernooi, presteerde opnieuw goed. De mannen van coach Patrick Gooijert begonnen de avond met een 7-1 overwinning op VVK (met vier goals van Emiel Staal), gevolgd door een 5-0 zege op Schoonebeek.
Het onderlinge duel tussen Roden en ZNC leverde geen winnaar op. Rolf Dussel bracht de Drenten aan de leiding, waarna Jordy Brust de eindstand op 1-1 bepaalde.
Nadat ZNC zijn laatste poulewedstrijd met 4-0 van VKW had gewonnen, met opnieuw twee goals van Emiel Staal, kreeg Roden in de laatste wedstrijd van de avond de gelegenheid om op basis van een beter doelsaldo als poulewinnaar te eindigen. Van Schoonebeek zou dan met tenminste vijf goals verschil moeten worden gewonnen. Halverwege het duel werd die marge al bereikt, waarna Roden met een 11-0 zege afsloot. Bert Roede schoot vier keer raak.
VKW pakte zes punten, door overwinningen op Schoonebeek (5-0, met twee treffers van Jeroen van der Loo) en VVK (1-0, Van der Loo). Vooral vanwege het negatieve doelsaldo is het maar de vraag of de Börkers zich zullen plaatsen voor de halve finales.
De spelers van de debutanten VVK en Schoonebeek deden hun best, maar waren niet opgewassen tegen de sterke concurrentie. Hun onderlinge duel eindigde in een 2-1 zege voor de Zuid-Drenten, met een beslissende goal van Max Bosch.
Voor alle uitslagen klik hier.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier